Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Administrator Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Να κάνω ένα ατόπημα για κάτι που δεν έχω απάντηση, χρόνια τώρα και είναι τελείως εκτός θέματος, αλλά πιστεύω πως μετά την παραπάνω διεξοδικότατη ανάλυση του korg_nikos μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους αφού αφορά την κατανάλωση ρεύματος. Παρακαλώ δείξτε κατανόηση... Πότε καίει περισσότερο ρεύμα ο θερμοσίφωνας; Οταν είναι μόνιμα ανοιχτός ή όταν τον αναβοσβήνουμε ανάλογα με το πότε τον χρειαζόμαστε; Live and let Live.
kostas80 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους αφού αφορά την κατανάλωση ρεύματος. όσο δε φαντάζεσαι ;D www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
audiokostas Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Επειδή δεν παρουσιάζει μηχανολογική καταπόνηση στην διαδικασία on off, θα υπέθετα ότι η, με φειδώ και κατ' ανάγκην χρήση του σωστού θερμοσίφωνα (και σεταρισμένου σε θερμοκρασίες μικρότερες του βρασμού που θέλουν οι γυναίκες) είναι μακράν προτιμότερη από την συνεχή χρήση και διατήρηση του νερού σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αν από την άλλη είστε 7 άτομα που θέλετε κανα δυο ντούς τη μέρα, ε, τότε κλείστε τον το βράδυ μόνο.. Υποθέτω αλλά δεν γνωρίζω. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
Evilnye Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Μα γιατί να έχει κάποιος όλη τη μέρα ανοιχτό το θερμοσίφωνο; Το ζεστό νερό αποθηκεύεται για αρκετές ώρες. Εάν έχεις λίγη κατανάλωση (πχ σε σπίτι με ένα δυο άτομα) δεν χρειάζεται παραπάνω από μισή μια ώρα την ημέρα ... Επίσης να ευχαριστήσω κ εγώ τον korg_nikos για τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που ανέπτυξε. Ειδικά για το θέμα των "ημερών της γης" που δεν είχα ασχοληθεί παραπάνω να σκεφτώ τα αποτελέσματά του. Συνήθως βέβαια οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν συμβολικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν νομίζω πως τις θεωρούσαν σαν ουσιαστική εξοικονόμηση αλλά ως μια κίνηση. Κατά τ άλλα εννοείται πως συμφωνώ με αυτό Συνεπώς η ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και όχι περιστασιακή κινητοποίηση έτσι ώστε να επιτρέψει στη ΔΕΗ να παράγει στατιστικά χαμηλότερη ενέργεια. Θα πρέπει ως καταναλωτές δηλαδή να γίνουμε περισσότερο προβλέψιμοι σε ό,τι αφορά τις αιχμές ζήτησης κατανάλωσης.
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 OP Administrator Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Μα γιατί να έχει κάποιος όλη τη μέρα ανοιχτό το θερμοσίφωνο; Το ζεστό νερό αποθηκεύεται για αρκετές ώρες. Εάν έχεις λίγη κατανάλωση (πχ σε σπίτι με ένα δυο άτομα) δεν χρειάζεται παραπάνω από μισή μια ώρα την ημέρα ... Το να έχεις όποτε θελήσεις ζεστό νερό χωρίς να το προετοιμάσεις κάθε φορά είναι ποιότητα ζωής για μένα. Επίσης το γεγονός πως ο θερμοστάτης επεμβαίνει σε τακτά διαστήματα όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω από το επιθυμητό, σημαίνει πως απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να αναπτύξει τη διαφορά μερικών βαθμών, παρά αν χρειαστεί μισή ώρα για να ζεστάνει μια μεγάλη ποσότητα κρύο νερό. Live and let Live.
Jasemeister Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Το να έχεις όποτε θελήσεις ζεστό νερό χωρίς να το προετοιμάσεις κάθε φορά είναι ποιότητα ζωής για μένα. ++ Στην Αμερική είναι στάνταρ σε κάποιες Πολιτείες να έχεις συνεχώς ζεστό νερό (βέβαια συνήθως είναι με αέριο, όπως και οι κουζίνες). Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτό απαιτεί θερμοσίφωνα σωστής σχεδίασης μιας και πρέπει να αντέχει την συνεχή υψηλότερη πίεση, κάτι το οποίο δε συνέβαινε εδώ για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτή η πρακτική σε ακατάλληλους ελληνικούς θερμοσίφωνες τυπικά οδηγεί σε διαρροές μετά από κάποιο καιρό. Άσχετο αλλά must ;D : Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
audiokostas Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Το να έχεις όποτε θελήσεις ζεστό νερό χωρίς να το προετοιμάσεις κάθε φορά είναι ποιότητα ζωής για μένα. Άρα η υπόλοιπη συζήτηση, τουλάχιστον για σένα, είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και δεν παίζει ρόλο στην απόφασή σου. Επίσης το γεγονός πως ο θερμοστάτης επεμβαίνει σε τακτά διαστήματα όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω από το επιθυμητό, σημαίνει πως απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να αναπτύξει τη διαφορά μερικών βαθμών, παρά αν χρειαστεί μισή ώρα για να ζεστάνει μια μεγάλη ποσότητα κρύο νερό. Πόσες φορές το κάνει μέσα σε μια μέρα; Και κατά πόσον συγκρίνεται αυτό με το δεκάλεπτο που θέλει ο θερμοσίφωνας που θερμαίνει εξ αρχής; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
IraklisZS Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 το νερό μαζας που χωραει ο θερμοσιφωνας και θερμοκρασιας σωληνα εισοδου χρειάζεται μια πρακτικα συγκεκριμενη ποσοτητα ενεργειας για να φτασει τη θερμοκρασια που θελουμε. αν ο θερμοσιφωνας δεν ειχε καμια απωλεια, θα διναμε την ενεργεια και θα αποθηκευαμε το ζεστο νερο οσο θελαμε. δηλαδη αν ξερεις πως χρειαζεσαι τοσα λιτρα ζεστου νερου τη μερα και ο θερμοσιφωνας σου δεν ειχε απωλειες, ηξερες ποση ενεργεια θες και τελειωσε. ο θερμοσιφωνας ομως εχει απωλειες και μαλιστα αυτες μεγαλωνουν οσο μεγαλωνει η διαφορα θερμοκρασιας ζεστου νερου-περιβαλλοντος. Αν δηλαδη θελω να κραταω νερο στους 90, θα εχω μεγαλυτερες απωλεις απο αν θελω να το κραταω στους 60. αν χρειαζεσαι μια ποσοτητα ζεστου νερου ανα μερα και ζεσταινεις το θερμοσιφωνα πριν τη χρηση, δινεις την συγκεκριμενη ποσοτητα ενεργειας που λεγαμε πριν. αν χρειαζεσαι την ιδια ποσοτητα νερου αλλα τη χρειαζεσαι ανα πασα στιγμη, προφανως θα δωσεις την συγκεκριμενη εηεργεια που λεγαμε + τις απωλειες (οταν ενεργοποιειται ο θ/σιφωνας μεσω του θερμοστατη καθε λιγο) προφανως η ενεργεια για να ανεβει η ιδια μαζα νερου 1-2 βαθμους ειναι λιγοτερη απο αυτη που θες για να ανεβει 40, αλλα την δευτερη την εχεις ΗΔΗ δωσει, και καθε φορα που μπαιενι νεο νερο (κρυο) την δινεις για να φτασει και το ΝΕΟ νερο στη θερμοκρασια που θες. πιστευω πως συμφερει οικονομικα να αναβεις πριν τη χρηση αλλα ανεβαζεις την ποιοτητα ζωης ΚΑΙ το κοστος αν αφηνεις ολη μερα ανοιχτο a classic player now...
Jasemeister Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 προφανως η ενεργεια για να ανεβει η ιδια μαζα νερου 1-2 βαθμους ειναι λιγοτερη απο αυτη που θες για να ανεβει 40, αλλα την δευτερη την εχεις ΗΔΗ δωσει, και καθε φορα που μπαιενι νεο νερο (κρυο) την δινεις για να φτασει και το ΝΕΟ νερο στη θερμοκρασια που θες. πιστευω πως συμφερει οικονομικα να αναβεις πριν τη χρηση αλλα ανεβαζεις την ποιοτητα ζωης ΚΑΙ το κοστος αν αφηνεις ολη μερα ανοιχτο Exactemundo και εκεί παίζει η ποιότητα μόνωσης θερμοσίφωνος σε συνδυασμό με το κόστος της ενέργειας. Όταν έχεις σοβαρή μόνωση και χαμηλό κόστος ενέργειας, μιλάμε για περίπου 5-10% παραπάνω κόστος σε ενέργεια ανά έτος. Στην Ελλάδα συνδυάζουμε κάκιστη μόνωση θερμοσίφωνα και υπερβολικό κόστος ενέργειας, οπότε δεν παίζει. Ενδεικτικό είναι ότι ο θερμοσίφωνας του σπιτιού μου το χειμώνα ντουμπλάρει ως θερμαντικό σώμα όταν έχει ζεστό νερό :P ::) Συμπέρασμα για Ελλάδα: αν μπορείς, βάζεις καλό ηλιακό. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Moderator Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Πέραν αυτών που επισημάνθηκαν, ισχύει και το ακόλουθο: Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε μια μικροποσότητα νερού από "το ζεστό" (για παράδειγμα για να πλύνουμε τα χέρια μας) η ποσότητα αυτή του νερού αφαιρείται απο το θερμοσίφωνα, αντικαθίσταται με κρύο η οποία θα πρέπει τελικώς να θερμανθεί. Πολύ συχνά λοιπόν, καταναλώνουμε νερό θερμοκρασίας δωματίου (από σωλήνες θερμοσίφωνα-->βρύση) και "πληρώνουμε" ενέργεια για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του από το "κρύο" μέχρι τους 60. Παράλληλα, μόλις κλείσουμε τη βρύση, η ποσότητα αυτή του ζεστού (η οποία δεν πρόλαβε καν να φτάσει στα χέρια μας) κρυώνει στους σωλήνες του σπιτιού. Προσωπικά έχω πάντα ζεστό από ηλιακό. :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση