Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Να μπω κατευθείαν στο ψητό :wink:

Έχω φοβία με τα reverbs διότι οι πρώτες μου παραγωγές ήταν γεμάτες από reverb και έχει μείνει ψυχολογικό. :roll:

Επίσης το λατρεύω σαν εφφέ γι αυτό και το ψάχνω υπερβολικά, από τα congas μέχρι το snare και ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος.

Θα ήθελα κάποιον οδηγό η κάποια guidelines σε σχέση με τα reverbs. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα και έχω δοκιμάσει όλα τα "καλά" reverbs της virtual αγοράς αλλά όλα μου ακούγονται ψεύτικα, ακόμη και τα convolutional απο waves και wizoo. Όπως και με phaser/chorus επίσης δεν έχω βρει κάτι virtual που να με τρελαίνει.

Επίσης οι διαφορές στους τύπους πραγματικά είναι δυσνόητες στο αυτί μου, ας πούμε δεν μπορώ να αποφασίσω αν σε ένα lead synth κάθεται καλύτερα plate ή hall κτλ.

Όποια βοήθεια/συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Εσείς ποια θεωρείτε ποιότικα VST reverb και chorus/phaser?

Δημοσιευμένο

Αν θέλεις να μείνεις σε κάτι οικονομικό και προσιτό σου προτείνω το WizooVerb W2, το οποίο με εντυπωσίασε. Εδώ και αρκετό καιρό δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο.

Για chorus / phaser δεν ξέρω.

Για το ζήτημα του ότι όλα σου ακούγονται ψεύτικα και δεν μπορείς να βάλεις άκρη, νομίζω ότι έχεις πέσει σε ψυχολογική λούμπα η οποία μάλλον οφείλεται ακριβώς στο ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανες υπερβολική χρήση αυτού του εφέ. Σου προτείνω (πολύ σοβαρά) να περάσεις μερικές εβδομάδες προσπαθώντας να "φτιάξεις ήχο" χωρίς να χρησιμοποιείς κανενα reverb και μετά από αυτή τη φάση να αρχίσεις να βάζεις σε πολύ-πολύ μικρές δόσεις και όχι σε όλα τα "όργανα". Να ξέρεις ότι το reverb δεν μπορεί ποτέ να "σώσει" ένα μέτριο ή αδιάφορο ηχόχρωμα, οπότε παράτα το για ένα διάστημα ώστε να ξεκουράσεις τα αυτιά σου.

Mea Culpa

Δημοσιευμένο

Δεν ξέρω αν σε βοηθάω. Απλά να αναφέρω ότι είχα πέσει και εγώ σε αυτή την αμφισβήτηση εδώ και πολύ καιρό και τελικά παράτησα τα vst όσον αφορά το reverb. Εδώ και έξη μήνες χρησιμοποιώ αποκλειστικά hardware (t.c. electronic m300). Το βάζω παντού όπου το χρειάζομαι και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος. 8)

Δημοσιευμένο

να προσθέσω και εγώ πως τα reverb που ακούς σε κομμάτια του εμπορίου είναι μεν κορυφαία(πχ lexicon) αλλά έχουν υποστεί και επεξεργασία με EQ..

για παίξε λίγο..(μακριά reverb πρέπει να είναι πιο πρίμα απτά κοντά κ.ο.κ)

:wink:

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Δημοσιευμένο

δυο ειναι κατα την γνωμη μου τα κορυφαια reverbs για pc:

-το wizooverb w2 που προαναφερθηκε

-και ισως ακομα καλυτερο το ik multimedia csr.....σκοτωνει!!!ειναι απομιμηση του 480Ls ....αυθεντικη ομως!!διαβασε το musictech του απριλιου που το τεσταρει και θα καταλαβεις.... :D :D :D

βεβαια οσο καλα και αν ειναι αυτα χρειαζεται πολυ διαβασμα,πειρα,παρατηριτικοτητα και κατανοηση του τι κανει ενα reverb και πως μπορεις αυτο να το πετυχεις οπως και γενικοτερα να εχεις γνωση και αποψη για την μιξη που θες να κανεις...αρχισε εχοντας σαν μπουσουλα καποια παραγωγη που γνωριζεις πολυ καλα και προσπαθησε να φερεις καποια παρομοια δικη σου δουλεια κοντα σε αυτη..αρκει βεβεαια να μπορεις να ξεχωρισεις και να διακρινεις τι συμβαινει στην αλλη παραγωγη...επισης κοιτα να χρησιμοποιεις και παραπλησιους ηχους...σιγουρα θα βγει κατι διαφορετικο αλλα ετσι θα αρχισεις να κατανοεις διαφορα πραγματα..(αφου εχεις βεβαια διαβασει αρκετα kai πειραματιστει με το reverb...)

Δημοσιευμένο

Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις :D

Βασικά μάλλον δεν έθεσα όπως έπρεπε το ερώτημα μου.

Δουλεύω και με EQed και με gated και με reverse reverb, και μερικές φορές χρησιμοποιώ mono reverb κτλ κτλ. Με άλλα λόγια το έχω ψάξει το θέμα, απλά ήθελα να πω ότι δεν εντυπωσιάζομαι με τα virtual reverbs όπως ας πούμε έχω εντυπωσιαστεί με eq της urs ή με τον compressor της Kjaerhus.

Όμοια και με όποια virtual chorus/phaser έχω δοκιμάσει.

Θα ήθελα να προτείνετε εκτός από κάποια εναλακτικά plugins, κάποιο site ή κάποιο βιβλίο για reverbs, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι το reverb θέλει πολύ ψάξιμο, ενώ όλοι το περνάνε για απλό εφφέ. Παράδειγμα τα plate reverb ακούγονται πολύ ωραία στο αυτί σε όλα τα όργανα αλλά με λίγο ψάξιμο είδα ότι σε ένα κομμάτι δεν μπορείς να σε όλα τα όργανα plate .

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε πάνω κάτω τι ψάχνω :oops: :) .

:lol:

Δημοσιευμένο

Να αναφερω και ενα εκπληκτικο, και free vst reverb, to οποιο χαιρει μεγαλης εκτιμησης απο τα μελη του kvr-vst ( και απο εμενα φυσικα ):

http://www.smartelectronix.com/~magnus/

Επιλεξτε το Ambience! Μονο, μην με κατηγορειτε μετα, οτι δεν σας το ειχα πει πριν αγορασετε καποιο απο μεγαλη εταιρια :roll:

Δημοσιευμένο

Προσωπικα νομιζω οτι space designer οτι καλυτερο εχω ακουσει.

Μια συμβουλη αν θελετε να βελτιώσετσε την ποιοτητα του reverb:

Μειωστε λιγο την υψηλη περιοχη στο eq του reverb

Δημοσιευμένο
Να αναφερω και ενα εκπληκτικο' date=' και free vst reverb, to οποιο χαιρει μεγαλης εκτιμησης απο τα μελη του kvr-vst ( και απο εμενα φυσικα ):

http://www.smartelectronix.com/~magnus/

Επιλεξτε το Ambience! Μονο, μην με κατηγορειτε μετα, οτι δεν σας το ειχα πει πριν αγορασετε καποιο απο μεγαλη εταιρια :roll:[/quote']

Το δοκίμασα... νομίζω ότι τρώει πολύ CPU πάντως (όταν το ρυθμίσεις σε καλή ποιότητα)

Είναι καλό ηχητικά όμως. :wink:

Δημοσιευμένο
Μειωστε λιγο την υψηλη περιοχη στο eq του reverb

Σε μερικούς ήχους όπως τα pizzicato stabs, σαν αυτα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι sash!, που χρειάζεται στο τέλος reverb με μακριά ουρά πλούσια σε υψηλές συχνότητες: για να τονιστεί το texture του αρχικού ήχου.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στα leads του bennaci, πχ στο satisfunction.

Arrangements σαν αυτά είναι minimal βέβαια, και το reverb χρησιμοποιείται σαν effect, αποτελεί μέρος της μίξης, και όχι ώς προσομειωτής χώρου. Σε ποιο σύνθετα arrangements η συμβουλή του Aiolos είναι βασικός κανόνας.

Ghen

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...