Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια σας!

 

    Μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ,αλλά παρ'όλα αυτά διαβάζω ήδη εδώ και μία βδομάδα παλιά και καινούργια θέματα που ανεβάζουν άλλοι.Μετά από αρκετή ανάγνωση πολλών ποστς και θρεντς αποφάσισα πως πρέπει να αρχίσω εγώ ένα αν θέλω να πάρω ακριβή απάντηση σε αυτό που αναζητώ.

    Συγκεκριμένα πριν αρχίσω τις ερωτήσεις, θέλω να κάνω μια θερμή παράκληση να ΜΗΝ εξελιχθεί το θέμα που αρχίζω τώρα σε συζήτηση πάλι με θέμα "ΑΞΙΖΕΙ-ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ".

 

Λοιπόν...

 

    Είμαι υποψήφιος πανελληνίων 2η φορά (την πρώτη φορά πήγα αδιάβαστος και αδιάφορος γιατί πολύ απλά δεν ήξερα τι σχολή ήθελα και γι'αυτό και δεν είχα όρεξη να διαβάσω για κάτι...γενικά δεν είχα κάποιον στόχο) (ήδη δίνω τώρα εξετάσεις) και έχω τις εξής αναγνωρίσεις στο πεδίο της μουσικής :1η ανωτέρα κλασσική κιθάρα,στάδια πριν την αναγνώριση ηλεκτρικής (δεν ξέρω κατα πόσο μετράει αυτό,αλλά το επίπεδο των εξετάσεων είναι δύσκολο και θα έλεγα και ανάλογο σε αυτό που διάβασα και για σχολές του εξωτερικού,οπότε ότι και αν είναι αυτό οπότε πιστεύω πως έχει κάποια αξία)2η κατωτέρα πιάνο (το άφησα και πρέπει να το συνεχίσω),2 χρόνια φωνητικής,θεωρία έως πρώτα χρόνια αρμονίας (πλήρη προετοιμασία για το ειδικό μάθημα των πανελλαδικών παρ'όλα αυτά (εξετάζεται αρκέτα διαφορετικά απ'ότι στα ωδεία)).

 

    Αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου είναι να είμαι μουσικός (σε αυτό έχω κατασταλλάξει μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με άτομα πολλών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων) απλά δεν ξέρω πως ακριβώς και με τι ακριβώς θα ασχοληθώ στον τομέα της μουσικής.

    Έτσι το πρώτο που σκέφτηκα ήταν : ας περάσω μουσικολογία να τελειώσω ότι θεωρητικό υπάρχει (αφού είμαι και αρκετά πίσω σε αυτό) και θα ασχολούμαι παράλληλα και με άλλα πράγματα (όπως σύγχρονη θεωρία (τζαζ αρμονία κ.ά.)). Παρ'όλα αυτά, έχοντας διαβάσει τα άλλα θέματα εδώ αρχίζω και έχω 2ες σκέψεις.....μήπως δηλαδή πρέπει από τώρα να φύγω στο εξωτερικό....???

 

    Πριν κάνω και την ερώτηση μου όμως, να αναφέρω και λίγο τα γούστα μου για να σας κατατοπίσω.

    Είμαι άτομο που ακούει πολλά είδη μουσικής (από ποπ και κάντρι μέχρι ντεθ μέταλ κ.ά.) και δεν έχει πρόβλημα να αφιερώσει ισάξιο χρόνο για να ασχοληθεί με όλα. Παρά το γεγονός ότι μου αρέσει να ακούω και να πειραματίζομαι με διάφορους ήχους και να τα περιλαμβάνω και σε τυχών,πρόχειρες ή ερασιτεχνικές αν θέλετε, συνθέσεις μου, η κύρια αγάπη μου και λατρεία μου είναι η νεοκλασσική μουσική και κυρίως η νεοκλασσική μέταλ (ναι διάβασα και τον οδηγό της κλασσικής μουσικής που υπάρχει στο φόρουμ οπότε θα πω πως πιο συγκεκριμένα είμαι λάτρης των συνθετών που πειραματίζονται με ήχους από εποχή μπαροκ και του 20ου+21ου αιώνα).

    Οπότε θα μπορούσε κανείς να πει πως ασχολούμαι περισσότερο με αυτό το πεδίο αλλά και με τα φωνητικά (τα οποία λατρεύω να εξασκώ όσο λατρεύω να εξασκώ και τις κιθαριστικές μου ικανότητες).

 

    Θα πω χαρακτηριστικά μόνο, πως δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ με οποιοδήποτε πεδίο ΑΛΛΑ! δεν θα'θελα να καταλήξω ντε και καλά να γίνω δάσκαλος. Γνωρίζω πως η μουσική είναι γούστο και μπορεί εγώ να ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΩ στην τελική, αλλά θα'θελα να κάνω μία προσπάθεια.

 

    Η ερώτησεις μου λοιπόν είναι η εξής (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φτάσαμε στο σήμειο με τις ερωτήσεις!) :

 

1) Το πανεπιστημίο της μουσικολογίας στην Ελλάδα είναι κάτι το οποίο θα άξιζε να ασχολήθω? Αν ναι, ποιός τομέας? ΠΑΜΑΚ ή ΑΠΘ (ΠΑΜΑΚ πιστεύω πως θα μου είναι αδιάφορο αφού το όργανο που με ενδιαφέρει έχω ήδη δίπλωμα, και έχοντας περάσει το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, μου φάνηκαν λίγο αδιάφορα θα έλεγα τα μαθήματα σε σύγκριση με αυτά του ΑΠΘ.)(σίγουρα υπάρχει και η επιλογή της "Μονωδείας" (ή όπως γράφεται τέλοςπάντων..) αφού μου αρέσουν τα φωνητικά αλλά και πάλι δεν μου έκανε ιδιαίτερο "κλικ")

 

2) Το τμήμα μουσικολόγίας της Αθήνας, τι διαφορές έχει από αυτό της Θεσσαλονικής? Αξίζει να το δηλώσω αν δεν περάσω Θεσσαλονίκη (η πόλη μου, και το μέρος όπου κατοικώ τώρα)? (γενικά,αξίζει να δώσω χρήματα για να πάω Αθήνα? (νοίκιο και όλα τα σχετικά))

 

3) Τι τμήματα υπάρχουν στο εξωτερικό,που θα μπορούσα εγώ να επεκταθώ πάνω στους τομείς που με ενδιαφέρουν? (είδα λίγο το berklee και το musician's institute,αλλά και τα δύο έχουν μόνο μεταπτυχιακές σπουδές που με ενδιαφέρουν....αφού δεν θέλω και να πάω να μάθω κιθάρα π.χ. από το μηδέν....κιθάρα συνεχίζω με τον δάσκαλο μου,με τον οποίο και είμαι πολυ ευχαριστημένος αφού και αυτός με εμπνέει πλήρως και έχει πολύ καλή μουσική μόρφωση έχοντας σπουδάσει έξω και έχοντας ειδικευτεί πάνω σε αυτό το μουσικό όργανο.)

 

4) Πιστεύετε πώς θα έπρεπε να τελειώσω (με το καλό) μουσικολογία εδώ και μετά να βγω έξω, ή να αρχίσω ήδη να ψάχνω πανεπιστήμια και πεδία στο εξωτερικό που θα με κάνουν έναν πιο υποκειμενικά (για μένα τουλάχιστον) "ολοκληρωμένο" μουσικό?

 

5) Στο εξωτερικό, τι δουλειές μπορεί να κάνει ένας μουσικός? Θέλω να πω...οκ...ξέρω ότι γίνεται να είσαι σε συγκρότημα ή κάτι τέτοιο, αλλά έχοντας ασχοληθεί αρκετά με συγκροτήματα (ως φωνητικά περισσότερο σε διάφορα σχήματα) ξέρω πως αυτό δεν σου βγάζει χρήματα, και το να βρεις άτομα που να "γουστάρουν" αυτό που "γουστάρεις" και εσύ και να δέχονται να παίξουν και δικές σου συνθέσεις είναι κάτι σπάνιο (έχω ένα δικό μου συγκρότημα που παίζουμε melodic death metal με καθαρά και βρώμικα φωνητικά,όπου και συνθέτουμε και εγώ και ο lead guitarist (εγώ είμαι φων/ρυθμική) αλλά και πάλι το να έχεις συγκρότημα είναι σαν χόμπι, δεν θα μπορέσεις εύκολα να στηριχθείς σε αυτό.)

Ρωτάω λοιπόν, τι άλλο υπάρχει? Μόνο δάσκαλος? Αλλά ακόμη και έτσι, δεν υπάρχουν ήδη πολυάριθμοι δάσκαλοι μουσικής εκεί έξω?

 

6) Και τελευταία ερώτηση...ποια η διαφορά ανάμεσα στον μουσικό και τον μουσικολόγο?

(ξέρω μόνο πως ο μουσικολόγος είναι πιο καθαρά θεωρητικός.)Και σε αυτό το σημείο θέλω να πω, πως δεν την βαριέμαι την θεωρία,άρα και θα'θελα να ασχοληθώ και με αυτή. Βασικά την θεωρώ και αναγκαία.(το λέω για να μην μου πείτε "θα βαρεθείς στο τμήμα του ΑΠΘ)

 

   

 

    Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το κείμενο πριν τις ερωτήσεις όπως και τις ερωτήσεις. Επίσης σας ευχαριστώ προκαταρκτικά για ότι απαντήσεις μου δώσετε!

 

(συγκεκριμένα παρακαλώ και περιμένω απάντηση από τον χρήστη "Νίκο" ο οποίος απ'όσα έχω διαβάσει έως τώρα,έχει πείρα με το εξωτερικό και μπορεί να δώσει αρκετά κατατοπιστικές και αντικειμενικές απαντήσεις.)

 

Ευχαριστώ και πάλι.

-Κωνσταντίνος

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Καταρχην πρεπει να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα και καποιες εννοιες.

 

...ποια η διαφορά ανάμεσα στον μουσικό και τον μουσικολόγο?

 

περιπου η διαφορα μεταξυ σκηνοθετη και κριτικου κινηματογραφου.... ;D

 

οπως λεει και η Wilki

 

Musicology  is the scholarly study of music.

 

εδω μπορεις να διαβασεις τι περιλαμβανει αυτη  η επιστημη

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

 

Αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου είναι να είμαι μουσικός

 

μουσικος εισαι ΗΔΗ,αν θες να γινεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ μουσικος (και οχι δασκαλος απο οτι μας ειπες)...και στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο θα πρεπει να αναλογιστεις/ αντιμετωπισεις την πραγματικοτητα την οποια  εχουμε σχολιασει επανηλημενα εδω μεσα.

 

Ας δουμε τωρα το θεμα...εσωτερικο-εξωτερικο

 

Να αποσαφηνισω οτι μιλαω για τον mainstream/pop music χωρο που γνωριζω, αν θες συμβουλες για καριερα στην ..κλασσικη μουσικη πες το και θα σου απαντησουν καποιοι αλλοι....

 

Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (αλλα και στο εσωτερικο) τα ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ πανε ΠΑΝΤΑ σε οσους ΓΡΑΦΟΥΝ μουσικη (οι εκτελεστες παιρνουν ΨΙΧΟΥΛΑ σε σχεση με τους συνθετες),αν εχεις συνθετικες δυνατοτητες και γραφεις καλα τραγουδια/κομματια οπωσδηποτε εχεις ενα σημαντικο πλεονεκτημα σε σχεση με εναν απλο εκτελεστη.

 

Στο εξωτερικο ο ανταγωνισμος ,ειδικα στο πεδιο session ,οπου μαλλον...αναγκαστικα θα κληθεις να μπεις μια και θα εισαι ξεμπαρκος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ...προσωπικα πιστευω οτι μονο EXCEPTIONAL ταλεντα απο τη χωρα μας μπορουν να εχουν μια ευκαιρια στο στιβο που λεγεται σεσσιονιλικι στο εξωτερικο (μιλαμε για σοβαρες χωρες οχι να πας να κανεις καρριερα στη Ζουαζιλανδη...)  

 

Η μονη...ευκολια του εξωτερικου ειναι οτι απευθυνεσαι σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγορα και οχι σε 500.000. ατομα (τοσοι ακουνε μουσικη στην Ελλαδα) οπως εδω.Αρα εχεις,θεωρητικα και μεγαλυτερο κοινο/αγορα.

 

Για να ΖΗΣΕΙΣ απο τη μουσικη σαν ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ στην Ελλαδα η σκληρη πραγματικοτητα λεει οτι πρεπει να μπεις στα σκυλαδικα (με την εννοια σκυλαδικα εννοω ΟΛΑ τα «μαγαζια», ειτε ειναι..ροκαδικα,εντεχνα ,ατεχνα,μπουζουκλερι κτλ,στα οποια υπαρχει τραπεζακι-ξηροκαρπι και μπουκαλι ουϊσκυ ρεζερβε....),ΕΚΕΙ διασκεδαζει ο ΠΟΛΥΣ κοσμος,εκει υπαρχει και το χρημα.

 

Και σαν στουντιο μουσικος να θες να εργαστεις θα πρεπει να ασχοληθεις ΠΟΛΥ με αυτο που ονομαζεται ελληνικο "λαϊκο" τραγουδι με την ευρεια εννοια παντα και να ειδικευθεις σε αυτο και στις απαιτησεις του δειχνοντας του το σεβασμο που του αξιζει..

 

Μη νομιζεις ομως οτι ειναι και αυτο ευκολο μια και οι δουλειες ειναι λιγες (και ολο και λιγοστευουν),ο ανταγωνισμος μεγαλος και οι απαιτησεις εξισου μεγαλες (οσοι βριζουν τους μουσικους...πιστας...απλα δεν ξερουν τι τους γινεται,οι περισσοτεροι ειναι εξαιρετικοι μουσικοι)

 

Ενας αλλος λογος για να φυγεις στο εξωτερικο ή να μεινεις εδω  ειναι και το αν  αν πιστευεις (ή οχι)  οτι αυτη η χωρα εχει καποια ελπιδα να....ΥΠΑΡΧΕΙ στα επομενα χρονια και ειδικα στην επομενη δεκαετια...και με την εννοια υπαρχει εννοω να υπαρχει εστω η στοιχειωδης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δραστηριοτητα η οποια θα μπορει να υποστηριξει οχι μονο «πολυτελιες» οπως η «τεχνη» και η μουσικη αλλα και ενα στοιχειωδες «συνολικο» βιοτικο επιπεδο,τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομενα  δειχνουν οτι κατι τετοιο ειναι ΠΟΛΥ χλωμο...τουλαχιστον κατα την ταπεινη μου γνωμη ,οποτε θα πρεπει να αποφασισεις αν πιστευεις σε αυτη τη χωρα ή οχι.

 

Κατα τα αλλα ισχυουν τα γνωστα «σαν θελει η νυφη και ο γαμπρος», «οποιος δουλευει πετυχαινει»,"υπαρχει και ο παραδεισος μετα το θανατο","τον αραπη σαν τον πλενεις".. και αλλα  τετοια....  

;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο
Συγκεκριμένα πριν αρχίσω τις ερωτήσεις, θέλω να κάνω μια θερμή παράκληση να ΜΗΝ εξελιχθεί το θέμα που αρχίζω τώρα σε συζήτηση πάλι με θέμα "ΑΞΙΖΕΙ-ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ".

 

Παρ'όλα αυτά, έχοντας διαβάσει τα άλλα θέματα εδώ αρχίζω και έχω 2ες σκέψεις.....μήπως δηλαδή πρέπει από τώρα να φύγω στο εξωτερικό....???

 

Aποκλείεται να μη φτάσει η κουβέντα εκεί... όχι μόνο κάνεις ο ίδιος την κρίσιμη ερώτηση (αν και δεν θες?) αλλά είναι και κάτι που σχετίζεται άμεσα. Γενικά έχει συζητηθεί μέχρι εξαντλήσεως, αν και θα υπάρξουν πρόθυμοι που θα τα ξαναγράψουν.

 

Αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου είναι να είμαι μουσικός (σε αυτό έχω κατασταλλάξει μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με άτομα πολλών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων) απλά δεν ξέρω πως ακριβώς και με τι ακριβώς θα ασχοληθώ στον τομέα της μουσικής.

    Έτσι το πρώτο που σκέφτηκα ήταν : ας περάσω μουσικολογία να τελειώσω ότι θεωρητικό υπάρχει (αφού είμαι και αρκετά πίσω σε αυτό) και θα ασχολούμαι παράλληλα και με άλλα πράγματα (όπως σύγχρονη θεωρία (τζαζ αρμονία κ.ά.)).

 

Όχι. Έχεις μπερδέψει τον τομέα της μουσικολογίας με την απλή μουσική θεωρία. Η διάκριση είναι εύκολη και από ότι γράφεις λογικά το γνωρίζεις ήδη μιας και έχεις ήδη φτάσει σε ένα καλό επίπεδο σπουδών, οπότε κατέχεις ένα τμήμα από όσα επιθυμείς να... επαναδιδαχθείς. Η μουσικολογία αφορά τη θεωρία και μελέτη της ιστορίας της μουσικής ως τέχνη, παράλληλα με τη δομή της σε συνάρτηση με το εκάστοτε κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο και τα γενικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα που επικρατούσαν. Δεν είναι απαραίτητη σε καμία περίπτωση για να γίνεις μουσικός, όπως γράφεις. Θα την σπουδάσεις αν σε ενδιαφέρει να μελετήσεις εις βάθος τα ανωτέρω, με τη δυνατότητα να ασχοληθείς και με τα σημεία που συναντάται με άλλες επιστήμες όπως φυσική, ψυχολογία κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Η μουσικολογία αφορά τη θεωρία και μελέτη της ιστορίας της μουσικής ως τέχνη, παράλληλα με τη δομή της σε συνάρτηση με το εκάστοτε κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο και τα γενικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα που επικρατούσαν. Δεν είναι απαραίτητη σε καμία περίπτωση για να γίνεις μουσικός, όπως γράφεις.

 

Άρα για το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ εγώ (το οποίο είναι περαιτέρω θεωρητική απλά γνώση για χρήση στη σύνθεση και για ένα παραπάνω βήμα στην γνώση πάνω στο μουσικό όργανο της επιλογής μου) θα πρέπει "αναγκαστικά" να ψάξω έξω και όχι στην Ελλάδα σωστά?

 

Και όσον αφορά το εξωτερικό γενικά,φυσικά και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το να βγω έξω. ΑΝ φυσικά αυτό προΰποθέτει να ασχοληθώ τελικά με αυτό που ψάχνω.

 

 

-Προς Superfunk

 

  Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για άτομα που δούλευαν σε τέτοια μέρη και σίγουρα δεν μου φαίνεται τόσο appealing όσο μου φαίνεται μία ανάλογη δουλεία που έχει να κάνει με μουσική σε μία άλλη χώρα όμως.

  Παρ'όλα αυτά, η απάντηση σου ήταν πολύ κατατοπιστική και έτσι όπως το βλέπω τώρα μάλλον θα πρέπει να επικεντρωθώ στο να βρω κάποιον τομέα κάποιου πανεπιστημίου στο εξωτερικό ο οποίος θα με ικανοποιήσει πλήρως (γνωστικά , όχι οικονομικά και μελλοντικά).

 

Ευχαριστώ παρ'όλα αυτά για τις απαντήσεις σας, και περιμένω και άλλες γνώμες.

 

Και κάτι ακόμη...μήπως έχετε κάποια σχολή να μου προτείνεται να ψάξω και να "σκαλίσω" την ιστοσελίδα της, η οποία θα μπορούσε να με ενδιαφέρει?

Δημοσιευμένο
Άρα για το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ εγώ (το οποίο είναι περαιτέρω θεωρητική απλά γνώση για χρήση στη σύνθεση και για ένα παραπάνω βήμα στην γνώση πάνω στο μουσικό όργανο της επιλογής μου) θα πρέπει "αναγκαστικά" να ψάξω έξω και όχι στην Ελλάδα σωστά?

 

λαθος

 

και στην Ελλαδα διδασκεται συνθεση/αρμονια και μουσικη θεωρια,οσο για την βελτιωση της τεχνικης σου στο οργανο υπαρχουν ενα καρο....ωδεια...(κρατικα και μη)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

και στην Ελλαδα διδασκεται συνθεση/αρμονια και μουσικη θεωρια,οσο για την βελτιωση της τεχνικης σου στο οργανο υπαρχουν ενα καρο....ωδεια...(κρατικα και μη)

 

Για την βελτίωση της τεχνικής είμαι κατασταλλαγμένος όπως προανέφερα, αλλά για τα θεωρητικά θα ήθελα να τα φτάσω σε άλλο επίπεδο.

 

Δηλαδή αφού διδάσκονται όλα αυτά και μέσω του τμήματος μουσικολογίας στην ελλάδα, καλό θα είναι να μπω στο τμήμα αν θέλω πανεπιστημιακού επιπέδου γνώση πάνω σε αυτά?

Δημοσιευμένο

Κωνσταντινε καλησπερα και καλωσορισες...

θα σου απαντησω μονο σ αυτα που γνωριζω...δυστηχως η μουσικολογια ελλαδα ειναι για τα κλαματα...πολλα ωδεια εχουν πολυ ανοτερο επιπεδο απο παντεπιστημια μουσικολογιας καθως ετσι οπως εχει το συστημα στη μουσικολογια περναει καθε καρυδιας καρυδι...απλα θα σου αναφερω περιπτωση κολλητης μου διπλοματουχας Βιολονιστας ενω ο Δασκαλος της στη σχολη εχει μονο πτυχιο!!!!!Οχι δεν ειναι ραδιο αρβυλα this is greece!!!

οποτε εγω θα σου προτεινα να παρεις το διπλωμα σου στη κλασικη κιθαρα να κανεις παραληλα και ηλεκτρικη σπουδαζοντας κλασικες-τζαζ αρμονιες κλπ κλπ και οταν παρεις και τα δυο πτυχια τοτε να την ψαξεις για εξωτερικο...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Δημοσιευμένο

Δηλαδή αφού διδάσκονται όλα αυτά και μέσω του τμήματος μουσικολογίας στην ελλάδα, καλό θα είναι να μπω στο τμήμα αν θέλω πανεπιστημιακού επιπέδου γνώση πάνω σε αυτά?

Δες τη σου εγραψε ο bloody_sunday για την μουσικολογια...Δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι του...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Δημοσιευμένο

warwickplayer...από γραμματική?....λίγη προσπάθεια ίσως?

Ελα τα χουμε πει...ειμαι παιδι που πασχει απο greeklish-ισμο(φοιτητης πληροφορικης βλεπεις και αποφοιτος θετικης κατευθυνσης) και εχω ξυπνησει πριν μιση ωρα...

Χωρις πλακα αυτο το θεμα με τα greeklish και την ορθογραφια ειναι τεραστιο και πρεπει να το συζητησουμε καποτε...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...