Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια και απο μένα! (1ο post μου)

Και για να νιώσω ευπρόσδεκτος θα αρχίσω κατευθείαν με απορία :

Σκοπεύω να πάρω ένα νέο desktop PC και έχω χάσει τελείως τις εξελίξεις με τις κάρτες ήχου. Πλέον όλες οι mobo έχουν καλές onboard κάρτες ήχου και αναρωτιέμαι αν αξίζει να αγοράσω μια κάρτα ήχου για ηχογραφήσεις ή και real time χρήση με Software όπως amplitube. Με καλύπτει μια onboard sound card και αν όχι, τι παραπάνω θα μου δώσει μια dedicated sound card ?

Αν ήταν να αγοράσω μια, θα με ενδιέφερε να πάρω μία που να παίρνει το χοντρό jack της κιθάρας αντί το λεπτό, αν είναι δυνατόν σε front panel (στις θύρες 5.25 του tower). Το βρίσκω πολύ βολική και αξιόπιστη λύση. Παρόλα αυτά δεν το βάζω σαν βασικό feature, δηλαδή δεν θα απέκλεια μια κάρτα αν δεν είχε  αυτή την δυνατότητα.

Ευχαριστώ και περιμένω γνώμες!

Δημοσιευμένο

Εχεις μείνει στις παλιές Soundblaster Audigy που είχανε Front Panel στο πισι μαλλον.

Για να κάνεις δουλειά χρειάζεσαι μια επαγγελματική κάρτα ήχου και από όσο ξέρω καμία δεν έχει τετοιο panel για να το βάλεις στο tower. Καλό είναι να πάρεις μια εξωτερική USB και μετά βάλτη αν θες πάνω στο πισι ή όπου σε βολέυει εσένα.

Για να συνδέσεις κιθάρα και να παίξεις με amplitube , guitar rig κτλ. δεν θες να έχει μόνο μεγάλο καρφί αλλά να είναι είσοδος υψηλής εμπέδησης ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με όργανα όπως λέμε instrument in ή HiZ in. Καλό είναι να έχει και ένα προενισχυτή μικροφώνου

ωστε να μπορείς να γράψεις και καμια φωνή η οτιδηποτε άλλο επιθυμεις αν το θελήσεις.

Μια απλή κάρτα είναι αυτη

http://www.thomann.de/gr/emu_0204_usb.htm

η οποία δεν υποστηρίζει πυκνωτικά μικρόφωνα που απαιτουν phantom power.

Μια άλλη λύση είναι αυτη

http://www.thomann.de/gr/tascam_us122mk2.htm

Με δύο προενισχυτές μικροφώνου κτλ. θέλει ψάξιμο και να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου για συνδεσιμότητα κτλ.

Αλλο ενα βασικό που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν κυκλοφορούν σταθεροί drivers για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς px Windows 7 64bit

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Δημοσιευμένο

Όντως σε εκείνη την εποχή έχω μείνει  ;D

Hi-Z, προενίσχυση mic, phantom power είναι πράγματα που δεν είχα υπόψην, ευχαριστώ για τα tips. Θα το ψάξω καλύτερα, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω, οπότε τέτοιες συμβουλες όπως καταλαβαίνεις βοηθάνε πολύ.

Η σύνδεση με USB έχει περιορισμούς (p.x σε latency) σε σχέση με τις PCI ? πόσο latency χρειάζομαι για real time παίξιμό ? Έχω μείνει σε εποχή SB live 5.1 που το latency ήταν απαγορευτικό για τέτοια πράγματα, φαντάζομαι όλες οι κάρτες τώρα, συγκριτικά θα με αφήσουν ικανοποιημένο, αλλα αν έθετα ένα standard για max latency, ποιό θα ήταν αυτό ?

Δεν με ενδιαφέρει πολύ η υποστήριξη μικροφώνων (δεν σκοπεύω να γράψω φωνή ή ακουστική κιθάρα), οπότε θα την υπολόγιζα μόνο αν δεν ανέβαζε δυσανάλογα το κόστος. Ούτε xtras όπως MIDI που δεν το κόβω να χρησιμοποιώ. Κυρίως με ενδιαφέρει η χρήση μιας ηλεκρικής κιθάρας (2 το πολύ, να παίξει και κανένα μπάσο) χωρίς απώλειες σε ποιότητα ήχου

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...