doken Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω εαν είναι σημαντική η διαφορά δειγματοληψίας απo 96kH σε 192kH αυτό γιατί είχα μια κάρτα ήχου creative emu tracker pre με 192kH η οποία έγραφε πάρα πολύ καλά όμως την έκαψα απο λάθος ρεύμα και τώρα που ψάχνομαι για καινούργια καλοβλέπω τις fastrack m-audio αλλά και την Lexicon Ionix U42S , ]οι οποίες όμως έχουν δειγματοληψία 96kH πόσο σημαντική είναι αυτή η διαφορά λοιπόν προκειμένου να αποτελεί κριτήριο επιλογής ???
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Γιατι εγραφες και μιξαρες ποτε στα 24-bit/192kHz για να εχεις προβλημα? 44/24 δεν δουλευεις ?(οπως ολος ο κοσμος?) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
Pit1991 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Γεια χαρά νταν και από μένα. Έχει αισθητή διαφορά από τα 44.1kHz στα 48kHz. Λιγότερο αισθητή από 48kHz στα 96kHz Στα 192kHz θέλεις υπέρ υπολογιστή άστο, δεν έχει τύχει να δουλέψω άλλα μου έχουν πει πως δεν αλλάζει και πολύ Όπως λέει και ο Sf, πολύ πιθανών να μην δούλευες πότε σε 192kHz!! Μην κρίνεις μια κάρτα μόνο από τα νούμερα που σου δίνει, πάρα πολλές κάρτες και εξωτερικά εφέ που δουλεύουν με 44.1 και 48kHz είναι υπερβολικά καλύτερες από άλλες στα 96kHz. Σημαντικό θεωρώ για μια κάρτα να είναι 24bit και όχι 16bit. Μην το παρακάνεις ρε Sf ;), όπως και να έχει υπάρχει αρκετός κόσμος που γράφει/μιξάρει σε 96kHz/24bit. Επιμένω λίγο σε κάτι, μια κάρτα δεν την κρίνουμε μόνο από τα νούμερα!!!
doken Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 OP Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 ??? δεν θυμάμαι ρε παιδια να σας πώ την αλήθεια που ακριβώς έγγραφα, σίγουρα στα 24 bit τα khz δεν θυμάμαι πόσο έβαζα αλλά κρατάω αυτό που μου λέτε οτι τα 192 δεν θα τα χρειαστώ οπότε και δεν είναι λόγος αυτός επιλογής, με laptop δουλεύω 3ετίας, μάλλον για τη usb fast track ultra θα πάω και τις πιο πολλες εισόδους μηπως και κανουμε και καμια ομαδική ηχογράφιση εκτός και εαν μου αλλάξετε γνώμη υπέρ της profire 610 firewire ::) καμια γνώμη για την τελική επιλογή?
Pit1991 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Πες μου τα spect του πι σι σου και πόσα θες να δώσεις.
doken Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 OP Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 sony vaio VGNFE21B Platform Technology : Intel Centrino Duo System Type :Notebook intel core duo processor t2300 1,66Ghz 2GB DDR2 SDRAM HHD80GB Interfaces 1 x IEEE 1394 (FireWire) - 4 PIN FireWire ¦ 1 x docking / port replicator ¦ 1 x microphone - input - mini-phone 3.5mm ¦ 1 x modem - phone line - RJ-11 ¦ 1 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45 ¦ 3 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A ¦ 1 x display / video - VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15) ¦ 1 x headphones - output - mini-phone stereo 3.5 mm ¦ 1 x display / video - S-video output - 4 PIN mini-DIN λεω να δώσω μέχρι 350, να έχει phadom power οπωσδήποτε στα + μετράνε και οι εισόδοι που έχει
Pit1991 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Πρώτον(προαιρετικό) Αναβαθμίζεις την RaM σου από τα 2Gb στα 4Gb αυτό θα σου κοστίσει από 30 έως 60 ευρώ και εξαρτάτε από το αν το πι σι έχει ήδη μια 2αρια μνήμη και θέλει άλλη μια ή άμα πρέπει να βγάλεις και τις δυο 1άρες που έχει και για να βάλεις δυο 2άριες. Πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα στα πόσα Mhz τρέχουν οι μνήμες σου για να μην τις πάρεις τσάμπα. Για περισσότερα πάνω σε αυτό ρώτα κανένα φίλο που ξέρει ή αν ξέρεις εσύ ακόμα καλύτερα. Στην κάρτα τώρα είναι καλό να έχεις usb 2.0 πάμε για τις usb κάρτες http://www.thomann.de/gr/tascam_us_1800.htm Το έχω χρησιμοποιήσει, είναι απλά ποιοτικότατο με αρκετές επιλογές http://www.thomann.de/gr/tascam_us_600.htm Ιδία ποιότητα με λιγότερα κανάλια και πιο φθηνή τιμή http://www.thomann.de/gr/tascam_m164_uf.htm την έχει ένας καλός μου φίλος... την έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές είναι παρά πολύ καλή έχει πολλά κανάλια και λειτουργεί 2 σε 1 κονσόλα και κάρτα ήχου. Ξέρω δεν είναι στα λεφτά σου αλλά αν τα βρεις παρ την γιατί η tascam σταμάτησε να την κυκλοφορεί γιατί δεν την παίρνει να δίνει τέτοια ποιότητα και δυνατότητες σε τέτοια τιμή. (Δεν θα τα καταφέρω να την πάρω πότε είναι ακριβή :'( sniff) Fire wire http://www.thomann.de/gr/maudio_firewire_solo.htm είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στις firewire, αυτή η κάρτα είναι πάρα πολύ ικανοποιητική για τα λεφτά της. Αυτά ελπίζω να βοήθησα.
doken Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 OP Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 ναι και σε ευχαριστώ για τον κόπο να γραψεις τοσα πολλα :) 2 χ 1G έχω βάλει στο PC απο μνήμη,δεν ξέρω εαν παίρνει 2χ2G θα ρωτήσω όμως βοήθησες απο τη μια απ την άλλη εβαλλες και αλλη μια εταιρεία στο παιχνιδι την tascam :) θα λιωσω λιγο ακομα στο διαβασμα στο φορουμ και θα αποφασισω,usb 2 έχω αλλα και firewire έχει ο μπαξές!! αν και profire 610 firewire με την usb fast track ultra δείχνουν να με κερδιζουν δεν ξέρω γιατι ???
Moderator Phase Shift Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Moderator Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2011 Γιατι εγραφες και μιξαρες ποτε στα 24-bit/192kHz για να εχεις προβλημα? 44/24 δεν δουλευεις ?(οπως ολος ο κοσμος?) δεν δουλευει ολος ο κοσμος στα 44/24. just saying. alex www.unrealstudioz.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση