Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
Δημοσιευμένο

Κατ' αρχάς η απάντηση στο "Αγγλικά vs Κινέζικα Vintage 30". Όχι από εμένα (που έτσι κι αλλιώς ούτε τα original Αγγλικά των 90s μου άρεσαν) αλλά από υπάλληλο της Celestion...

"Hi,

Celestion has been owned by a large Chinese company (Gold Peak Electronics) for about 12 years. Over the last number of years, we've moved a lot of production over there because of cost, plus there brand new purpose built facility is nearly 1/2 million square feet. Some of the metal work is now done there, but the soft parts that dictate your tone are UK made (in the mentioned models and a few more). The quality is also higher in the Chinese plant because we can keep up with the orders. We may average about 3 bad speakers for every 2,880 made which is pretty rockin'!! Especially when compared to the 2 or 3 bad per paket (60 speakers) before. We also have improved the UK products because we're not as over loaded.

That's the lowdown.

Cheers

Rick"

Tώρα για το παλληκάρι που ρωτάει, έχω ακούσει τον Rocketverb σε 2x12 combo με V30. OK, δεν ήταν κακός, αν και όπως είπα τα συγκεκριμένα μεγάφωνα δεν ειναι του στύλ μου.

Τον άκουσα και σε μια 4x12 καμπίνα 70s της Orange η οποία δεν ξέρω τι φορούσε, υποθέτω όμως τεράστια κεραμικά Fane, με την οποία σκότωνε...Βέβαια εδώ παίζει και πάλι η διαφορά της καμπίνας αλλά σίγουρα και τα παλιά και τα καινουργια Fane είναι κορυφαία μεγάφωνα.

Τέλος πάντων για να τελειώνουμε με το ζήτημα και επειδή το budget σου αρκετά καλό...χρειάζεσαι μια 2x12 καμπίνα με πλάτη που μπαίνει και βγαίνει έτσι ώστε ο ίδιος να αποφασίσεις τί σου αρέσει. Αν θες μεγάφωνα με το μεγαλύτερο τονικό φάσμα θα πρέπει να πας σε κάτι mismatched. Δεν ξέρω αν σου φτάνουν τα λεφτά για κάτι τέτοιο...

Scumback (M75-16HP/H75-16HP) εδώ... http://www.scumbackspeakers.com/index.html

και τελειώνει έτσι και το θέμα με το ποιά είναι τα καλύτερα Celestion εν έτει 2011...

Φυσικά μπορούμε να κατέβουμε αρκετά σε budget, απλά σου προτε΄λινω μια λύση με την οποία σίγουρα η καμπίνα θα σου μείνει και με τον επόμενο ενισχυτή σου... ;D

• Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.