ilovemusic Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Γεια σας ! ειμαι αρχαριος και εχω μια απορια ... εφοσον δεν εχω εξωτερικο compressor εαν βαλω plug-in compressor στο σημα που ηχογραφει θα μπορει να εξισορροπησει την ενταση και να κρατησει υπο ελεγχο τις αποτομες μεταβατικες των φωνητικων?
pkole Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Ο compressor είτε είναι hardware είτε software την ίδια δουλειά κάνει. Οπότε αυτό που θες, μπορεί να το κάνει. Απλά όπως κάθε tracking comp (δηλαδή επέμβαση στο σήμα κατά την ηχογράφηση) πρέπει να χρησιμοποιηθεί με προσοχή και σύνεση γιατί μετά δεν έχει undo. Υ.Γ. Γενικά είμαι κατά της οποιασδήποτε δυναμικής επεξεργασίας (eq, comp κλπ) κατά την ηχογράφηση γιατί αυτό επηρεάζει άμεσα και τον τρόπο που θα τραγουδήσει ο τραγουδιστής. Άλλωστε είναι τόσο μεγάλη η δυναμική περιοχή που μας προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία που δεν υπάρχει λόγος να γράφεις πολύ "καυτό" σήμα.
BadBlock Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Αν ειναι να βαλεις plugin, καλυτερα να το βαλεις κατα τη μιξη. Εχει νοημα να κομπρεσσαρει κανεις κατα την ηχογραφηση (καποιοι το κανουν παντα), αλλα μονο αν εχεις outboard compressor. Αυτο για τον προφανη λογο οτι αν τον βαλεις μετα κατα τη μιξη, θα υποστει 2 ακομα conversions το σημα (ενα D/A για να μπει στον compresor και ενα A/D μετα την επεξεργασια για να ξαναμπει στο DAW), οποτε στην ηχογραφηση παιρνουμε οσο το δυνατον "αγνο" σημα, ενω ταυτοχρονα ειναι πολυ πιο κοντα στο τελικο αποτελεσμα. Στην περιπτωση του plugin, ομως, μονο κακο μπορει να κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση