Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο
.To μπράτσο με βόλεψε απίστευτα.Μπορεί κάποιος να ενημερώσει αν βγάζει η fender κάποια κιθάρα σειράς με παρόμοιο μπράτσο;

early 60s c shape εχει αλλα με 9αρι radius & medium jumbo frets,οποτε  οι american std strat θα ειναι πολυ κοντα,ακομα πιο κοντα θα ειναι η classic player 60s (MIM) αλλα εχει 12αρι radius.

όσο και να μου αρέσει ο ήχος gibson, όσο βλέπω δε με βολεύει το μπράτσο.Δεν ξέρω αν έχει κάποιος παρόμοιο πρόβληματισμό.

μπα,ολα τα συνηθιζει ο ανθρωπΑς..... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

Γαβριήλ,καταρχήν καλωσήρθες.

Είναι γνώστο τοις πάσι,οτί οι Les Paul είναι "δύσκολες" -εργονομικά- κιθάρες.Βέβαια,μου έκανε εντύπωση που σε δυσκόλεψε από το 15ο-17ο τάστο κιόλας...Συνηθως τα προβλήματα αρχίζουν πιό "κάτω"...Εν πάσει περιπτώσει,από το συγκεκριμένο thread,νομίζω οτί οι -νεαροί κυρίως- διαπίστωσαν τη σημασία του να δοκιμάζεις πριν αγοράσεις και ειδικά όταν πρόκειται να δώσεις ένα σημαντικό ποσό...

Έχει τύχει να δοκιμάσω μιά Rory Strat και το neck της ήταν όντως εξαιρετικό.Δεν έχει τύχει να δοκιμασω την Eric Johnson Strat,αλλά έχω ακούσει από τους πάντες εξαιρετικά λόγια.Λογικό,αφού ο Eric είναι γνωστό "tone-junkie"...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Δημοσιευμένο

Καλημέρα

Δεν μπόρεσα να απαντήσω το Σαββατοκύριακο.

S9F:Με την gibson έχω πρόβλημα μετα το 15-17,πιο "κάτω" δλδ.Η αλήθεια ειναι οτι και τα δύο μπράτσα ήταν εξαιρετικά για ρυθμικά.Λίγο η goldtop μονο ήταν λίγο πιο χοντρο μπράτσο αλλα όχι τόσο ωστε να με ενοχλεί ιδιαίτερα.Η '59αρα ηταν στα 3800 κάπου εκεί αν θυμάμαι καλά.Αλλά έχω μια απορία.Δεν μου φάνηκε ποιοτικά άρτια κατασκευασμένη.Και τι εννοώ. Το φινίρισμα στα binding,τα inlays δεν μου άρεσανε.Θα μου πείς αν σε αρέσει ο ήχος τι σε νοιάζει.Ναι συμφωνώ.Αλλα στην '59αρα η μπάσα ΜΙ , η σόλ , στα τάστα 2-4 , βγαίνανε οι νότες κατι χιλιαστά εκτός.Ενώ η goldtop ηταν άριστη.Απο ό,τι γνωρίζω σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει κόψιμο ο καβαλάρης.Δεν βιάζομαι να αγοράσω.Και κοιτάω όλες τις επιλογές.Και φυσικά να πώ οτι ήταν μεγαλό μάθημα.Αγορά ξανά χωρίς να δοκιμάσω δεν έχει. :) Κρίμα που δεν ήταν ανοιχτό το maxguitar...

Superfunk: Πόσο μπορεί να επηρεάσει το radius στο παίξιμο; Δεν κυκλοφορεί το ίδιο μπράτσο σε σειράς δλδ; Όχι τίποτα αλλα δε μου αρέσει το relic και επιπλέον αν υπάρχει το μπράτσο γιατι να ρίξεις ένα σκασμό λεφτά στον αέρα;

Ευχαριστώ ξανα για τις συμβουλές.

Δημοσιευμένο
Δεν κυκλοφορεί το ίδιο μπράτσο σε σειράς δλδ; Όχι τίποτα αλλα δε μου αρέσει το relic και επιπλέον αν υπάρχει το μπράτσο γιατι να ρίξεις ένα σκασμό λεφτά στον αέρα;

σου ειπα η απλη am std εχει πανω κατω το ιδιο μπρατσο (ενα medium προς λεπτο c) & το ιδιο radius.

Superfunk: Πόσο μπορεί να επηρεάσει το radius στο παίξιμο;

αν ειναι σωστα σεταρισμενη η κιθαρα σε ΤΙΠΟΤΑ (ο Hendrix,o Jeff Beck ,o Clapton,o Danny Gatton ,o Roy Buchanan,ο Blackmore και χιλιαδες αλλοι κιθαριστες ,καθως και ο ιδιος ο Rory Galagher επαιζαν με 7αρι radius που ειναι ακομα πιο "δυσκολο" και δεν νομιζω να ειχαν προβλημα... ;D)

παντως το 12αρι radius σε σχεση με το 9αρι εχει αστεια διαφορα (θεωρητικα ειναι πιο "ευκολο" για bending & lead παιξιμο)....

χοντρα,χοντρα παντως η συντριπτικη πλειοψηφια της κουβεντας γυρω απο το radius ειναι...τριχες κατσαρες... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

OFFTOPIC: Παρακολουθώ το θέμα και θα ήθελα να επισημάνω πως θα βοηθούσε αρκετά όσους γνωρίζουν κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα να το αναρτούν στο αντίστοιχο post περί καταστημάτων στην κατηγορία Η Αγορά ωστέ να βοηθούν σε τυχόν αναζητήσεις "συμφορουμιτών"! Από την ανάρτηση του ολλανδικού site σ' ένα από τα προηγούμενα post βρήκα ένα πεταλάκι που έψαχνα καιρό!

@peripatis Ευχαριστώ!!!  ;D

Everybody gets the blues sometime

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...