Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Λόγω σχετικά εκτενούς χρήσης τρέμολο, σκέφτομαι να βάλω στη strat μου ένα brass nut. Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο
Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;

Ναι,θα φαγωθει ΣΙΓΟΥΡΑ (ειναι πιο μαλακο απο τις χορδες )  και συντομα η κιθαρα σου θα ξεκουρδιζεται σαν τρελλη... ;)

Ναι,ξερω οτι ο....Μαλμστην χρησιμοποιει brass nut αλλα εχει 625 strat και 34 σκλαβους να του τα αλλαζουν... ;D

Βαλε ενα ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΕΝΟ κοκκαλινο ή TUSK nut & λιγο λιπαντικο (εγω βαζω ενα μειγμα μολυβιου & βαζελινης) & θα εισαι μια χαρα...

Αν δεν εχεις τις καταλληλες λιμες και την εμπειρια,ΜΟΝΟ ενας ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ μπορει να σου κοψει ενα ΤΕΛΕΙΟ nut,και οταν λεω ΜΟΝΟ εννοω ΜΟΝΟ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Είναι ήδη σε έναν πολύ καλό τεχνικό. Ότι θα φαγωθεί, θα φαγωθεί. Αλλά πιο γρήγορα από κόκκαλο;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Βαλε ενα ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΕΝΟ κοκκαλινο ή TUSK nut & λιγο λιπαντικο (εγω βαζω ενα μειγμα μολυβιου & βαζελινης) & θα εισαι μια χαρα...

Αν δεν εχεις τις καταλληλες λιμες και την εμπειρια,ΜΟΝΟ ενας ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ μπορει να σου κοψει ενα ΤΕΛΕΙΟ nut,και οταν λεω ΜΟΝΟ εννοω ΜΟΝΟ.

+1000

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Δημοσιευμένο

Είναι ήδη σε έναν πολύ καλό τεχνικό. Ότι θα φαγωθεί, θα φαγωθεί. Αλλά πιο γρήγορα από κόκκαλο;

Δεν ειναι θεμα γρηγοραδας ειναι θεμα το οτι οταν αρχισει και φαγωνεται θα δημιουργηθουν dents τα οποια θα "αρπαζουν" τις χορδες και ετσι θα ξεκουρδιζεται,δεν φαγωνεται δηλ. "ομαλα" οπως το κοκκαλο.

Δημοσιευμένο

Εγώ πάντως στην ΤELE μου και στις Electra έχω Brass Nut. Αλλά αυτές ΔΕΝ έχουν τρέμολο.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημοσιευμένο

Eχω βάλει κ εγώ brass σε 2 les paul αλλά σε μια το άλλαξα με γραφίτη το οποίο είναι ίσως λίγο πιο σταθερό στο κούρδισμα.

Δημοσιευμένο

Βάση ενός άρθρου που μελέτησα παλιότερα έχουμε τα εξής nut:

Bone nut = εύκολο στην εργασία, καλή ένταση, ανοικτός και ευρής ήχος, καλή αντίσταση κατά μηχανικών δονήσεων και σταθερό κούρδισμα όταν λιπαίνετε.

Ivory nut = δύσκολο στην εργασία, παρόμοιο με το κοκκάλινο αλλά πιό πριμάτο στον ήχο.

Micarta, Corian, TusQ nut κ.τ.λ. = πλαστικά υλικά, παρόμοια χαρακτηριστικα περίπου με το κοκκάλινο αλλά δεν φτάνουν το sustain και την ηχητική λεπτομέρεια του κοκκάλινου.

Graphite nut = ειδικό υλικό για κιθάρα με τρέμολο,ισορροπημένος ήχος, καλή συστηματική επίδοση του οργάνου.

Graphtech nut = ειδικό υλικό απο graphite & Teflon, για κιθάρα με τρέμολο, καλύτερη ήδη υπάρχων λίπανση, καλύτερο και πιό σταθερό κούρδισμα, παρόμοιoς ήχος με το graphite nut.

Brass nut = δύσκολο στην εργασία, περίπου το ίδιο υλικό με τα nickel τάστα, τα μπαρέ ακόρντα έχουν το ίδιο άκουσμα όπως τα ανοικτά ακόρντα και πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο.

LSR steel nut = παρόμοιο με το brass nut αλλά από ατσάλι, τα μπαρέ ακόρντα έχουν το ίδιο άκουσμα όπως τα ανοικτά ακόρντα, πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο, καλύτερο και πιό σταθερό κούρδισμα, πιό πριμαριστός ο ήχος.

Και εγώ χρησιμοποιώ αρκετά το τρέμολο της start μου.Προς το παρόν έχει πλαστικό, θα βάλω graphtech πρώτα και μετά LSR σαν τελειωτική κίνηση αν δεν με ευχαριστεί το graphtech.

The player makes the guitar, not the opposite.

Δημοσιευμένο

Λόγω σχετικά εκτενούς χρήσης τρέμολο, σκέφτομαι να βάλω στη strat μου ένα brass nut. Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;

Μην μασάς και μην ακούς τους διάφορους "ειδήμονες".

Έβαλα μόνος μου brass nut στην partscaster μου και ακούγεται-φαίνεται μια χαρά. (και ναι, ΔΕΝ ξεκουρδίζεται.)

Κόστος 10 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Από εδώ:

http://cgi.ebay.co.uk/SLOTTED-BRASS-NUT-FITS-STRAT-TELE-/260759029569?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item3cb6730741

Προειδοποίηση, αν το κάνεις μόνος σου θέλει ΑΡΚΕΤΗ δουλιά, υπομονή και μεθοδικότητα, για να πετύχεις το τέλειο radius, και το τέλειο action.

Ο άγγλος τυπάκος που πουλάει το παραπάνω, ήταν κάτι περισσότερο από φιλικός/πολύτιμος/πρόθυμος σε ότι και αν τον ρώτησα.

Δημοσιευμένο
Brass nut = δύσκολο στην εργασία, περίπου το ίδιο υλικό με τα nickel τάστα, τα μπαρέ ακόρντα έχουν το ίδιο άκουσμα όπως τα ανοικτά ακόρντα και πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο.

ακομα ενας λογος για τον οποιο δεν μου αρεσει...οντως η κιθαρα (ακουστικα τουλαχιστον) ακουγεται πιο "ψοφια" στα ανοιχτα ακορντα.

Ray αν παρεις αυτο

http://cgi.ebay.co.uk/SLOTTED-BRASS-NUT-FITS-STRAT-TELE-/260759029569?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item3cb6730741

βεβαιωσου οτι το nut slot στην κιθαρα σου δεν ειναι curved γιατι απλα θα το πεταξεις ,εκτος κι αν εχεις τροπο να το "φας" ωστε να κανει κουρμπα & να εφαρμοσει σωστα....(στις περισσοτερες Fender ειναι curved)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...