Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Η σχεση ποιοτητας -τιμης φυσικα ισχυει σε ολα τα επιπεδα.

Δεν υποβαθμιζω τα οικονομικα οργανα -ολοι απο  κει ξεκινησαμε - απλως λεω οτι το "ρισκο" δεν ειναι μεγαλο στην χαμηλη κατηγορια μιας και δεν εχεις επενδυσει μεγαλο ποσο αφου τις περισσοτερες φορες κοντρα πλακε παιρνεις . Ισα -ισα που μαθαινεις και εξελισεσαι.

Οταν ομως ειναι να χωσεις "πακετο" τοτε φυσικα το εξεταζεις το θεμα 100 φορες για να μην μετανιωνεις μετα :)

Μπορει δηλαδη μια κιθαρα να ακουγεται υπεροχα για 300-400ευρω που εχεις δωσει και να εχεις κανει πραγματι μια πολυ καλη αγορα.Αλλο ομως τα σχεδον 2000 που θελεις να δωσεις.Εκει ματια κι αυτια ορθανοιχτα! ;)

Δημοσιευμένο

Σωστά τα λένε οι προλαλήσαντες. Ειδικά σε ακουστική κιθάρα είναι ψιλοαδιανόητο να την αγοράσεις χωρίς να την ακούσεις και να την παίξεις. Όχι το μοντέλο, το συγκεκριμένο κομμάτι. Και επειδή το ποσό που διαθέτεις είναι σεβαστό και υπάρχουν αρκετές αξιόλογες επιλογές ψάξτο λίγο καλύτερα το θέμα.

Εσύ έχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο που προσανατολίζεσαι προς την συγκεκριμένη κιθάρα;

Δημοσιευμένο

Σε τόσα χρήματα πάντως, είναι κρίμα να μην κοιτάξεις και την αγορά μεταχειρισμένων, αλλά και άλλες εταιρίες με "όνομα" (π.χ. Martin - Taylor). Επίσης, καθώς αναφέρθηκαν οι jumbo κιθάρες, να ξέρεις ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση, και καλό θα είναι να παίξεις με μια πριν αποφασίσεις να την αγοράσεις, γιατί ενδέχεται να μην ταιριάξει στο παίξιμό σου.

ΞΕΧΝΑ τα ηλεκρο...Ειναι πολυ προτιμοτερο να δωσεις το ιδιο ποσο για μια ακουστικη και  ΜΕΤΑ για να την ενισχυσεις.Υπαρχουν διαφοροι τροποι.Θα την εχεις ομως, θα την ξερεις και πανω σ αυτον τον ηχο θα δουλεψεις.

Αν αγορασεις ηλεκτρακουστικη να ξερεις οτι ενα μερος του ποσου που δινεις παει στα ηλεκτρικα που συνηθως δεν ειναι και τα καλυτερα λογω συμπιεσης κοστολογιου.

πολλά +

Δημοσιευμένο

Εσύ έχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο που προσανατολίζεσαι προς την συγκεκριμένη κιθάρα;

Μου φαίνεται οτι για την φήμη (και τα τιμολόγια) της Gibson η τιμή είναι πολύ δελεαστική.

Ταυτόχρονα το ίδιο γεγονός είναι που με βάζει σε σκέψεις....

Το κακό είναι ότι πολλά όργανα που μας αρέσουν δεν υπάρχουν στην χώρα μας να τα ακούσουμε και να τα δούμε και να συγκρίνουμε τις τιμές τους σε σχέση με π.χ τον Θωμά.

Επίσης το να πάω να ακούσω την κιθάρα σε ενα Ελληνικό κατάστημα, να σκιστεί να με εξυπηρετήσει ο πωλητής και μετά καπάκι να την παραγγείλω απο το εξωτερικό δεν μου άρεσε ποτέ πολύ σαν ιδέα...δεν ξέρω...μου φαίνεται κάπως....

Αν υπάρχει κάποια άποψη για τη κιθάρα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνκιθαρίστες που ασχολήθηκαν με το θέμα εως τώρα.

Νίκος.

Δημοσιευμένο
Επίσης το να πάω να ακούσω την κιθάρα σε ενα Ελληνικό κατάστημα, να σκιστεί να με εξυπηρετήσει ο πωλητής και μετά καπάκι να την παραγγείλω απο το εξωτερικό δεν μου άρεσε ποτέ πολύ σαν ιδέα...δεν ξέρω...μου φαίνεται κάπως....

Μα ένα από τα σημεία που έθιξα είναι πως ακόμη και την ίδια κιθάρα να παραγγείλεις, ειδικά σε ακουστικά όργανα η διαφορά από κομμάτι σε κομμάτι μπορεί να είναι από απλά αισθητή μέχρι αρκετά μεγάλη. Αυτό δεν έχει σχέση με το consistency και ποιότητα της εκάστοτε εταιρίας αλλά με το γεγονός πως η δομή της φυσικής πρώτης ύλης και η κατασκευή του οργάνου δεν μπορεί να τυποποιηθεί κατά 100%. Και φυσικά, ευτυχώς που συμβαίνει αυτό γιατί όσο περισσότερο ψάχνεις για αυτό με το οποίο θα δεθείς, τόσο περισσότερο τελικά ανταμείβεσαι - όπως (συνήθως) συμβαίνει γενικά και στη ζωή μας...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...