Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια σας παιδιά, χρόνια πολλά, καλό Πάσχα κτλ κτλ.

Για όσους δεν γνωρίζουν είμαι logicας (v. 5.5 PC) και για VSTi χρησιμοποιώ το EXS24. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ για VSTi το Halion 3, αλλά είμαι λίγο προβληματισμένος. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό VSTi, έχει όμως κάποια κουσούρια.

Περίπτωση 1η: Σε κάθε instrument που κάνω import στο halion δεν έχει assigned το pitchbend-modulation controller. Πρέπει να πας να το ορίσεις εσύ. Το καλό βέβαια είναι ότι μπορείς να το έχεις σαν preset και απλά το επιλέγεις. Το midikeyboard μου έχει pitchbend-modulation controller σε ένα (δεξιά-αριστερά-πάνω). Με το pitchbend (δεξιά-αριστερά) είμαι οκ, με το modulation όμως έχω πρόβλημα. Δεν μου το κάνει. Έχω ανατρέξει στο manual και δεν μπορώ να το κάνω assigned. Μπορώ να βάλω οποιοδήποτε άλλο (cutoff, resonance etc) εκτός απο modulation (υπενθυμίζω για κίνηση προς τα πάνω του controller). Κάτι σαν να μου λέει ότι δεν γίνεται (θα ήταν βέβαια τρελοί οι Γερμανοί).

Περίπτωση 2η: Πχ μετατρέπω απο cdxtract 4 ένα akai cd σε .fxb(halion) και πάω μετά στο VSTi να βρώ τα instruments. Στην περίπτωση αυτή (όχι του import δηλαδή) το pitchbend-modulation controller είναι οκ απο μόνο του assigned με δεξια-αριστερά το pitchbend, αλλά για πάνω αντί για modulation ένα τραγικό LFO. Κι εδώ πάλι τα ίδια. Ναι μεν μπορώ να βγάλω το LFO αλλά με τίποτα δεν μπορώ να βάλω modulation.

Εφαγα ένα ΣΚ για να βρω λύση και τελικά τίποτα. Θα ήταν πολύτιμη μια βοήθεια και τελικά η επίλυση του προβλήματος.

Johnny.

Δημοσιευμένο

Johnny, έχω και εγώ το Halion και θα σε βοηθήσω, αλλά πες μου σε παρακαλώ:

α) Έχεις βάλει το τελευταίο update;

β) Γιατί χρησιμοποιείς το cdxtract; Δεν θα βόλευε περισσότερο να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το Halion για να περάσεις μέσα τα δείγματα;

γ) Σε ποιον ακριβώς ήχο έχεις παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα (έχω μία πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη με Akai Samples και είναι πιθανό ότι θα τον έχω και εγώ);

δ) Δοκίμασες να σώσεις Soundfonts από το cdxtract (όσο κουφό και αν φαίνεται) και μετά να ανοίξεις τα soundfonts στο Halion;

Φιλικά

Mea Culpa

Δημοσιευμένο

Η λύση βρέθηκε και την βρήκε ο Wow!. Λοιπόν την γράφω σε περίπτωση που και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα ώστε να ξέρει τι να κάνει.

Εφόσον φορτώσει στο halion ένα instrument πάει στο sound page και επιλέγει πάνω αριστερά το MOD. Θα εμφανιστούν τα SOURCE – AMMOUNT – DESTINATION. Αυτά έχουν Pop menus. Πάμε πρώτα όμως δεξιά της οθόνης (με τα Programmes) στο programme που έχουμε φορτώσει το instrument. Αν πατήσουμε το + που φαίνεται στα αριστερά του programme θα δούμε όλα τα samples που έχει το instrument. Τα επιλέγουμε όλα (samples) και βάζουμε : Source >> LFO 1. Amount >> Mod wheel (1) . Destination >> Volume ή Pan. Πάμε στο amount (modwheel δηλαδή) και πατάμε ένα κουμπάκι Ε που έχει αριστερά στο pop menu. Δεξιά στο halion ανοίγει ένα πινακάκι με offset, range και function του modwheel. Βάζουμε 100, 100 και linear ή logarithmic positive αντίστοιχα. Οι τιμές αυτές δεν είναι απόλυτες. Ο καθένας βάζει όσο θέλει και ανάλογα με το είδος του controller του.

Απο κει και πέρα πάμε στο κάτω μέρος του halion και συγκεκριμένα στο LFO όπου μπορούμε να ανεβάσουμε το freq του LFO. Το 7,0 που δοκίμασα ήταν super.

Αυτά σχετικά με το modulation. Προσωπικά ευχαριστώ τον Wow! και ........... τελικά υπάρχουν άτομα σ' αυτό το site που ξέρουν πολλά!

Johnny.

Δημοσιευμένο

γιατι δεν χρησιμοποιεις το kontakt το οποιο διαβαζει και την βιβλιοθηκη του exs24??και εγω logic χρησιμοποιουσα παλια με το exs24... :D :D

εκτος αυτου κρινω το κοντακτ πολυ πιο ικανο sampler..to 2 σκοτωνει..

Δημοσιευμένο

Musictech,

Το προσπάθησα αρκετά το kontakt 2 πριν το halion 3. Εδώ είχα άλλα προβλήματα. Συγκεκριμένα επειδή δουλεύω με τεράστια βιβλιοθήκη ήχων κάθε φορά που άνοιγα το pop menu με τα files (intruments) το kontank 2 σερνότανε. Επίσης αν θυμάσαι το exs24 κάθε φορά που ήθελες να αλλάξεις το instrument αλλά ήθελες να δεις πρώτα ποιο instrument ήδη χρησιμοποιείς στο είχε highlight. Αντίθετα στο kontakt 2 θα πρέπει ή να το θυμάσαι ή να κάνεις το μάντη.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. Aυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που το εγκατέλειψα εκτός κι αν έκανα εγώ κάτι λάθος (που παίζει κι αυτό).

Johnny.

Δημοσιευμένο

τι συστημα εχεις? το Hallion νομιζω ειναι πολυ βαρυ , για το λοτζικ τουλαχιστον.

δε ξερω αν τα αδερφικα του προγραμματα το διαχειριζονται πιο αναλαφρα(αν και vst ειναι μαλλον με τον ιδιο τροπο το διαχειριζονται).

εγω εβαλα το hallion Και το μηχανημα τρελλαθηκε 1600 athlon , 1,5 γιγα ραμ. ενταξει ειμαι και λιγο απαρχιωμενος....

Δημοσιευμένο

Γεια σου φίλε boody,

Κοίτα να δεις. Για να είμαι ειλικρινής το halion 3 δεν το έχω τεστάρει ακόμα πάνω στην πράξη. Μέχρι στιγμής πάντως με ένα σύστημα που έχω P4, 1Ghz Ram, audiophile 24/96 τα 20 EXS24 instruments (προσοχή όχι multitrack) μου τρέχουν άνετα. Κι αυτά με full bus fx. Σίγουρα περιμένω στα 15 instruments με το halion 3 να αρχίζουν τα παράπονα απο το PC. Μάλλον η δουλειά πάει για 50%-50%. Λίγα με EXS24 και λίγα με Halion 3.

Θα δείξει.

Johnny.

Δημοσιευμένο

πρεπει να κανεις rebuild database στο kontakt...μετα δεν θα εχεις αυτο το προβλημα...θελω επισης να ενημερωσω αυτους που συνεχιζουν να δουλευουν με logic+pc,οτι το logic βλεπει μεχρι 1gb ram...!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Δημοσιευμένο

Musictech έχω δοκιμάσει το rebuild database και τίποτα. Το pop menu σέρνεται. Επίσης στο pc μου έχω 1 GB Ram. Αλλά πες ότι όλα τα παραπάνω τα παραβλέπω. Τί κάνω όταν θέλω να δω τι instrument έχω ήδη χρησιμοποιήσει και δεν μου το δείχνει highlight? Να το μαντέψω λίγο δύσκολο όταν έχεις αμέτρητα instruments για κάθε όργανο. Προσοχή δεν είμαι εναντίον του kontakt αλλά για εμένα αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες για να δουλέψω σωστά. Γρήγορο navigation στο pop menu και info για το τι χρησιμοποιείς.

Johnny.

Δημοσιευμένο

το εχεις πει αυτο και σε αλλο ποστ (πιθανον να ειναι αληθεια, ισως το πιθανοτερο ), και θελω πολυ να το επιβεβαιωσει και κανενας αλλος ή καλυτερα αν εχεις κανενα λινκ που το λεει.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...