tomandgeronimo Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2011 Δημοσιευμένο 25 Μαρτίου 2011 Γεια σας παίδες! Λοιπόν, μιας και ηχογραφώ σπίτι και μιξάρω μόνος μου, θα ήθελα να μου προτείνετε κάνα καλό και αποδοτικό vst που να δίνει μια πιο στέρεο εικόνα στα φωνητικά...Πιο συγκεκριμένα, ηχογραφώντας σε mono κανάλι, με τα fx να αποτελούνται από ένα κομπρέσσορας,gate, λίγο reverb, λίγο delay και φυσικά eq, τα φωνητικά ακούγονται πάρα πολυ΄κεντρικα κάτι το οποίο δεν μ αρέσει και θέλω να τα ανοίξω λίγο...Έχω δοκιμάσει κάποια fx που ουσιαστικά ήταν stereo delays αλλά ο ήχος παραμορφωνόταν...Επίσης, να σημειώσω πως χρησιμοποιώ και το fx stereo expansion του Cubase5 και ακόμη και σε wide 200% δεν υπάρχει αισθητή διαφορά...Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση(κυρίως κάποιο vst...)..Ευχαριστώ!!!! Περιμένω τις απόψεις σας και τις παρατηρήσεις σας!!! :)
ex-infectme247 Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Καλημέρα. Καλά και χρυσά τα vst effects, αλλά δεν κάνουν και μαγικά. Καλό το stereo enhancement δηλαδή, αλλά πρέπει να υπάρχει και "stereo πληροφορία" στο σήμα για να την βελτιώσει, πράγμα που δεν υπάρχει στην περίπτωση σου! Δοκίμασε να δημιουργήσεις άλλα δύο αντίγραφα από το αρχικό φωνητικό, το ένα detuned περίπου -5 με -15 cents, και το άλλο στα +5 με +15. Κράτα το αρχικό στο κέντρο της στερεοφωνικής εικόνας, και βάλε τα άλλα δύο περίπου 20-30% αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Παίξε επίσης λίγο με τους χρονισμούς των detuned τρακς, συνήθως όχι πάνω +/- 20 millisecond. Αν δεν έχεις κάποιο καλό pitch shifter για να κάνεις το detune, ηχογράφησε άλλα 2 takes των φωνητικών και χρησιμοποίησε αυτά. Μάλιστα, αν δεν βαριέσαι, ξεκίνα κατ'ευθείαν με αυτό, χωρίς να κάνεις detune το αρχικό sample. Στείλε όλα τα τρακς σε κάποιο γκρουπ, και κάνε όλη την επεξεργασία εκεί, ή πειραματίσου με διάφορα εφφέ στα ξεχωριστά κανάλια. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο vst που να κάνει αυτόματα κάτι τέτοιο, αλλά αυτή είναι αρκετά γνωστή διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση