gpiad Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 η δικια μου εχει επανω φετος: 1.Palmer splitter/buffer line 98 2.Morley tremonti Wah 149 3.EHX signal pad 44 4.Boss Ph-2 phaser 90 5.Boss Tuner Tu-3 77 6.Marshall Compressor 58 7.Mxr GT-OD overdrive 109 8.Jam Rattler 150 9.Proco Turbo rat 99 10.Mxr 10band EQ 133 11.NEO INSTRUMENTS VENTILATOR Rotary cabinet sim 399 12.seymour duncan shape shifter tremolo 159 13.Mxr m117 flanger 171 14.Visual Sound oil can phaser 69 15.Marshall regenarator chorus/flanger/phaser/vibe 98 16.Carl Martin hydra boost 90 17.Akai headrush delay 158 --------------------------------------------------------------------- sum: 2151
Deadmeat Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 Για μένα θα έλεγα πως είναι: 1.Korg Pitchblack Tuner ή TC Electronic Polytune (απλά πράγματα) 2.Jam Wah modded (απο τα καλύτερα wah...για μένα!) 3.Boss CS-2 Japan B.L.(το καλύτερο απ'όλα τα άλλα compressor που είχα μετά...τί βλάκας που το έδωσα!) 4.Carl Martin Plexitone (σκέτη γλύκα :-*!!!) 5.ΜΧR EQ 10 band (απλά το λατρεύω για τις δυνατότητες του!) 6.EHX small stone Phaser (υπερ-ευχαριστημένος με αυτό!) 7.Jam Waterfall Chorus (the best of the best for me!) 8.Boss DD-2 Japan B.L.(τί βλακεία που το έδωσα και αυτό...απλά εκπληκτικό!) Λίγο πιό πάνω απο το χιλιάρικο είμαι, τί κοτσάνα που τα έδωσα τα πιό πολλά!!! Oh well,ας κάτσω τώρα με την Tonelab (αυτή ελπίζω να μείνει ;D)... διότι φράγκα δεν βλέπω σύντομα να έρχονται. :-\ The player makes the guitar, not the opposite.
kathodios Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2011 sum: 2151 Ασύμφορος φιλαράκι! Η συλλογή σου θα ταίριαζε στο άλλο thread με τα ακριβοπέταλα! Κάτι εναλλακτικό με περικοπές στο μπάτζετ για τα μπατίρια;;
skantzos Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2011 1. wah: Vox V845 58 euro 2. απαλό drive - boost: danelectro transparent drive 39 euro 3. drive: mxr gt-od 109 euro 4. vibe: danelctro coolcat vibe 39 euro 5. analog delay: behringer vintage time machine 55 euro (τρέμολο έχει ο ενισχυτής, αλλά άμα θες έχει coolcat με άλλα 35 ;) κουρδιστήρι το μανταλάκι με κανα δεκάρικο ;) ) σύνολο 300 euro στρόγγυλο παρατηρήσεις 1. όλοι το μοντάρουν για tbp εκτός από εμένα και το bonamassa ;) αλήθεια το 'χει πει σε συνέντευξη 2. θεϊκό πετάλι, ξελασπώνει τα πάντα. Το μόνο κακό στη σειρά coolcat είναι τα ποτενσιόμετρα μπροστά. Το κουτί είναι μεταλλικό, μη σας ξεγελάνε τα παρδαλά χρώματα ;) 3. το παράπονο μου ήταν ότι ήταν πολύ βρώμικο και πολύ πρίμο. Είχα έτοιμη την αγγελία ;) μέχρι που διάβασα ότι έχει εσωτερικό διακόπτη που αλλάζει το κύκλωμα και το κάνει λιγότερο πρίμο και λιγότερο βρώμικο ;) πρέπει να το λύσεις όλο για να βρεις το γ@μ0διακόπτη αλλά αξίζει τον κόπο 4. του έχω κάνει κάτι μόντες γιατί αργούσε να ξεκινήσει και μου ανέβαζε την ένταση, τώρα με ένα πάτημα κάνω την κιθάρα hammond ;) 5. τρομερό delay + modulation, εκτός αν έχεις τα λεφτά για deluxe memory man 8) "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."
NoIzY Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Tuner Korg GA-1 + Lead Foot A/B switch 11€ + 19€ Το GA-1 δεν είναι πεταλάκι, γι αυτό βάζω και ένα A/B switch ώστε να πετύχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, έτσι εξασφαλίζουμε πολύ μικρότερο κόστος ενώ δε χρειάζεται να ψάξουμε για πετάλι με mute mode, true bypass κλπ.. Επίσης, το συγκεκριμένο έχει και ledάκια οπότε δεν υπάρχει θέμα με το φωτισμό. Volume Pedal Χωρίς. Wah Vox V845 48€ Φθηνό και καλό. Compressor MXR Dyna Comp 73€ Κλασικός. Υπάρχουν και φθηνότεροι (Danelectro, Marshall) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τον ανταγωνίζονται. Fuzz/Octave Fuzz Χωρίς. Drive 1 (low gain) Digitech Bad Monkey 38€ Κορυφαίο, όχι απλά για τα λεφτά του αλλά και γενικότερα. Drive 2 (high gain) Tonerider British Distortion 65€ Πολύ καλός ήχος τσιτωμένου Marshall σε πολύ καλή, λογική τιμή. Όσοι αγαπούν βρετανικό ήχο θα μείνουν ικανοποιημένοι. Phaser/Flanger Χωρίς. Tremolo Danelectro Tuna Melt 35€ Δεν το έχω ακούσει προσωπικά αλλά έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και γενικά η Danelectro είναι πολύ value for money εταιρεία. Στην τελική tremolo είναι, πόσο χάλια μπορεί να είναι... Vibrato Χωρίς. Chorus Tonerider SuperLush 70€ Γεμάτος και "υγρός" ήχος. Πολύ καλό πετάλι, όχι απλά για τα λεφτά του. Equalizer Danelectro Fish 'n Chips 44€ Πολύ καλό πετάλι, βάζει τα γυαλιά σε πολύ ακριβότερα. Envelope Filter, Auto wah κλπ Χωρίς. Delay 1 Digitech DigiDelay 94€ Δοκιμασμένη συνταγή, ευέλικτο πετάλι με αρκετά modes, tap tempo και μικρό looper. Delay 2 Χωρίς. Reverb Marshall Reflector 98€ Πολύ καλό. Τροφοδοσία Visual Sound One-Spot Combo Pack 42€ Λειτουργικό, χωρίς να πιάνει χώρο, απλό κι απέριττο. Pedalboard Ιδιοκατασκευή Σύνολο 637€ + τα λιγοστά έξοδα του pedalboard. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ chorus και tremolo αλλά τα έβαλα να υπάρχουν...
G.K. Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Αν ειχα στη διαθεση μου 500-600 ευρω για να φτιαξω τον ηχο μου θα πηγαινα μαλλον προς πεταλιερα. Μια εναλλακτικη και συναμα μινιμαλ λυση θα ηταν το Carl Martin Quattro που ειναι ενα φοβερα απλο και ποιοτικο πολυεφφε, με κομπρεσορα, 2 drive, tremolo ή chorus και echo. Αλλα επειδη εδω μιλαμε για το ποια πεταλακια θα διαλεγαμε, τοτε: Tuner: Ένα μεταχειρισμενο Boss ή ενα Behringer (40) Drive: Fulltone OCD (90-100) Fuzz: Little Big Muff (50) Chorus: E.H. Small Clone (40-45) Tremolo: Boss TR-2 (60) Delay: MXR Carbon Copy (100) Μιλαω για τιμες μεταχειρισμενων. Ποιος ο λογος αλλωστε αν ειμαστε σε ''σφιχτο'' budget να παρουμε καινουρια? Σύνολο 400 ευρώ Αν μιλαμε μονο για καινουρια τοτε θα πηγαινα σε ενα λιτο rig με τα απολυτως απαραιτητα εφε ΧΩΡΙΣ να θυσιαζω την ποιοτητα. Tuner: Boss TU-2 (80) Wah: Vox ή καποιο Cry Baby (90) Drive: Fulltone OCD (120 απο Η.Π.Α με μεταφορικα) Delay: MXR Carbon Copy (120 για τον ιδιο λογο) Επιμενω στο Carbon Copy, το οποιο θεωρω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αναλογικο delay ανεξαρτητως budget, οπως και στο OCD. Και παλι ειμαστε γυρω στα 400. Στράαατα Stratούλα...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 ...καλά μεν αλλά μην επιμείνεις και για το Small Clone (το Νano): πολύ φτωχό από πλευράς ηχητικής ποιότητας και με αδικαιολόγητα υψηλό noise floor... (αυτό και σαν απάντηση "πόσο κακό μπορεί να είναι ένα μπάτζετ εφφέ" που τέθηκε πιο πάνω). Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
NoIzY Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2011 Tuner: Boss TU-2 (80) Απ τη στιγμή που το pitchblack (ή ακόμα και το polytune!) το βρίσκεις φθηνότερα, ποιος ο λόγος να πας στο boss? ??? Ακόμα και φθηνό pedalboard να μην ήταν...
G.K. Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2011 Απ τη στιγμή που το pitchblack (ή ακόμα και το polytune!) το βρίσκεις φθηνότερα, ποιος ο λόγος να πας στο boss? ??? Ακόμα και φθηνό pedalboard να μην ήταν... 1) Καλα εκει κολλησες εσυ..? 2) Αν δεν ηταν φθηνο pedalboard τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ το Boss... Στράαατα Stratούλα...
NoIzY Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2011 1) Καλα εκει κολλησες εσυ..? Ντάξει ρε παιδί μου, απλά μου φάνηκε κάπως.. :P 2) Αν δεν ηταν φθηνο pedalboard τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ το Boss... Ελαμπορειτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση