Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Τα Fulltone φημίζοντε για τα πετάλια και μπορώ να πω οτι έχω εντυπωσιαστεί απο το OCD και κλίνω προς αυτό.

PRS,Suhr,D'Angelico,D'Aquisto,Sadowsky,G&L,Gibson,Steinberger,Fender,etc

Δημοσιευμένο

Έναν Marshall MG 15αρι, δηλαδή εκεί τρέχω τα πετάλια.

Ίσως,θα πρέπει,πρώτα,να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις ενισχυτή,παίρνοντας κάτι ποιοτικότερο.

Μπορείς να δεις εδώ:

http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_av_sp1_6.htm

πολύ χαμηλή τιμή,σε σχέση με ποιότητα/απόδοση,για να μπορέσεις να "ακούσεις" καλύτερα τα πεταλάκια σου.

Δημοσιευμένο

+1 για τον ενισχυτή, με τον MG πάνε χαμένα τα αξιόλογα πετάλια.

Επί του θέματος, θα πρότεινα να ακούσεις και τα Xotic, το BB preamp συγκεκριμένα που θεωρώ από τα κορυφαία ευέλικτα overdrive/dist/boost με ξεκάθαρες tubescreamer καταβολές και μεγάλο εύρος gain. Νομίζω είναι στην ίδια οικονομική κατηγορία (~200Ε) με άλλα που αναφέρθηκαν (OCD, Barber etc.)

Δημοσιευμένο

κι εγώ το bb preamp σκέφτηκα απ την αρχή. εκπληκτικό πετάλι και ταιριάζει σε όλα τα rig.

πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για το mad professor sky blue overdrive αλλά δεν το έχω ακούσει για να σου πω περισσότερα.

πάντως όσες φορές κι αν έχω ακούσει βρωμοπέταλα στους MG ήταν πολύ κρίμα γιατί δεν είχε διαφορά απ την βρώμα του ενισχυτή που είναι και χάλια. όποιο και να πάρεις το ίδιο θα ακούγεται. αν το θες σαν επένδυση όμως κοίτα αυτά που προτάθηκαν. είναι όλα αξιόλογα. ;)

Δημοσιευμένο

Πρέπει να ομολογήσω οτι ο MG ήταν κακή αγορά. Άμα ήξερα οτι για 39 ευρώ παραπάνω θα μπορούσα να πάρω τον VHT ή έστω με κάποια χρήματα παραπάνω κάποια άλλη λάμπα, αυτή τη στιγμή θα είχα καλύτερο practice amp.

Όσο για τα πετάλια, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση και θα πάω να δοκιμάσω και τα προαναφερόμενα. Το ΒΒ μου ακούγεται πολύ ωραία και το Mad Professor, θα ψάξω που μπορώ να τα δοκιμάσω.

Δημοσιευμένο

Δηλαδη; Εγω το εχω δοκιμασει μονο στον deluxe reverb μου και ακουγεται αψογα.

Οι γνώμες είναι διχασμένες... επειδή είναι αρκετά πλούσιο σε αρμονικές και έχει αρκετό gain για overdrive, μπορεί εύκολα να "ξύσει" στα πρίμα. Μπάσα δεν θα προσθέσει λόγω της φιλοσοφίας της ουδετερότητας προς τον αρχικό ήχο της κιθάρας που του δίνεις, κι έτσι δεν θα ακουστεί πιο "ζεστό". Οι εμπειρίες μου κι εμένα είναι μικτές. Σε ορισμένους Fender δεν μου άρεσε (δεν θυμάμαι να σου πω ποιους) και με μερικούς Vox δεν μου καθόταν καθόλου καλά. Άλλοι φυσικά έχουν διαφορετική άποψη.

πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για το mad professor sky blue overdrive αλλά δεν το έχω ακούσει για να σου πω περισσότερα.

Φυσικά αν το δοκίμαζες ο ίδιος μπορεί κάλλιστα να είχες εντελώς διαφορετική και πολύ πιο αξιόπιστη άποψη, όπως πχ. εμένα που δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου. Έτσι δεν είναι?  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Ίσως,θα πρέπει,πρώτα,να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις ενισχυτή,παίρνοντας κάτι ποιοτικότερο.

Μπορείς να δεις εδώ:

http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_av_sp1_6.htm

πολύ χαμηλή τιμή,σε σχέση με ποιότητα/απόδοση,για να μπορέσεις να "ακούσεις" καλύτερα τα πεταλάκια σου.

+50000... εκτός αυτού, τα περισσότερα από αυτά τα πετάλια (για να μη σου πω όλα, ειδικά το OCD) έχουν φτιαχτεί και δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους σε λαμπάτους, επομένως αυτή είναι και η κύρια χρήση τους. Το αν θα ακουστούν καλά σε solid state - πολύ περισσότερο σε κακής ποιότητας - πρέπει να θεωρηθεί καθαρή τύχη και όχι προβλεπόμενη συμπεριφορά, ειδικά όσο απομακρυνόμαστε από τους συνήθεις ύποπτους tubescreamers που γενικώς είναι σαν την κοκακόλα (και πάνε με όλα).

Επί του θέματος, θα πρότεινα να ακούσεις και τα Xotic, το BB preamp συγκεκριμένα που θεωρώ από τα κορυφαία ευέλικτα overdrive/dist/boost με ξεκάθαρες tubescreamer καταβολές και μεγάλο εύρος gain. Νομίζω είναι στην ίδια οικονομική κατηγορία (~200Ε) με άλλα που αναφέρθηκαν (OCD, Barber etc.)

Δεν είναι και η "οικονομική" κατηγορία τα 200 ευρώ... Επίσης, τo BB κοστίζει από Γερμανία 205 ευρώ, το OCD 168, το Barber LTD από Βέλγιο 119 και το Βarber Direct Drive Low Gain 149 (http://www.crushthebutton.be/spip.php?page=categorie&id_categorie=63)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Λάθος μου  :)

Οικονομική δεν εννοούσα "φτηνή", το είπα κυριολεκτικά (κατηγοριοποίηση με βάση το οικονομικό κριτήριο --> π.χ. οικονομική κατηγορία των 100, 150, 300 κλπ.)

Επίσης είναι γεγονός ότι από τότε που βρήκα το ΒΒ δεν έψαξα άλλο  ;D για αυτό και η λάθος εντύπωση  :P

Έχω όμως την αίσθηση ότι 3 χρόνια πριν, τουλάχιστον το OCD, ήταν πιο ακριβό

Σόρυ για το οφφτοπικ, τέλος.  :)

Δημοσιευμένο

Προς Θεού μετα οφφτοπικ, χαχα. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως ο VHT απο το Θωμά στα 139 ευρώ με ψήνει πάρα πολύ άσχημα και πραγματικά δεν με νοιάζει να έχει και 8000 κανάλια αρκεί να έχω τη λάμπα, τα υπόλοιπα θα τα κάνουν τα πετάλια. Θέλω να πιστεύω οτι θα "κουμπώσουνε" με το VHT, αν και σαν δεύτερη επιλογή έχω τον Blackstar HT-1.  

Όπως βλέπω, θα μείνει στην άκρη προς το παρών το Overdrive, οποιαδήποτε μάρκας.

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και τις προτάσεις.  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...