Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Ωραιο project! το σχεδιο το εκανες με stencil? και μια ακομη απορια, βλεπω εβαλες την γεφυρα σου στο κατω μερος του κουτιου. το εφτιαξες συμφωνα με την κλιμακα (scale length) του μπρατσου ?

1. Με πινελο!

2. Δεν ειναι γεφυρα αυτο. Απλως κραταει τις χορδες ;)

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

με πινελο, εισαι καλλιτεχνης φιλε μου. αυτο που κραταει τις χορδες το εβαλες σε συγκεκριμενο scale length?

H δουλεια μου ειναι μη μασας ;) Το stencil παντως ειναι καλη ιδεα για οποιον δεν εμπιστευεται το χερι του!

Η γεφυρα μου πεφτει περιπου 6εκ απο την ακρη του κουτιου οπου εχω βαλει το χορδοστατη(αλουμινογωνια ειναι)! Οποτε τον εβαλα κατω που ειναι παχυτερο και το ξυλο.

Υπαρχει ενδεικτικη/προτεινομενη αποσταση  γεφυρας-χορδοστατη?

Δημοσιευμένο

μαλλον θα βαλω και εγω την πεθερα μου που ειναι ζωγραφος να ζωγραφισει σε καμια κιθαρα μου :)

εγω νομιζα οτι εχεις τελειωσει την κατασκευη, γιάυτο το περιεγραψα ως γεφυρα το χορδοκρατητηρι :) οσο για την αποσταση δεν ειναι αυτη καθ'αυτη που σε ενδιαφερει αλλα η γωνια που σχηματιζει η γεφυρα με το tailpiece. με αποσταση 6 εκατοστα θα πρεπει να εχεις την γεφυρα σου αρκετα ψηλα, χανοντας ετσι ενα καλο string action. οχι οτι δεν θα δουλεψει βεβαια. αλλη ευκολη λυση ειναι να διωξεις το χορδοκρατητηρι (tailpiece) και να την κανεις string through.

Δημοσιευμένο

Περιπου στα 9 χιλ εχω περιορισει το υψος της γεφυρας. Δεν με ενοχλει το υψος με δεδομενο οτι το μπρατσο εξεχει περιπου 5χιλ απο το σωμα. Καλα ειναι. Ετσι κι αλλιως λογω κατασκευης δεν εχεις ευκολη προσβαση μετα το 15ο 16ο ταστο! 

Το string through θα ηταν υπερβολη ;D Εγω για τον τοιχο το ξεκινησα αλλα δυο μερες τωρα με αυτο παιζω. Που να βαλω και τα ηλεκτρικα :)

Δημοσιευμένο

σαν ιδέα, μεράκι και δημιουργια εισαι αψογος........αλλά στα cigar box guitar δεν μου αρέσει το neck απο κανονική κιθάρα......το πολύ να ειναι τετράχορδο ενα cigar box (για μένα)

παρ ολα αυτα η δουλεια ειναι καταπληκτική ;)

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Δημοσιευμένο

Το... pickguard είναι το 'κέρατο' απο pickguard tele?

ΝΑΙ ;) Εισαι ωραιος!

1ply μαυρο. Απο το ιδιο pickguard ειναι και η βαση της γεφυρας ;) μονο που εκει χρειαστηκε και ενα αυλακι βαθους 1+χιλ για να μην πηγαινοερχεται το μεταλλο και να χαμηλωσει και το action!

Βασικα το pickguard μπηκε για να καλυψει την τρυπα του μαγνητη! Ειναι αρκετα μεγαλα τα αυτακια του και δεν θα μπορουσα να τον αλλαξω (αμα χρειαστει) χωρις να ξεβιδωσω το κεντρικο ξυλο!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...