Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Παντα ηθελα να κανω ενα τετοιο! :)

Επεσε λοιπον στα χερια μου (απο ενα φιλο) ενα κακοποιημενο μπρατσο ,αρκετα παλιο που ο προηγουμενος  ιδιοκτητης(οχι ο φιλος) ειχε λουστραρει παντου και πολυ, ακομα και πανω στα ταστα. :P Μετα απο δυο χερια διαβρωτικο και αρκετο τριψιμο το αφαιρεσα και ευτυχως τα ταστα ειναι καλυτερα απο οτι περιμενα! Πηρα και ενα κουτι που βρηκα μπροστα μου σε ενα μαγαζι που ψωνιζα κατι χρωματα και πινελα και ξεκιναμε. Πουροκουτο δεν βρηκα αλλα ετσι κι αλλιως για ηλεκτρικο το πηγαινα ;)

Η γενικη ιδεα εχει ως εξης. Να βιδωθει το μπρατσο σε ενα ανθεκτικο κομματι ξυλο ετσι ωστε το κουτι να ''κρεμεται'' γυρω του. Εγω χρησιμοποιησα δυο κομματια απο ξυλα καταλληλα προετοιμασμενα για εξωτερικους χωρους. Ειναι εμποτισμενα και εχουν αυλακια για να μην σκευρωνουν. Τα εκανα σαντουιτσακι με κολλα αφηνοντας χωρο για να μπει το μπρατσο.

Το σαντουιτσακι βιδωθηκε πανω κατω εσωτερικα του κουτιου, ακουμπωντας στην μπροστινη πλευρα του κουτιου (το καπακι ας πουμε). Ετσι παρεχει στηριξη και στην γεφυρα! (Ο χορδοστατης(!) που ειναι βιδωμενος στο κατω μερος επισης ειναι βιδωμενος στα εσωτερικα ξυλα.)

Τα βαψιματα ειναι με ακρυλικο, το ιδιο και τα σχεδια. Απο πανω εχει περαστει δυο τρια χερια

λουστρο , το πρωτο με αποχρωση καρυδιας για να "παλιωσει" λιγο , και μετα διαφανο. (λουστρο-τριψιμο-λουστρο-τριψιμο κτλ).

Τωρα φτιαχνω τη γεφυρα και τα ηλεκτρικα. Ο μαγνητης ειναι απο εδω

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180079.0

...επανερχομαι ;D

cigarboxguitar.thumb.jpg.b72c72180c29b25f4f0fad819f869715.jpg

cigarboxguitar1.thumb.jpg.b37712a6f278b124fbfe4e1a6c765afc.jpg

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

Παιζοντας λιγο unplugged ειναι πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα  :)

Για καλο ακουστικο ηχο  πρεπει να βρεις καλο κουτι και αμα σου κατσει. Ο ηχος αλλαζει ανοιγοντας λιγο το καπακι του κουτιου (που τωρα ειναι η πλατη) και μπορεις να κανεις και wah-wah αν το ανοιγοκλεινεις ;D Ειμαι πολυ περιεργος να δω θα αν το "πιανει" ο μαγνητης εστω και λιγο!

Τωρα ειμαστε καπως ετσι...

cigarboxguitar2.thumb.jpg.eaa501384ae3db03f7719ff71499bb0a.jpg

cigarboxguitar3.thumb.jpg.1a0020f9f6922359034a03b8641352e9.jpg

Δημοσιευμένο

Σου έχω ξαναπεί, πως μου αρέσουν οι δημιουργίες σου. ;)

Είσαι καλλιτέχνης, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Μπράβο και πάλι. :)

Προτρέπω όσους δεν το έχουν κάνει, να επισκεφτούν το site σου.

If you want to be a hippie...you 're too late.

Δημοσιευμένο

Φοβερή δουλειά και αυτή και τα υπόλοιπα κομμάτια στο site σου. Μπορεί να γίνει ανάλογο σκάλισμα και σε ακουστική;

Everybody gets the blues sometime

Δημοσιευμένο

Πολύ ωραίο project! Είσαι true artist! Ένας φίλος μου είχε δείξει μια strat σκαλιστή με σχέδια φύλλων ελιάς που είχες φτιάξει και ήταν πραγματικά απίστευτη!

Δημοσιευμένο

Σου έχω ξαναπεί, πως μου αρέσουν οι δημιουργίες σου. ;)

Είσαι καλλιτέχνης, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Μπράβο και πάλι. :)

Προτρέπω όσους δεν το έχουν κάνει, να επισκεφτούν το site σου.

Ευχαριστω φιλε μου! Εκτως του εικαστικου κομματιου παντως( που γινεται και με ενα σπρευ που λεει ο λογος) ειναι μια πολυ ευκολη διαδικασια αν σου περισσευει ενα μπρατσο. Η πιο απλη version γινεται με ενα κομματι ξυλο  :)

http://www.google.gr/images?hl=el&rlz=&q=cigar+box+guitar&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=2huGTc2kOoi7hAe6tMTMBA&ved=0CEcQsAQ&biw=1440&bih=785

Φοβερή δουλειά και αυτή και τα υπόλοιπα κομμάτια στο site σου. Μπορεί να γίνει ανάλογο σκάλισμα και σε ακουστική;

Σκαλισμα οχι. Το παχος του ξυλου ειναι πολυ μικρο. Ουτε και πολλα πολλα σχεδια γιατι τα χρωματα και τα λουστρα θα χαλασουν τον ηχο.

Δημοσιευμένο

Πολύ ωραίο project! Είσαι true artist! Ένας φίλος μου είχε δείξει μια strat σκαλιστή με σχέδια φύλλων ελιάς που είχες φτιάξει και ήταν πραγματικά απίστευτη!

Αυτη?

http://mario-art2.blogspot.com/2010/06/strat.html

Αυτο ηταν πολυ καλο οργανακι. :'(

Δημοσιευμένο

Ναι! Είχε παίξει και σε live κι έπαθαν πλάκα οι παρευρισκόμενοι... τόσο για την εμφάνιση όσο και για τον ήχο.

Απο εμενα εφυγε (λογω χορου)  με ενα jb στη γεφυρα και καινουργια ηλεκτρικα! Μαλλον ειχε και καλο ενισχυτη ο φιλος.  ;)

Παντως με κανει πολυ χαρουμενο που καποιος παιζει και ευχαριστιεται με αυτη!

Το δεντρο που πεφτει στο δασος και δεν ειναι κανεις εκει να το ακουσει, ΔΕΝ κανει θορυβο ;)

Δημοσιευμένο

Ωραιο project! το σχεδιο το εκανες με stencil? και μια ακομη απορια, βλεπω εβαλες την γεφυρα σου στο κατω μερος του κουτιου. το εφτιαξες συμφωνα με την κλιμακα (scale length) του μπρατσου ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...