Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Δωσε βαση σε εναν καλο ενισχυτη κ αργοτερα προσθετεις σιγα σιγα τα εφε της αρεσκειας σου με πεταλια.Ο ενισχυτης σου καλο θα ειναι να εχει οσο λιγοτερα εφε γινεται απο τη μανα του.Ετσι βεβαια λεω εγω...

Δημοσιευμένο

Να σου πω...για τον VR δεν έχω γνώμη αλλά μπορείς βέβαια να τον ακούσεις στο you tube :). Επειδή όμως ξακινάς τώρα την...περιπέτειά σου (έστω και για δεύτερη φορά) σκέψου ότι ο VR θα έχει έναν μόνο ήχο, ενώ o modelling ενισχυτής σου λύνει τα χέρια όσον αφορά στη χροιά ήχου που θα επιλέξεις. Μην περιμένεις πχ ότι με κάποιο overdrive ή EQ ο ήχος στον VR θα αλλάξει τόσο πολύ όσο αν επιλέξεις πχ Fender Twin Reverb ή 70's Marshall στον valvetronix. Υποπτεύομαι ότι μάλλον δεν έχεις ξεκαθαρίσει αν σου αρέσει περισσότερο το drive του vox, του marshall ή του mesa boogie (όπως και οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε). Οπότε εγώ θα σου συνιστούσα modelling ενισχυτή.

Δημοσιευμένο

σωστα τωρα καταλαβα δε θελω μονο εναν ηχο..θελω και καποιες εναλλαγες....οι συγκεκριμενοι marshall και peavy που ανεθεσα παραπανω προτεινονται για modelling.....{δε γνωριζω σωστα την εννοια} αν θες μου εξηγεις πια η διαφορα modelling σε σχεση με καποιον πιο απλο ενισχυτη οπως ο vr που ειπα πιο πανω η solid state....τα εχω λιγο μπερδεμενα.....

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, οι modelling ενισχυτές, είτε tube είτε solid state, εξομοιώνουν την ιδιαίτερη χροιά γνωστών ενισχυτών (πχ Fender Bassman, Twin Reverb, Marshall "plexi", VOX AC30 κλπ κλπ κλπ...) με αποτέλεσμα να ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ακουστούν σαν αυτούς. Συνήθως κάθε τέτοιος ενισχυτής εξομοιώνει καμία δεκαριά - τουλάχιστον - γνωστά μοντέλα. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι πάντα ικανοποιητικό, αλλά οι καλοί modelling ενισχυτές τα καταφέρνουν αρκετά καλά, ειδικά για αυτιά που ... δεν είναι τόσο εκλεκτικά! Γι' αυτό και σου επισήμανα προηγουμένως ότι "δεν είναι the real thing". Υπάρχουν και modelling πεταλιέρες, αν και εγώ θα προτιμούσα το χαρακτηριστικό αυτό σε ενισχυτή.

Δεν ομίζω πάντως ότι οι Marshall και Peavey που αναφέρεις είναι modelling. ???

Δημοσιευμένο

ναι καταλαβα τι λες....ξεχασα να βαλω ερωτηματικο....στο προτεινονται για modelling....ηταν ερωτηση δε γνωριζα αν οι marshall και οι peavy ειναι....sorry....ευχαριστω για τη διευκρινηση

Δημοσιευμένο
Eξαρτάται το πως χρησιμοποιείς την πεταλιέρα. Αν την χρησιμοποιείς ως fx-loop, θα κρατήσεις τον καλό ήχο του λαμπάτου στον οποίο θα προσθέτεις τα εφφέ της πεταλιέρας. Αν την συνδέσεις στο input του ενισχυτή, θα χάσεις πολλά από τον original ήχο του λαμπάτου αλλά ενδεχομένως θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία στους ήχους.

Aυτό δεν ισχύει. Ο "καλός" ή "οriginal" ήχος του λαμπάτου δεν θα χαθεί σε καμία περίπτωση. Απλά είθισται να χρησιμοποιούνται τα περισσότερα εφφέ πλην των drives μετά το gain, το οποίο μπορεί να προέρχεται από την πεταλιέρα, από πετάλια ή από τον ίδιο τον ενισχυτή. Στην περίπτωση που το θέλει κάποιος να προέρχεται από την προενίσχυση τότε θα χρειαστεί να τοποθετήσει την πεταλιέρα στο effects loop και να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για delays, phasers, reverbs κλπ. Στην περίπτωση όμως που τα gain προέρχονται από αυτήν ή από άλλα πετάλια που θα προηγούνται (ή θα γίνονται insert) τότε θα υπάρχουν άψογα αποτελέσματα είτε μπροστά από τον ενισχυτή είτε στο effects loop του, αν αυτός το διαθέτει. Η δικιά μου προτίμηση - και πολλών άλλων - σε τέτοιες περιπτώσεις που ο ενισχυτής χρησιμοποιείται σαν clean machine είναι πάντα μπροστά.

Mην ψάχνεις από τώρα τέτοιους ήχους, που παράγονται από εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι που αναζητούν το ιερό δισκοπότηρο στον κιθαριστικό ήχο. Δεν είναι για σένα και για μένα προς το παρόν. Βέβαια καταλαβαίνω ότι δεν το λες με ''ουτοπία'', απλά θέλεις κάπως έτσι να ακούγεσαι. Πειραματίσου με τον δικό σου ήχο και κατέληξε σε αυτό που σε ευχαριστεί  ;)

Αυτό είναι αλήθεια αλλά όσο δεν αναζητά κάποιος αφελώς πχ. τον καρμπόν "ήχο των Metallica στο τάδε άλμπουμ", σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ένας βασικός ήχος είναι και αυτός, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας και με πολύ φτηνότερα μηχανήματα. Φυσικά όμως είναι ένα εναρκτήριο σημείο έμπνευσης για να φτιάξει κάποιος τον δικό του ήχο.

Κατά τα άλλα, εκτός από την προσωπική διαπίστωσή μου για το σχεδόν epic fail των Fender Super Champ XD και Vibro Champ XD (μάλλον τους ονόμασαν έτσι λόγω του smilie που ξεκαρδίζεται: ΧD), δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το θρεντ και στα δεκαεφτά εκατομμύρια παρόμοια που έχουν προηγηθεί... ένας καλός καθαρός χωρίς περιττά "φτιασίδια" σε κατάλληλα βατ και μια ποιοτική πεταλιέρα ήταν πάντοτε ιδανική αρχή και "σχολείο" για άπειρους κιθαρίστες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...