epikouris Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2011 Τα έχω σκαρώσει κάποια νεκρά Σαββατοκύριακα βλέποντας τις φυλακές του Κορυδαλλού απ' το μπαλκόνι, τη πεθερά μου, κάτι περίεργους ταρίφες να πλακώνονται για μια θέση parking στο δρόμο και τα παιδάκια με τα ροπαλάκια που μεθυσμένα από την εξουσία, τραβάνε χοντρό ζόρι κάθε φορά που οι ανάρχες μαζεύονται για να κάνουν σαματά. Αν και οι στίχοι είναι άσχετοι με όλα αυτά, οι εικόνες που ρούφηξε το μυαλό μου τριγύρισαν γύρω από την απλοϊκή πολυπλοκότητα της ανθρώπινης υπόστασης. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε.... μπλουζ...... Κάντε το κέφι σας λοιπόν με αυτά.Είναι μεν δικά μου αλλά ελευθέρας βοσκής. Δουλέψτε τα, αλλάξτε τα, πετάξτε τα, γελάστε διαβάζοντάς τα, χλευάστε τα , εκτυπώστε τα, τέλος πάντων, κάνετε ότι θέλετε. Το πρώτο όμως θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω σε 3 κυρίους εδώ μέσα: TGL, MARILLION και AUDIOKOSTAS. Οι δύο πρώτοι είναι γέννημα-θρέμμα. Ο τρίτος πολιτογραφήθηκε Αιγαλεώτης τον περασμένο Σεπτέμβρη (ο νοών νοείτω). Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση: 1) IF IT AIN’T EGALEO, IT WON’T DO I Spent time travelling αnd wandering around but a place like Egaleo was nowhere to be found I’ve been to Chicago Where cold wind always blows I spent time in New York City Where everything shines and glows But if it ain’t Egaleo, It won’t do No other place feels likes home If it ain’t Egaleo, It won’t do That’s the place I like to roam I spent time in San Francisco Where the lights are so bright I fell in love with Montana Where the mountains kiss the sky But if it ain’t Egaleo, It won’t do No other place feels likes home If it ain’t Egaleo, It won’t do That’s the place I like to roam BLUES_LYRICS.pdf I was baptized in Muddy Waters
trolley Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Με όλο το θάρος, για να μπορέσουν να το διαβάσουν και οι μη-αγγλομαθείς φίλοι, προχώρησα σε μία μετάφραση του παραπάνω στιχουργήματος, όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου βέβαια (π.χ. απέτυχα να βρώ κατάλληλη λέξη για το roam). Ελπίζω να βοήθησα. Ξόδεψα χρόνο ταξιδεύοντας και περιπλανώμενος αράδα αλλά μέρος σαν το Αιγάλεω δε βρέθηκε πουθενά. Πήγα στο Σικάγο Όπου πάντα φυσά κρύος αγέρας Ξόδεψα χρόνο στη Ν. Υόρκη Όπου τα πάντα λάμπουν και λαμπυρίζουν Αλλά, αν δεν είναι το Αιγάλεω, δε κάνει Κανένα άλλο μέρος δεν αισθάνομαι σπίτι μου Αν δεν είναι το Αιγάλεω δε κάνει Είναι το μόνο μέρος όπου κάμω roam Πέρασα χρόνο στο Σαν Φραντζίσκο Όπου τα φώτα είναι τόσο λαμπρά Ερωτεύτηκα τη Μοντάνα Όπου τα βουνά ασπάζονται τον ουρανό Αλλά, αν δεν είναι το Αιγάλεω, δε κάνει Κανένα άλλο μέρος δεν αισθάνομαι σπίτι μου Αν δεν είναι το Αιγάλεω δε κάνει Είναι το μόνο μέρος όπου κάμω roam Mea Culpa
longshadow Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 ...είναι το μόνο μέρος στο οποίο μου αρέσει να "περιπλανιέμαι" (ή να "βολτάρω") :) (λέω εγώ)
epikouris Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 OP Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Όπως ακριβώς το ερμηνεύει ο φίλος longshadow. ROAM= περιπλανιέμαι, τριγυρνώ I was baptized in Muddy Waters
qesh Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 μηπως επρεπε να πεις "για τους ορκισμενους Αιγαλεώτες του noiz? ;D Thank God for the rain....
rocka cola Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Εγω που ειμαι εκει σχεδον καθε μερα εδω και 5 χρονια πιανομαι για αιγαλιοτης?
panouhl Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 νιώθω περήφανος σαν γείτονας περιστεριώτης! ;D
Marillion Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσιευμένο 15 Ιανουαρίου 2011 Α ρε Δημητρη αρχηγε!!!! Σε ευχαριστουμε πολυ για το αφιερωμενο Egaleo blues!!! If it aint Egaleo λοιπον!!!! Ι like it! μηπως του βαλουμε κ κανα 12bar ετσι για να δεσει? ;) Lets ...Rock!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση