Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Εχω ένα μπουκαλάκι εδώ και 10 χρόνια. Σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιώ. Εδώ έχουμε 70% υγρασία κι έτσι κατά κανόνα τα ξύλα δεν "ξασπρίζουν".

Έχοντας διαβάσει κάπου ότι αυτά τα λάδια ενδείκνυνται και για έβενο (ίσως και πάνω στο μπουκαλάκι) , δοκίμασα μια φορά να βάλω σε μια ταστιέρα και αυτή ανέπτυξε μια αντιαισθητική γυαλάδα κάτω από τις χορδές. Σαν να είναι βρώμικη ... με δαχτυλιές. Δεν άλλαξε όμως αίσθηση.

Δεν θα ξαναέβαζα στον έβενο.

 

 

 

...Φανταστειτε δέκα ανθυπολοχαγίνες μετά από πορεία να ξεβάφουν ταυτόχρονα τα νύχια των ποδιών τους ....

 

perv  >:(

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Τ'Ανδρέα και εγώ, δεν με νοιάζει αν είναι αναγκάιο ή οχι, το βάζω επειδή γουστάρω να

σκουραίνει η ταστιέρα, δείχνει πιο κυριλέ το όργανο... Θα έβαζα και κάθε μήνα αν δεν

φοβόμουν μην κλωτσήσουν τα τάστα απο την υγρασία.

Δημοσιευμένο

Kαι στο εβενο θελει, αλλα οχι πολυ. Βαζεις λιγο και μετα απο λιγη ωρα σκουπιζεις οσο εμεινε - αν το ξυλο δεν το ρουφαει παει να πει δεν το χρειαζεται.

 

Παντως θυμαμαι οταν εκανα κλασσικη ο καθηγητης μου μου ελεγε οτι στις κλασσικες (οπου σχεδον παντοτε εχουμε εβενο) χρησιμοποιουν σαν καθαριστικο αμυγδαλελαιο, ενα υλικο παρομοιο με το lemon oil αλλα πιο "μαλακο".

Δημοσιευμένο

A παίζει problemo δηλαδή για έβενο? Και εγώ χρησιμοποιούσα πριν καιρό, Dunlop νομίζω,  (έχω 1-2 χρόνια να βάλω επειδή δεν βολεύει πλέον, τότε έβγαζα όλες τις χορδές μαζί και βόλευε να ''σαρώνω'' την ταστιέρα), ναί είχε μια γυαλάδα, αλλά υπέθεσα ότι ήταν φυσικό επακόλουθο της χρήσης. (βέβαια πρέπει να βάζεις λίγο δεν χρειάζεται να του γ%% τη μάνα..)

 

edit: το πόστ γράφτηκε πριν διαβάσω την παραπάνω απάντηση

Δημοσιευμένο
perv  >:(

 

Ωραία, πολιτική ορθότης τότε:

 

Ασετόν, νέφτι, κατουρημένο χώμα. Στο ίδιο μπουκάλι. Και μετά στην κιθάρα σου.

Το θες αυτό; ;D

Αφού βρωμάει λέμε.

 

 

Εγώ φταίω που σας προφυλάσσω από άχρηστες αγορές. 8)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δημοσιευμένο

2-3 καρύδια (μόνο την ψύχα, έτσι; ;)), μέσα σε ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος, τα θρυματίζουμε και το χρησιμοποιούμε το πανάκι όπως είναι μαζί με τα καρύδια στην ταστιέρα.Καθαρίζει, λιπαίνει, είναι φυσικό, δε μυρίζει άσχημα και κάνει και για wenge...

Το tip είναι μια προσφορά παλιού luthier του πρώην ανατολικού μπλόκ :)

Δημοσιευμένο

Δεν εβαζα στην μοναδικη μου κιθαρα με rosewood μεχρι που ηρθε η ωρα να την παω για αλλαγη ταστων και ... μελανιασε ο μαστορας  ;D

Εκτοτε βαζω ενα gibson 2-3 φορες το χρονο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...