theStratWithin Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 23 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια! Εδω και λιγο καιρο εχω τον peavey classic 30. Ο ενισχυτης τα σπαει!!! Aλλα με την sss στρατ μου εχει πολυ θορυβο (στις θεσεις 2 κ 4 εχει σημαντικα λιγοτερο θορυβο). Πιο θορυβωδης ειναι με το od του ενισχυτη (κατα τ'αλλα τα σπαει!!!) και με το reverb. Αυτος ο θορυβος ειναι εγγενης στον peavey η ειναι ελαττωματικο το κομματι που πηρα? Ο orange ad30htc που ειχα πριν δεν εκανε τοσο θορυβο, με την ιδια κιθαρα κ στις ιδιες πριζες...Μπορω να κανω κατι για να τον ελαττωσω? Φιλοι peaveyclassicκτητορες, σπευσατε προς βοηθεια! Α κ χρονια πολλα σε ολους.
theStratWithin Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Τι εγινε ρε παιδια κανεις; Εστω, κανα μαστορα που να ξερει τον ενισχυτη, να του τον παω...Γιατι η αντιπροσωπεια τον στελνει Αγγλια κ δε θελω.
Superfunk Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Ο ενισχυτης σου δεν εχει τιποτα,ο θορυβος ειναι φυσιολογικος απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις μονους μαγνητες (και μενεις και στο μεσο ελληνικο,αρα αθλιο απο αποψης ηλεκτρικων,σπιτι). Η επιπλεον χρηση od & reverb προσθετει gain stages και αρα και θορυβο,nothing to worry about..... Αν σε ενοχλει πολυ γυρνα...γυρω-γυρω απο τον ...εαυτο σου (εχοντας την κιθαρα σε θεση παιξιματος φυσικα) μεχρι να βρεις τη Μεκκα...(τη θεση που ο θορυβος ειναι λιγοτερος)......70 χρονια τωρα αυτο κανουν οσοι παιζουν με μονους..... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
odis13 Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 O θορυβος με μονους ειναι σε ενα βαθμο αναμενομενος και φυσιολογικος, οπως σου ειπε πολυ σωστα και ο SF. Και λογικο να μειωνεται στις θεσεις 2 και 4 και να αυξανεται με το reverb/overdrive. Δοκιμασε αυτο που σου ειπε με τη θεση και βεβαιωσου οτι ο ενισχυτης ειναι μονος του στη μπριζα, οχι σε πολυπριζο μαζι με αλλες συσκευες. Δοκιμασε αν θες και αλλες μπριζες στο σπιτι, μηπως εχεις καλυτερη τυχη καπου. Απο κει και περα, τυχον θορυβοι/σφυριγματα μπορουν να προκληθουν και απο μικροφωνικες/ελλατωματικες λυχνιες. Αλλα εχω την εντυπωση, οπως τα περιγραφεις, οτι αυτο που ακους ειναι απλα ο συνηθισμενος θορυβος στον οποιο αναφερθηκαμε παραπανω.
theStratWithin Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 Ναι μαλλον ετσι ειναι, γιατι στις θεσεις 2 κ 4 μειωνεται ο θορυβος σε νορμαλ επιπεδα...Το ξερω οτι οι μονοι κανουν θορυβο αλλα μου'κανε εντυπωση γιατι ειναι αρκετα πιο θορυβωδης απο αλλους λαμπατους που εχω ακουσει. Ισως καποια στοιχεια στο κυκλωμα ειναι κακης ποιοτητας, θα το ψαξω για τυχον mod. Α προς sf αυτο...Eβαλα το Tonker...Πολυυυ καλη φαση! Μονο λιγο πριμο - αλλα πιστευω αμα το στρωσω να μαλακωσει λιγο στα πριμα! Κατα τ'αλλα μεγαλη διαφορα, πολυ πιο ζωντανος, και πιο ανοιχτος ηχος.
Marillion Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 Ναι μαλλον ετσι ειναι, γιατι στις θεσεις 2 κ 4 μειωνεται ο θορυβος σε νορμαλ επιπεδα...Το ξερω οτι οι μονοι κανουν θορυβο αλλα μου'κανε εντυπωση γιατι ειναι αρκετα πιο θορυβωδης απο αλλους λαμπατους που εχω ακουσει. Ισως καποια στοιχεια στο κυκλωμα ειναι κακης ποιοτητας, θα το ψαξω για τυχον mod. Α προς sf αυτο...Eβαλα το Tonker...Πολυυυ καλη φαση! Μονο λιγο πριμο - αλλα πιστευω αμα το στρωσω να μαλακωσει λιγο στα πριμα! Κατα τ'αλλα μεγαλη διαφορα, πολυ πιο ζωντανος, και πιο ανοιχτος ηχος. Mmmmmm ,για καθαρα αριστο το tonker αλλα με λιγο παραπανω drive θα ξυνει καπως!!! Εχω την εντυπωση πως αυτο το μεγαφωνο δεν θελει βρωμα πανω του.!! Lets ...Rock!
theStratWithin Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 30 Δεκεμβρίου 2010 Mmmmmm ,για καθαρα αριστο το tonker αλλα με λιγο παραπανω drive θα ξυνει καπως!!! Εχω την εντυπωση πως αυτο το μεγαφωνο δεν θελει βρωμα πανω του.!! :( .... Αμα το "στρωσω" με το παιξιμο δε θα ξυνει λιγοτερο; Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο;
theStratWithin Δημοσιευμένο 2 Ιανουαρίου 2011 OP Δημοσιευμένο 2 Ιανουαρίου 2011 Δε μ'αρεσει το Tonker με τη στρατ. Δεν ακουω ουτε μπασο, ουτε γεματο ηχο. Σιγουρα πιο ζωηρο απο το στοκ (κι αυτο με εντυπωσιασε στην αρχη), αλλα πολυ πριμο, το od του peavey που με το βlue marvel μ'αρεσε πολυ, τωρα το ακουω σχεδον τρανζιστορατο...Στριγγό. (Με alder tele παντως ειναι ωραιο, σαν πιανο ακουγεται.) Κατι αναλογο με το blue marvel ξερει κανεις; Γλυκο, σκοτεινο, γεματο, αλλα με περισσοτερη ευκρινεια τοσο στα μπασσα οσο κ στα πριμα.
theStratWithin Δημοσιευμένο 10 Ιανουαρίου 2011 OP Δημοσιευμένο 10 Ιανουαρίου 2011 Για να επανελθω στο θορυβο, διαπιστωσα οτι ο θορυβος αυτος δεν ειναι το κλασσικο βουητό των λαμπατων με τους μονοπήνιους, αλλα ενα "φύσημα" (σαν παράσιτο του ραδιοφώνου) το οποίο αυξάνεται πολύ όταν ανεβάσω το volume του ΚΑΘΑΡΟΥ καναλιού πάνω απ'το 7 ή το PRE του βρώμικου καναλιού πάνω απ'το 7-8. Το βουητό που ακούω συνήθως στους λαμπάτους αυξάνεται πολύ όταν ανεβάσω το POST του βρώμικου καναλιού ή το REVERB. Αλλά δεν μ'ενοχλεί τόσο αυτό μιας κ είναι αναμενόμενο. Το "φύσημα" όμως είναι πολύ...αντιμουσικό... Καμμιά ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση