WilliamSats Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Απλά, η απορία μου είναι ότι και όσοι έχουν αγορασμένες, με τις τόσες μόντες που διαβάζουμε εδώ μέσα...σε τι διαφέρουν τελικά από τις partcasters? ;) Στο ότι υπάρχει ένα logo στο μπράτσο? Ναι, για πολλούς το να γράφει το headstock ένα γνωστό brand είναι ένα είδος εγγύησης για το τί ήταν πριν αρχίσουν οι μόντες. Τώρα τι είναι μετά τις μόντες....είναι μία άλλη ιστορία. ;) Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!
audiokostas Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δηλ. να έχουν περίπου ίδια μάζα για συγκεκριμένο όγκο. Αυτό λέω κι εγώ. ;) Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
Superfunk Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δηλ. να έχουν περίπου ίδια μάζα για συγκεκριμένο όγκο. ακριβως..απο εκει και περα εχω παρατηρησει οτι η μαζα του ΜΠΡΑΤΣΟΥ παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στον ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ηχο αυτης της bolt on κιθαρας και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρολο στον ηλεκτρικο της (μπορεις ομως να τον "φερεις" με τους καταλληλους μαγνητες και hardware,βεβαια καλυτερα να ακολουθησεις την κλασσικη συνταγη.... ).... αυτο το βλεπεις και στις tele ,τις οποιες γνωριζω καλα,μεσα στα...χρονια....ο πιο twangy & πριμος χαρακτηρας των 60s μοντελλων οφειλεται και στα λεπτα μπρατσα που εχουν αυτες οι tele (φυσικα οι πιο αναιμικοι μαγνητες και τα steel saddles παιζουν ακομα μεγαλυτερο ρολο σε αυτο) σε σχεση με τις 50s & ας εχουν...rosewood ..ταστιερες (που..."κανονικα" θα επρεπε να μας δινουν πιο...ζεστο ηχο συμφωνα με τους...κουρδισμενους.. ;D) μια....εξαιρεση ειναι οι...ΤΗΙΝLINE ....που..οτιδηποτε μαγνητες ή μπρατσα και να τους βαλεις...ακουγονται...υπεροχα.... ;D (ισως φταιει ο...αερας ο..κοπανιστος που ειναι το μεγαλυτερο μερος της μαζας του σωματος .... ;D)..χωρις πλακα δεν εχω παιξει ποτε μου thinline tele που να μην ηταν πολυ καλη.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
marathon Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Τώρα τι είναι μετά τις μόντες....είναι μία άλλη ιστορία. ;) Μα...αυτή την ιστορία πρέπει να συζητάμε... :D Το ότι και το logo, δεν προσφέρει καμμιά εγγύηση από τη στιγμή που βάζεις χέρι. Έχεις χάσει το αρχικό consept της κιθάρας (εάν γίνομαι κατανοητός), έχεις χάσει την αρχική αξία της. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
WilliamSats Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Μα...αυτή την ιστορία πρέπει να συζητάμε... :D Το ότι και το logo, δεν προσφέρει καμμιά εγγύηση από τη στιγμή που βάζεις χέρι. Ακριβώς, αλλά άντε να πείσεις κάποιον που έχει μάθει να ζει με ταμπέλες για το θεαθήναι. Έχεις χάσει το αρχικό consept της κιθάρας (εάν γίνομαι κατανοητός), έχεις χάσει την αρχική αξία της. Η οποία αξία, μπορεί μετά τις μόντες να έχει κατέβει ή ακόμα και να ανέβει, ανάλογα με το τι έχει γίνει. μια....εξαιρεση ειναι οι...ΤΗΙΝLINE ....που..οτιδηποτε μαγνητες ή μπρατσα και να τους βαλεις...ακουγονται...υπεροχα.... ;D (ισως φταιει ο...αερας ο..κοπανιστος που ειναι το μεγαλυτερο μερος της μαζας του σωματος .... ;D)..χωρις πλακα δεν εχω παιξει ποτε μου thinline tele που να μην ηταν πολυ καλη.... [offtopic] +1000, παιδικό αποθημένο μία '72 αααααχ [/offtopic] Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!
marathon Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Η οποία αξία, μπορεί μετά τις μόντες να έχει κατέβει ή ακόμα και να ανέβει, ανάλογα με το τι έχει γίνει. Eννοώ μεταπωλητική αξία...όχι λειτουργική. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
WilliamSats Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Eννοώ μεταπωλητική αξία...όχι λειτουργική. ΟΚ συμφωνώ, απλά για μένα η αξία ενός οργάνου καθορίζεται απ'τη λειτουργικότητα και όχι απ'την ταμπέλα. Βλέπεις εγώ τις κιθάρες τις βλέπω σαν όργανα-εργαλία, όχι σαν επώνυμο πουκάμισο ;D Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!
alderbody Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δηλ. να έχουν περίπου ίδια μάζα για συγκεκριμένο όγκο. με αλλα λογια, μιλαμε για τη γνωστη "πυκνοτητα". Κι εκει ειναι που οι Ξυλολατρες τρωνε τα μουστακια τους με τους "αλλους". Γιατι θεωρουν οτι πχ. ολα τα alder ντε και καλα θα εχουν την ιδια πυκνοτητα, επειδη ανηκουν στο ιδιο ειδος. Αλλα προφανως αυτη η πυκνοτητα του ξυλου επηρεαζεται απο πολλους ασταθμητους παραγοντες που τελικα τη διαφοροποιουν ακομα και αναμεσα σε φιλετα απο τον ιδιο κορμο. μια....εξαιρεση ειναι οι...ΤΗΙΝLINE ....που..οτιδηποτε μαγνητες ή μπρατσα και να τους βαλεις...ακουγονται...υπεροχα.... ;D (ισως φταιει ο...αερας ο..κοπανιστος που ειναι το μεγαλυτερο μερος της μαζας του σωματος .... ;D)..χωρις πλακα δεν εχω παιξει ποτε μου thinline tele που να μην ηταν πολυ καλη.... Μα και βεβαια ο "κοπανιστος" αερας ευθυνεται. wood matters
marathon Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Κι εκει ειναι που οι Ξυλολατρες τρωνε τα μουστακια τους με τους "αλλους". Γιατι θεωρουν οτι πχ. ολα τα alder ντε και καλα θα εχουν την ιδια πυκνοτητα, επειδη ανηκουν στο ιδιο ειδος. Σωστό...γι αυτό άλλωστε άρθρα τύπου Warmoth και WilliamSats (sorry friend ;D ;))...είναι άκρως θεωρητικά. Έχω κιθάρα από Αμερικάνικο, Καναδέζικο και Κινέζικο Alder και κανένα από τα 3, δεν έχει σχέση μεταξύ τους. Άσε που όλα αυτά τα άρθρα μιλάνε για ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ υλικά και όχι φινιρισμένα... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
alderbody Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2010 Σωστό...γι αυτό άλλωστε άρθρα τύπου Warmoth και WilliamSats (sorry friend ;D ;))...είναι άκρως θεωρητικά. Καλα τα αρθρα, δινουν ομως μια ΓΕΝΙΚΗ εικονα. Στη φυση, ομως, βασιλευει το χαος οποτε δυσκολα μπορουμε να μιλαμε με ασφαλεια για καποια πραγματα. Άσε που όλα αυτά τα άρθρα μιλάνε για ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ υλικά και όχι φινιρισμένα... Πολυ σωστα. Επισης, τουλαχιστον οσον αφορα στη Warmoth αναφερονται σε ξυλεια που ειναι αποθηκευμενη ως επι το πλειστον στις ιδιες αποθηκες, με σχετικα σταθερες συνθηκες θερμοκρασιας και (πανω απ' ολα) υγρασιας. Το moisture content ειναι μια "παραμετρος" που πιστευω οτι ειναι διαρκως μεταβαλλομενη καθολη τη διαρκεια της ζωης του εκαστοτε οργανου και επηρεαζει την συμπεριφορα του. wood matters
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση