Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

γεια!

είναι κάτοχος ενός fender jazz aerodyne. αν και παιχτικά το μπάσο μου αρέσει ιδιαίτερα δεν μπορώ να πώ ότι τρελαίνομαι και για τον ήχο του. ψάχνω λοιπόν ένα σετ μαγνητών για να αντικαταστήσω αυτούς που έχει.

αρκετά καλό ντηλ βρίσκν τους pj-x της EMG. Επιδίωξη μου είναι ο ήχος να industrialίζει και γενικά να είναι κάπως aggressive. τι λέτε; έχει κάποιος προσωπική πείρα;

Δημοσιευμένο

είμαι κάτοχος ενός fender jazz aerodyne.

Εγώ είμαι του Precision αλλά είναι το ίδιο πράγμα.

αν και παιχτικά το μπάσο μου αρέσει ιδιαίτερα δεν μπορώ να πώ ότι τρελαίνομαι και για τον ήχο του. ψάχνω λοιπόν ένα σετ μαγνητών για να αντικαταστήσω αυτούς που έχει.

Συμφωνούμε.

αρκετά καλό ντηλ βρίσκν τους pj-x της EMG. Επιδίωξη μου είναι ο ήχος να industrialίζει και γενικά να είναι κάπως aggressive. τι λέτε; έχει κάποιος προσωπική πείρα;

Μπααα. Δε νομίζω. Του αξίζουν περισσότερα.

Ή πάρε P & J ξεχωριστά ή πάρε ένα άλλο set.

Η Dimarzio έχει ένα οικονομικότατο αλλά στο ebay και λίγο γκα γκαν στον ήχο (αν σου αρέσει, που μάλλον θα σου αρέσει)

Για τους Tonerider PJ που έχω βάλει σε άλλο μπάσο, έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Και η τιμή χώμα.

Στο Aerodyne έχω έναν Wizard Vintage P μπροστά και έναν Fender Vintage Noiseless πίσω.

Σε άλλο μπάσο έχω active EMG. Δεν θα τους έβαζα (ακόμη και αν έμπαιναν) στο Aerodyne.

Ξέρω, οι Χ είναι άλλο πράγμα αλλά δε με ψήνουν.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημοσιευμένο

καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τη μακροσκελή σου απάντηση. γιατί λες οτι θα το αδικήσουν; επειδη θα χάσει τη συμμετοχή του το ξύλο; για bartolini τι λες;

Δημοσιευμένο

καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τη μακροσκελή σου απάντηση. γιατί λες οτι θα το αδικήσουν; επειδη θα χάσει τη συμμετοχή του το ξύλο;

Ούτε καν θα σκεφτώ να μπω στην αυλή μιας τέτοιας συζήτησης. ;)

Απλώς πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο όργανο για να βάλεις τέτοιους μαγνήτες.

Αν είναι, αφήνεις και τους δικούς του.

Οι Bartolini είναι πάρα πολύ καλοί μαγνήτες αλλά α) είναι ακριβοί (έχω την εντύπωση ότι ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό) και β) είναι μάλλον hifi μαγνήτες και όχι aggresive.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημοσιευμένο

Οι Bartolini είναι πάρα πολύ καλοί μαγνήτες αλλά α) είναι ακριβοί (έχω την εντύπωση ότι ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό) και β) είναι μάλλον hifi μαγνήτες και όχι aggresive.

Βασικα, αν και οντως δεν τους λες aggressive τους Bartolini, ουτε hifi μπορουν να χαρακτηριστουν. Εχουν ενα πολυ χαρακτηριστικο hump στα χαμηλομεσαια, και χρωματιζουν τον ηχο περιπου τοσο οσο και οι "φτου-κακα-δεν-ακουω-το-ξυλο" EMG. Απλα το κανουν με τελειως διαφορετικο τροπο. Και η αληθεια ειναι πως σε full passive setup προσωπικα δεν θα προτιμουσα Bartolini.

Το DiMarzio set (αν εννοεις Model P και Model J) παντως, μαλλον ειναι πραγματι μια πολυ καλη επιλογη. High output ceramic μαγνητες, λογικα θα δωσουν αυτο που ψαχνει ο Psyberbass.

Δημοσιευμένο

Οι Bartolini είναι πάρα πολύ καλοί μαγνήτες αλλά α) είναι ακριβοί (έχω την εντύπωση ότι ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό)

στη βγάζω μια φτήνια ε;

αστειεύομαι το μπάσο μου είναι μέχρι 200 ευρώ

Δημοσιευμένο

Οι Bartolini είναι πάρα πολύ καλοί μαγνήτες αλλά α) είναι ακριβοί (έχω την εντύπωση ότι ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό)

στη βγάζω μια φτήνια ε;

αστειεύομαι το μπάτζετ μου είναι μέχρι 200 ευρώ

Δημοσιευμένο

Για μοντέρνο ήχο με ικανοποιητικό High Output χωρις onboard προενισχυση για Split Coil Precision μαγνητες, ειχα καταληξει αναμεσα σε:

S.D Bass Lines SPB-3 (Quarter Pound)

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_sspb3_ebasspickup.htm

και DiMarzio DP 122

http://www.thomann.de/gr/dimarzio_dp122bk.htm

Το κακο ειναι οτι μονο απο youtube μπορουσα να συγκρίνω, οποτε στην τυχη κατελήξα με τους S.D SBP-3. Αρκετα ικανοποιημένος, ισως ομως οι DiMarzio να προσεγγιζουν περισσοτερο τον μοντέρνο ήχο. Φυσικα ειναι και τι ακριβως εννοει ο καθένας "μοντέρνο ηχο" ή πως τον εχει στο μυαλο του.

Για PJ Set σε S.D πωλειται ξεχωριστα ο J Bridge μαγνητης για ταιριαξεις με το SPB-3

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_ssjb3b_bk.htm

ενω σε DiMarzio υπαρχει ετοιμο σετ:

http://www.thomann.de/gr/dimarzio_dp126_basspickup_set.htm

Τον τελευταίο καιρο ομως ψήνομαι πολυ να δοκιμάσω τους EMG P-X, νομίζω εκει καταλήγουν τα αυτια μου για τον μοντέρνο ηχο που επιθυμώ.

Ισως και να σκαψω το σώμα για να προσθέσω κι εναν bridge μαγνητη και να παω στο PJ-X set. ;D Θα δείξει!

Δημοσιευμένο

δυστυχώς φίλε χρήστο και εγώ δεν έχω άλλο σημείο αναφοράς πέρα από το βίντεο που πόσταρες. στο βίντεο αυτό όμως ο ήχος μου αρέσει πολύ.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...