ventrix Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Ενδιαφέρομαι γιά κάποιους λαμπάτους ενισχυτές αλλά ακόμα και τα 30-40 βατ είναι απαγορευτικά για εξάσκηση στο σπίτι. Η ύπαρξη master volume ,εκτός από το gain και το volume του καναλιού, θα με βοηθήσει να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες της λάμπας σε μικρές εντάσεις ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς; (πχ τσιτώνοντας το gain και volume του βρώμικου καναλιού και βάζοντας το master volume στο 1). Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει.Ευχαριστώ.
IraklisZS Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 όλα αυτα τα volume χοντρα-χοντρα αυτο που κάνουν είναι να ελέγχουν την ένταση του σήματος που μπάινει στο τελικό στάδιο της ενίσχυσης. για ήχο λάμπας που λέμε, θες να οδηγήσεις γερά το τελικό σταδιο της ενίσχυσης, και αν της δινεις μειωμένο σήμα εισόδου, αυτό δε θα γίνει. επομένως με χαμηλες εντάσεις δουλεια δε θα γίνει ;) a classic player now...
gdevelek Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 πχ τσιτώνοντας το gain και volume του βρώμικου καναλιού και βάζοντας το master volume στο 1) μ' αυτο το σενάριο θα τσιτώσεις τις προενισχύτριες λάμπες, όχι όμως και τις τελικές αν θες να τσιτώσεις τις λάμπες ολούθε ;D χρειάζεσαι ενισχυτή ισχύος ενός βατ (ή ελάχιστων βατ) ή έστω κάποιον που μπορεί να ρυθμιστεί να δουλεύει στο ένα βατ, μέσω κατάλληλου διακοπτη διαφορετικά πας σε λύση με attenuator, τον οποίο παρεμβάλλεις μεταξύ ενισχυτή και μεγαφώνου ας με διορθώσουν οι πιο ψαγμένοι
Loki Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Ενδιαφέρομαι γιά κάποιους λαμπάτους ενισχυτές αλλά ακόμα και τα 30-40 βατ είναι απαγορευτικά για εξάσκηση στο σπίτι. Η ύπαρξη master volume ,εκτός από το gain και το volume του καναλιού, θα με βοηθήσει να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες της λάμπας σε μικρές εντάσεις ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς; (πχ τσιτώνοντας το gain και volume του βρώμικου καναλιού και βάζοντας το master volume στο 1). Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει.Ευχαριστώ. Πρεπει πρώτα να αναρωτηθείς τι θες να ακούς απο τον ενισχυτή σου. Αν σου αρέσει το power amp saturation στον ήχο ή αν προτιμάς το gain που σου δίνει το Drive κανάλι μέσω της προενίσχυσης. Εχε υπόψιν σου οτι το power amp saturation δεν αρέσει σε όλους ούτε είναι πανάκεια για καλό λαμπάτο ήχο. Θα βοηθούσε να έλεγες και ποιους ενισχυτές έχεις υπόψιν σου. Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand
ventrix Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Έχω στο μυαλό μου έναν ήχο Slash (στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του). Μέχρι πρότινως είχα έναν Marshall AVT 50 (προενίσχυση λάμπα) αλλά όσο περνούσε ο καιρός ο ήχος του μου φαινόταν πολύ ξερός και μονοδιάστατος, ειδικά στις υψιλότερες εντάσεις. Τώρα σκέφτομαι ωριμάζοντας και κάπως παικτικά να ακολουθήσω την πεπατημένη ενός laney lc30,peavy classic 30 ή ακόμα ενός blackstar ht40 μιας και οι "καλοί" marshall είναι και ακριβοί και πολλά βατ για τη χρήση που θέλω.
manos_evh Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Έχω στο μυαλό μου έναν ήχο Slash (στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του) Προφανώς απ τους φοβερότερους les paul-marshall (κ όχι μόνο) ήχους που ακούστηκαν ποτέ, μονο που σύμφωνα με την αυτοβιογραφία αλλά και συνεντευξεις του ίδιου του Slash, τον συγκεκριμένο ήχο (εποχής apetite) τον ψάχνει από τότε κ ο ίδιος .. και με replica Les Paul έπαιζε.. και με modded (ποιος ξέρει πώς..) JCM 800..και άλλος Slash ήταν τότε... anyway, στο θέμα μας, συμφωνώ ότι για το σκοπό που περιγράφεις πας για πιο λίγα watt.. (βέβαια μετά μπορεί να θες τον ενισχυτή κ για κάποιο live, οπότε έκει η πιο μεγάλυ ισχύς, βοηθάει) Μέχρι πρότινως είχα έναν Marshall AVT 50 (προενίσχυση λάμπα) αλλά όσο περνούσε ο καιρός ο ήχος του μου φαινόταν πολύ ξερός και μονοδιάστατος, ειδικά στις υψιλότερες εντάσεις. χμμ.. για δοκίμασε πρώτα να αλλάξεις πρώτα εκείνη τη.. λαμπίτσα που έχουν τα AVT στην προενίσχυση.. ίσως να δεις διαφορά που θα σ΄αρέσει κ να μη χρειαστεί για κάποιο διάστημα να ψάχνεις άλλο ενισχυτή
odis13 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Παιδες το τσιταρισμα του power section σπανιως ειναι θεμιτο...ακουγεται τελειως χυμα στο κυμα, ειδικα στις μπασες συχνοτητες. Φυσικα μπορει καποιος να θελει αυτο τον ηχο, αλλα συχνα οταν λεμε τσιτωμενο ενισχυτη δεν εννουμε απαραιτητα αυτο. Πολλες φορες μαλιστα το power section θελουμε να μην παραμορφωνει με τιποτα; κλασσικο παραδειγμα οι απειροι super ultra hi gain ενισχυτες που εχουν ΓΟΜΑΡΙΑ power section για αυτο ακριβως το λογο.
RayDTutto Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Είναι θέμα γούστου. Πάντως υπό κανονικές συνθήκες, αν θες "wall of sound" πρέπει να παίξεις με το power section. Εγώ σε ό,τι Marshall έχω παίξει πρώτα το master τσίτωνα και μετά τα άλλα. IMHO of course and YMMV... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
ventrix Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Για να συνοψίσω λοιπόν το master volume δεν παρέχει κάτι περισσότερο από το απλό volume. To παιχνίδι παίζεται στα βατ και στο gain που μπορεί να βγάλει κάθε ενισχυτής.
odis13 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2010 Mε τη χρηση του master μπορεις να φυσικα να εχεις μια "καθαρη" προενισχυση και να προκαλεσεις ενα μικρο χαος παραμορφωνοντας μονο το power amp...αλλοτε θεμιτο αποτελεσμα, αλλοτε οχι. Και φυσικα χρησιμευει ως overall loudness control.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση