aris 17561 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Σορυ αν σας κουράζω. Στέλνω από κινητό. Λοιπόν. Είμαι μέταλας . Μου αρέσει να παίζω καρφί στον ενυσχητη αλλά χρειάζομαι ένα καλό εφέ . Ενυσχητη λαμπατο θα πάρω λίαν συντόμως. Τον 6260. Κιθάρες εχω διάφορες. Θέλω ένα εφέ καλό λοιπόν ώστε να μπορώ να προσεγγίζω ήχους από διαφορά συγκροτήματα . Γενικά με το συγκεκριμένο εφέ ένας στο yουτυbe είχε φτιάξει ήχο ακριβώς ίδιο με ντριμ θιατρ και είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια είχε και έναν μέσα μπουγκι... Οπότε δεν μπορώ να φτάσω μάλλον αυτόν τον ήχο με τον 6260 αλλά ... Δεν ξέρω αν οι σκέψεις σας βοηθάνε και γενικά αν γίνομαι αντιλοιπτος. Θέλω με αλλά λόγια στην φάση καρφί που μου αρέσει να παίζω να εχω ένα εφέ που να μην μου χαλάει την παραμόρφωση που έχει ο ενυσχητησ. Να μην μου την ψηφιοκοποιει αλλά να της προσθέτει κάποια στοιχεία. Με την ρπ 500 για παράδειγμα όταν παίζω με την παραμόρφωση του ενυσχητη και τα εφέ της ρπ , όχι μόνο πέφτει το επίπεδο της παραμόρφωσης, σα να χαμηλώνεις το γκειν, αλλά και τα εφέ δεν ταιριάζουν με το ηχόχρωμα του ενυσχητη. Οπότε θέλω με την αγορά του λαμπατου να πάρω και ένα ποιοτικό εφέ. http://www.youtube.com/user/aris17561
aris 17561 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Α και όσον αφορά ένα προηγούμενο ποστ που λέω πως είναι τόσο ποιοτικό αφού είναι ψηφιακό μην βαρατε απλά ρωτάω. Δεν άλλοι από το φόρουμ μόλις ακούσουν για ψηφιακό παθαίνουν αλλεργία. Εγώ δεν εχω δοκιμάσει κάτι από αυτα , διαβάζω όλα αυτα και λέω , άρα τα ψηφιακά δεν είναι καλά. Μετά βλέπω ότι κάποια ψηφιακά είναι κορυφαία , και έτσι ρωτάω. Λογικό είναι ότι δεν είναι όλα τα ψηφιακά μουφα η όλα καλά. Γιατί βλέπεις και μεγάλους καλλιτέχνες να χρησιμοποιουν ψηφιακά ρακ και όχι πεταλακια που υποτίθεται ότι είναι αναλογικά. Οπότε έτσι μπερδεύομαι. Δηλαδή σε αναλογικό τι θα μπορούμε κανείς να έχει για να αντισταθμίσει το g fοrce ; http://www.youtube.com/user/aris17561
The Genius Loci Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Σορυ αν σας κουράζω. Στέλνω από κινητό. Λοιπόν. Είμαι μέταλας . Μου αρέσει να παίζω καρφί στον ενυσχητη αλλά χρειάζομαι ένα καλό εφέ . Ενυσχητη λαμπατο θα πάρω λίαν συντόμως. Τον 6260. Κιθάρες εχω διάφορες. Θέλω ένα εφέ καλό λοιπόν ώστε να μπορώ να προσεγγίζω ήχους από διαφορά συγκροτήματα . Γενικά με το συγκεκριμένο εφέ ένας στο yουτυbe είχε φτιάξει ήχο ακριβώς ίδιο με ντριμ θιατρ και είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια είχε και έναν μέσα μπουγκι... Οπότε δεν μπορώ να φτάσω μάλλον αυτόν τον ήχο με τον 6260 αλλά ... Δεν ξέρω αν οι σκέψεις σας βοηθάνε και γενικά αν γίνομαι αντιλοιπτος. Θέλω με αλλά λόγια στην φάση καρφί που μου αρέσει να παίζω να εχω ένα εφέ που να μην μου χαλάει την παραμόρφωση που έχει ο ενυσχητησ. Να μην μου την ψηφιοκοποιει αλλά να της προσθέτει κάποια στοιχεία. Με την ρπ 500 για παράδειγμα όταν παίζω με την παραμόρφωση του ενυσχητη και τα εφέ της ρπ , όχι μόνο πέφτει το επίπεδο της παραμόρφωσης, σα να χαμηλώνεις το γκειν, αλλά και τα εφέ δεν ταιριάζουν με το ηχόχρωμα του ενυσχητη. Οπότε θέλω με την αγορά του λαμπατου να πάρω και ένα ποιοτικό εφέ. Τα προβλήματα που περιγράφεις, έχουν περισσότερο να κάνουν με τη λειτουργία του effects loop του ενισχυτή σου (και, κακά τα ψέμματα, της πλειοψηφίας των ενισχυτών με fx loop...) και λιγώτερο με το "ποιοτικό εφφέ". Για παράδειγμα: τι στάθμες έχει το loop και τι το εφφέ? Μήπως προσπαθείς να παντρέψεις στάθμες instrument με line? Επίσης δεν καταλαβαίνω το ρήμα "ψηφιοποιεί". Θέλεις ας πούμε delay πάνω από 500ms? Έχασες, μόνο ψηφιακό υπάρχει... Εξάλλου, να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αν έβαζες 4-5 πεταλάκια στη λούπα, το χάος που θα προέκυπτε (θόρυβος, πέσιμο σήματος) θα σε έκανα να αυτοκτονήσεις από απόγνωση... Τα εφφέ μπορεί να χρωματίζουν ή να είναι transparent, έχει να κάνει με το δεδομένο εφφέ και με τη φιλοσοφία της εταιρείας. Τα TC γενικώς είναι στουντιακής αντίληψης, που σημαίνει ότι έχουν έναν high tech ήχο με πολύ υψηλό signal to noise ratio. Συγκεκριμένα και ο Petrucci που ανέφερες, TC χρησιμοποιεί κατά κανόνα. Πάντως, επειδή σε βλέπω μπερδεμένο (και στο άλλο θέμα για το Axe, κλπ), καλό θα ήταν να ρίξεις λίγο "διάβασμα" για να ξέρεις τι κάνει τι, πριν αποφασίσεις ο,τιδήποτε. Αυτό για να μην φτάσεις να κλαις τα λεφτά σου και απογοητεύεσαι αδίκως. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing
WilliamSats Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Πάντως, επειδή σε βλέπω μπερδεμένο (και στο άλλο θέμα για το Axe, κλπ), καλό θα ήταν να ρίξεις λίγο "διάβασμα" για να ξέρεις τι κάνει τι, πριν αποφασίσεις ο,τιδήποτε. Αυτό για να μην φτάσεις να κλαις τα λεφτά σου και απογοητεύεσαι αδίκως. Ξεκίνα απο εδώ http://www.bugera-amps.com/PDF/Downloads/6260_P0408_M_EL.pdf Διάβασε το καλά πριν τον αγοράσεις και δώσε βάση στο πως δουλεύει το effect loop. Για να σε ξεμπερδέψω λίγο, το effect loop του κάθε ενισχυτή έχει και προενίσχυση (send) και πάει και στον τελικό στη λάμπα (return), οπότε μη μπερδεύεσαι με το αν το τάδε ρακ είναι μόνο εφφέ ή έχει και προενίσχυση. Το να έχει και προενίσχυση πάει να πει οτι έχει και γκάζια (να στο πω απλά), χωρίς προενίσχυση είναι σκέτο εφφέ που και πάλι δουλεύει στο effect loop γιατί ενισχύεται το σήμα του απο την προενίσχυση (send), περνάει απ'τα εφφέ (rack) και πάει στον τελικό (return). Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!
marathon Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Είμαι μέταλας . Μου αρέσει να παίζω καρφί στον ενυσχητη αλλά χρειάζομαι ένα καλό εφέ . Ενυσχητη λαμπατο θα πάρω λίαν συντόμως. Mε τόση φασαρία, δεν χρειάζεσαι λαμπάτο.... Γιατί βλέπεις και μεγάλους καλλιτέχνες να χρησιμοποιουν ψηφιακά ρακ και όχι πεταλακια που υποτίθεται ότι είναι αναλογικά. Εάν δε δείς το setup του john mclaughlin , θα δείς ότι ούτε ενισχυτή χρησιμοποιεί...δεν παίζει βέβαια metal... ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
zebric Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 εγω πιστευω οτι και με την rp500 μια χαρα εισαι...θα σου ελεγα να τις δωσεις χρονο..να μαθεις πως δουλευουν τα εφφε και οι συνδεσμολογιες και να μπεις και στη λογικη των ηχοχρωματων των διαφορων ενυσχητων..και γω με μια boss gt-8 ξεκινησα να ψαχνομαι..το g-force στο εγγυομαι σαν μηχανημα αλλα δε με πειθεις οτι μπορεις να το χειριστεις η οτι σου χρειαζεται κατι τοσο special...εγω θα σου προτεινα αρχικα ενα καλο ενησχιτη φυσικα... αλλα πραγματικα και το ρπ500 δε νομιζω οτι υστερει πολυ σε αυτα που θες να κανεις...χρειαζεται ψαξιμο η φαση και οχι τρεξιμο...την εχω πατησει και εγω πουλωντας πραγματα που μετα μετανιωσα https://www.facebook.com/belowthebottom
ignantios Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 εγω πιστευω οτι και με την rp500 μια χαρα εισαι...θα σου ελεγα να τις δωσεις χρονο..να μαθεις πως δουλευουν τα εφφε και οι συνδεσμολογιες και να μπεις και στη λογικη των ηχοχρωματων των διαφορων ενυσχητων..και γω με μια boss gt-8 ξεκινησα να ψαχνομαι..το g-force στο εγγυομαι σαν μηχανημα αλλα δε με πειθεις οτι μπορεις να το χειριστεις η οτι σου χρειαζεται κατι τοσο special...εγω θα σου προτεινα αρχικα ενα καλο ενησχιτη φυσικα... αλλα πραγματικα και το ρπ500 δε νομιζω οτι υστερει πολυ σε αυτα που θες να κανεις...χρειαζεται ψαξιμο η φαση και οχι τρεξιμο...την εχω πατησει και εγω πουλωντας πραγματα που μετα μετανιωσα +1 RUN FOREST....RUN!!!!
aris 17561 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Μα ποιος είπε ότι θα δώσω την ρπ. Γενικά εγώ είμαι της νοοτροπίας ότι αγοράζεται δεν πουλιέται. Τα κρατάω όλα έτσι για συναισθηματικό δέσιμο. Εχω τον ζοομ 505 εννοείται δεν το δουλεύω αλλά δεν το δίνω. Απαρνημαι τα 20 ολόκληρα ευρώ που θα το πούλαγα:-) http://www.youtube.com/user/aris17561
zebric Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 ωραιος βαλε το ρπ σε ενα καλο ενυσχητη και εισαι αρχοντας....εγω εχω το gsp..τα εφφε ειναι ολα μια χαρα..απλα ειναι αυστηρα κιθαριστικα..δηλαδη μην περιμενεις τρελα dual reverb space echo etc...kai fysika to modelling σε λαμπατο power section σκοτωνει... https://www.facebook.com/belowthebottom
aris 17561 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2010 Να το αναλύσουμε λίγο αυτό το τελευταίο γιατί δεν το εποιασα ; συγνώμη... Τι είναι αυτό που σκοτώνει ; http://www.youtube.com/user/aris17561
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση