Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια σας και πάλι μάγκες του Noiz.

Επιστρέφω δημήτριος (δριμύτερος?) με άλλη μια απορία.

Τελευταία ψάχτηκα με Analog Pedals για να βρω τι θα ταίριαζε στον ήχο που θέλω/παίζω...

Γενικά (όπως είπα και στο προηγούμενο Post μου), είμαι New Wave κιθαρίστας (και ελπίζω πάλι ο χαρακτηρισμός αυτός να μην είναι ηλίθιος :D).

Μου αρέσει ο ήχος με χαρακτηριστικά "χαλικιού".Attack πολύ, μεσαία πολλά, πρίμα αρκετά, κλασμένα μπάσα και Drive...

Παραθέτω ένα δείγμα του προσανατολισμού μού:

(στο γενικότερο κλίμα).

Με το όσο ψάξιμο μπόρεσα να κάνω, από τεχνικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού, instructional videos καθώς και άλλα, κατέληξα στο ότι ένα pedalboard μου θα χρειαζόταν τα εξής:

1)Σίγουρα ένα πολύ καλό Noise Gate

2)Compressor με ικανότητες

3)Noise Suppressor (εδώ χρειάζομαι διαφώτιση, Noise Gate και Suppresor είναι το ίδιο πετάλι??Κάτι videos που κοιτούσα μου φάνηκε πως ήταν διαφορετικά...)

4)Ένα καλό Overdrive pedal (πιθανώς ένα tubescreamer)

5)Ένα boosterάκι...

Γενικά από εξοπλισμό δεν είμαι και ο καλύτερος  :D...

Είδα κάποιους στο Pedalboard να έχουν και 2 noise gates...Λες?

Τα πετάλια που κατέληξα, από την άλλη πλευρά, είναι και βατά από άποψη DIY.Έχω κάτι φιλαράκια που ασχολούνται και μου είπαν πως noise gates,compressors,boosters και overdrives είναι τα εύκολα πεταλάκια για να τα φτιάξεις (σε αντίθεση με Verbs,Delays κλπ που είναι ψιλοπαλούκεν...).

Να την παλέψω μαζί τους DIY?

Επίσης άκουσα ότι με τον ήχο που θέλω, θα μου κάνει καλύτερη δουλειά ένας rack compressor.

Όντως??

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό:

http://www.thomann.de/gr/the_tracks_cel_2020.htm

Και η τιμή είναι χαμηλή σχετικά...

Γιατί άραγε...?

Αν έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα Pedals να ψαχτώ, είστε ευπρόσδεκτοι!! :D

Δημοσιευμένο

1)Σίγουρα ένα πολύ καλό Noise Gate

Είδα κάποιους στο Pedalboard να έχουν και 2 noise gates...Λες?

Γνώμη μου : Τα noizeGate είναι πετάλια που τα ψωνίζεις αν και όταν διαπιστώσεις ότι έχεις πρόβλημα ανεπιθύμητου θορύβου. 

Διαμόρφωσε τον ήχο σου πρώτα απο ενισχυτή και overdrive και στην πορεία βλέπεις και κάνεις .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Δημοσιευμένο

Φίλε Gear Acquisition Syndrome (GAS  :P), νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος καμμένος που έχω δει το video αυτό που έκανες post...Μην μου πεις ότι ξέρεις και την μπάντα! :)

Γενικά το Noise Gate δεν κόβει και την ουρά στα κοφτά power chords?

Όταν παίζεις κοφτά, λίγα ms μετά την παύση έχει ένα μικρό humming...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...