Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

οπως και να ρυθμισεις τον Powerball εχει πολυ στρογγυλες ψιλες συχνοτητες και super σφιχτα τεραστια μπασσα...ολα αυτα με την καμπινα του την 4χ12 ΧΧL...σε lead καναλι...με πολυ ελαφρυ σκουπισμα των μεσαιων...

αλλα φανταζομαι κανεις δε περιμενει απο κανενα Modeller να πετυχαινει ακριβως τους ηχους δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα...μην τρελαθουμε...και σε οποιον αρεσουν τα δυσκολα θα τον παρακαλουσα για ενα τεστ με axe-fx χωρις κανενα εφφε! μονο το modelling...απομυθοποιηση...

Δες την τελευταία παράγραφο στο αποπάνω post μου.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

• Απαντήσεις 608
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

ναι συμφωνω 100% απλα εγω τεσταρω τα μοντελερς με Power amp και 4χ12 καμπινα...με ενδιαφερουν oi usable ηχοι απλως...ολα τα αλλα ειναι κλαιν μαιν...

Ορθόν, πλην όμως τα περισσότερα κλιπάκια που θα ακούσεις είναι direct και με τις ενσωματωμένες καμπίνες/μικρόφωνα.

Και βεβαίως γεννάται το ερώτημα, τι μας ενδιαφέρει, τι ακούμε εμείς στο σπίτι, πρόβα, συναυλία, ή τι ακούει ο κόσμος από κάτω?  ;)

Δημοσιευμένο

Θα πρότεινα να δοκιμάσετε την ηχογράφηση dry του σήματος της κιθάρας και μετά με reamper να τροφοδοτήσετε τα υπό εξέταση μηχανήματα. Πολλές μεταβλητές έτσι εξισώνονται και δημιουργείται μια βάση για ακριβείς συγκρίσεις.

καλύτερα όχι, επειδή ο κάθε ενισχυτής δίνει μια αίσθηση στον παικτη, ο οποίος παίζει και διαφορετικά λόγω αυτης της αίσθησης.

Ενα είδος feedback, δηλαδή, πολύ σημαντικό στο τελικό αποτέλεσμα

a classic player now...

Δημοσιευμένο

ακριβως ετσι φιλε μου Βασιλη! πρεπει να φροντισουμε να βρουμε μηχανηματα να ανταποκρινωνται σωστα σε ολες τις συνθηκες και να μην κοιταμε αν αυτο ειναι Plexi του 60" η του 61"....θυμαμαι ποσο ωραια ακουγοταν η gt-8 σπιτι...μεχρι το ναυαγιο του Live...

Δημοσιευμένο

Αυτό δεν παίζει για τον εξής λόγο: θέλουμε να έχουμε και το feel του κάθε... μηχανήσματος. Διότι παίζει σημαντικότατο ρόλο στην απόδοση του... κιθαρίστα.  ;) Μάλιστα σκέφτομαι ο κάθε κιθαρίστας που θα παίζει να κρατάει και σημειώσεις για το πως του φάνηκε αυτό που έπαιξε, χωρίς να ξέρει βέβαια τι είναι.  ;)

Να σου πω πως το σκέφτομαι εγώ. Η μια φάση του πειράματος είναι η εξής. Το σήμα σπλιτάρεται και δρομολογείται στην κάρτα ήχου και στον ενισχυτή (το real thing για να υπάρχει και το real feeling στα σίγουρα). Το dry σήμα μετά τροφοδοτεί τον reamper και από εκεί στο όποιο μηχάνημα για ηχογράφηση. Έτσι στο τέλος παράγονται όμοια εκτελεστικά αρχεία από την κάθε περιπτωση. Βέβαια για να είναι ακόμα πιο ακριβής η διαδικασία καλό θα ήταν η αρχική εκτέλεση να γίνει στον ενισχυτή του οποίου η προσομοίωση θα δοκιμαστεί στην συνέχεια. Έτσι θα έχουμε ένα αρχείο από τον πραγματικό plexi π.χ., ένα από τον HD Plexi, ένα από τον GSP Plexi κ.ο.κ. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει αλλά λέμε τώρα.  :P

Μια παραλλαγή αυτού θα ήταν αντί του real thing να χρησιμοποιηθεί το moddeling εργαλείο που ξέρει και έχει συνηθίσει το υποκείμενο του πειράματος ( :P) στην πρώτη φάση ηχογράφησης.

Η δεύτερη φάση θα είναι όπως το περιγράφεις, ένα blind τέστ.

Ποτέ μα ποτέ, μα ΠΟΤΕ δεν κρίνουμε αυτό που ακούμε από το modeling σε σχέση με αυτό που ακούμε από τον ενισχυτή δίπλα στο... κρεββάτι μας. Πάντοτε κρίνουμε σε σχέση με ενισχυτή ηχογραφημένο με συγκεκριμένο μικρόφωνο και σε "αντίστοιχη" ένταση. 

Ακριβώς.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δημοσιευμένο

Να σου πω πως το σκέφτομαι εγώ. Η μια φάση του πειράματος είναι η εξής. Το σήμα σπλιτάρεται και δρομολογείται στην κάρτα ήχου και στον ενισχυτή (το real thing για να υπάρχει και το real feeling στα σίγουρα). Το dry σήμα μετά τροφοδοτεί τον reamper και από εκεί στο όποιο μηχάνημα για ηχογράφηση. Έτσι στο τέλος παράγονται όμοια εκτελεστικά αρχεία από την κάθε περιπτωση. Βέβαια για να είναι ακόμα πιο ακριβής η διαδικασία καλό θα ήταν η αρχική εκτέλεση να γίνει στον ενισχυτή του οποίου η προσομοίωση θα δοκιμαστεί στην συνέχεια. Έτσι θα έχουμε ένα αρχείο από τον πραγματικό plexi π.χ., ένα από τον HD Plexi, ένα από τον GSP Plexi κ.ο.κ. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει αλλά λέμε τώρα.  :P

Καλό στη θεωρία, υπάρχουν όμως κάποια πρακτικά προβλήματα. Π.χ. το splitter που προτείνεις θα αλλάζει την εμπέδηση της εισόδου που θα "βλέπουν" οι μαγνήτες, με αποτέλεσμα να χάνεται (ίσως) πάλι μέρος της αίσθησης. Επίσης το reamping λειτουργεί με διαφορετική φιλοσοφία στα διάφορα modelers, όπου και πάλι μπορεί να προκύψουν διαφορές που να αδικούν ή να πριμοδοτούν το ένα ή το άλλο...

Με ιντριγκάρει πάντως σαν ιδέα να υπάρχει ακριβώς το ίδιο σήμα που θα περάσει απ'όλα τα μηχανήσματα. Θέλει σκέψη.

Δημοσιευμένο

εγω και ενα απλο blind test απο ¨"εμπιστα" ατομα εδω δεν εχω λογο να το αμφισβητισω!!

απλα που κολλαει η συγκριση με το gsp? θα συγκρινεις pod recto VS gsp recto? ωραια πες πως του Pod κερδιζει κατα κρατος....φορτωνω ενα IR recto kai τελος συγκρισης...sad but true

Δημοσιευμένο

εγω και ενα απλο blind test απο ¨"εμπιστα" ατομα εδω δεν εχω λογο να το αμφισβητισω!!

απλα που κολλαει η συγκριση με το gsp? θα συγκρινεις pod recto VS gsp recto? ωραια πες πως του Pod κερδιζει κατα κρατος....φορτωνω ενα IR recto kai τελος συγκρισης...sad but true

Οι όποιες συγκρίσεις θα γίνουν:

1) Με το τελευταίο firmware

2) Με τις απολύτως "καλύτερες" ρυθμίσεις για κάθε εργαλείο

Για παράδειγμα, στο Axe και το GSP που υποστηρίζουν IR, θα γίνει χρήση τέτοιων. Όπως και στον "πραγματικό κόσμο" εξάλλου.

Δημοσιευμένο

Οι όποιες συγκρίσεις θα γίνουν:

1) Με το τελευταίο firmware

2) Με τις απολύτως "καλύτερες" ρυθμίσεις για κάθε εργαλείο

Για παράδειγμα, στο Axe και το GSP που υποστηρίζουν IR, θα γίνει χρήση τέτοιων. Όπως και στον "πραγματικό κόσμο" εξάλλου.

+1

ζητηστε μου IRs να σας προμηθευσω!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...