Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Για τον Yameth δεν ξέρω αν ισχύει.

Αυτό πάντως στα μέρη μας  (και στην αρχαϊκή) το λέμε..."κλ@νω μέντες"...δεν ξέρω πως το λένε στα μέρη σου ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

O συνάδελφος dmillo, ανοίγοντας αυτό το θέμα και απευθυνόμενος σε μένα...ήθελε να με τσιγκλίσει, και όπως θα δείτε παρακάτω...τα κατάφερε.

Η ιδέα της "modular" κιθάρας είναι ενδιαφέρουσα, από πολλές απόψεις αλλά κάτι που τη κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα (σε μένα) είναι τα "νέα υλικά" που χρησιμοποιεί και η "έλλειψη" των κλασικών σχημάτων που αποτελλούν (?) εγγύηση για τον παραγόμενο ήχο.

Ακόμα και οι φωτογραφίες που  υποτιμητικά πόσταρε ο Μάνος ξου...έχουν ενδιαφέρον.

1) Γιατί αποδεικνύουν ότι οι "μουσικοί" επηρεάζονται από την εξωτερική εμφάνιση χωρίς να σκεφτούν ότι, ίσως, κάποιο από αυτά τα όργανα, μπορεί να παράγει θαυμάσιο ήχο.

Ο dmillo και εγώ, ως επαγγελματίες της οπτικής επικονωνίας, έχουμε βέβαια απάντηση...αλλά δεν είναι του παρόντος.

2) Το δεύτερο που είδα στις κιθάρες του Μάνου ξου, είναι η ποικιλία των υλικών...Με λίγα λόγια, εάν σκεφτούμε με λίγο πιο ανοικτό μυαλό...ίσως μπορούμε να φτιάξουμε όργανα με μη "παραδοσιακά" υλικά.

Μία παρένθεση. Έχοντας διαβάσει άπειρα θέματα και έχοντας ανταλλάξει πολλές απόψεις με άτομα που εκτιμώ από εδώ μέσα...τείνω να πιστέψω ότι το ξύλο που φτιάχνουμε τα όργανα είναι ένα "πρόβλημα". Είναι ασταθές, απρόβλεπτο, υπερτιμημένο αλλά και ζεστό, φτηνό και εύκολο στην επεξεργασία...

Για να μην σας ταλαιπωρώ....επειδή ο dmillo με έβαλε σε σκέψεις, ο TGL με ώθησε, συν το γεγονός ότι ο Jeff Beck θα έρθει στην Αθήνα και θα γλυτώσω τα έξοδα ;) :D...ξεκίνησα σήμερα

το project Μodular κιθάρα (τουλάχιστον όπως τη φαντάζομαι εγώ), με συνθετικά υλικά.

Έχοντας πειραματιστεί με τον BigAlejandro με fiber για κατασκευή σώματος (αλλα βλέποντας ότι το κόστος, ο χρόνος αλλά και το τελικό παραγόμενο υλικό δεν ήταν του επιπέδου που φανταζόμουν)...βρήκα και αγόρασα αυτό

http://cgi.ebay.com/Res-O-Glas-Semi-Hollow-Guitar-Body-National-Supro-Oahu-/250662743927?cmd=ViewItem&pt=Guitar_Accessories&hash=item3a5ca9ef77#ht_1344wt_1139

_wsb_477x321_seafoam-res-O-Glas4.jpg

Μόνο το σώμα δηλ.

Έχοντας στο σπίτι και ένα Moses Graphite Neck (που ήδη έχει περάσει με επιτυχία, τα τεστ αρκετών εδώ μέσα), νομίζω ότι έχω μία καλή βάση για να φτιάξω μία ωραία, πρωτότυπη κιθάρα.

Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο σώμα είναι ότι δεν έχει τρύπες για τους μαγνήτες αλλά τους βιδώνεις κατευθείαν επάνω, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να τους βάλεις οπου θέλεις. Το αυτό και για γέφυρες, ποντεσιόμετρα...με λίγα λόγια, η χαρά του CustomShop ;D

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://www.guitarkitsusa.com/

Υπολογίζω σε καμμιά 20ριά μέρες να έχω τα πράγματα και κάποιος από τους 2 μάστορες του forum (Υann, AB...) να δώσει ένα χεράκι εάν δεν έχει πάει για μπάνια.

Προφανώς και όποιος άλλος θέλει να παρακολουθήσει το project είναι καλοδεχούμενος...Αύγουστο (με κρύες μπύρες) ή Αθήνα είναι ωραία ;)

Δημοσιευμένο

Ωραιο! Απο οσο ειδα και διαβασα το βρισκω μια χαρα το προτζεκτ! Και πολλα υποσχόμενο !

Ωραιο σχεδιακι και το σωμα! :)

Καλη δουλεια!

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Δημοσιευμένο

Καλη δουλεια!

Thanks man... και το σωματάκι,σκέφτομαι να μην το αφήσω έτσι. Το fiber βάφεται πιο εύκολα από το ξύλο ;)

Δημοσιευμένο

Αν ειναι αυτο της φωτο λεω ,τουλαχιστον αρχικα, να το αφησεις. Ειναι ωραιο και κανει contrast η βιντατζιλα με το χαι-τεκ της ολης φασης  ;)

Απο βαρος τι λεει?

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Δημοσιευμένο

Αν ειναι αυτο της φωτο λεω ,τουλαχιστον αρχικα, να το αφησεις. Ειναι ωραιο και κανει contrast η βιντατζιλα με το χαι-τεκ της ολης φασης  ;)

Απο βαρος τι λεει?

Μα ούτε μια διαφανή πέρλα βρε αδελφέ? ;D

Από βάρος τι να λέει? Κούφιο ειναι, για πέπουλο το κόβω

_wsb_353x252_Res-O-White-Interior.jpg

Δημοσιευμένο

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί...δεν έχω ίδέα πως πρέπει να ακούγεται αυτό το όργανο. Ακόμα είμαι στο πως πρέπει να συμπεριφέρεται.

Δημοσιευμένο

O συνάδελφος dmillo, ανοίγοντας αυτό το θέμα και απευθυνόμενος σε μένα...ήθελε να με τσιγκλίσει, και όπως θα δείτε παρακάτω...τα κατάφερε.

:)

Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο!

Βέβαια, κι εμένα μου τριγυρίζει στο μυαλό η κατασκευή ενός σώματος κιθάρας από "εξωτικά" υλικά, μια και ένας φίλος μου ηλεκτρονικός κατασκεύασε ένα cnc εξαιρετικό... και την ψάχνω να πειραματιστώ (και παράλληλα να δοκιμάσουμε και τις δυνατότητες του cnc).

Πάντως, Μάραθον, το fiberglass σώμα είναι μια πάρα πολύ καλή σκέψη. Παρόμοιο τρόπο κατασκευής είδα στις κιθάρες με τα ανθρακονήματα (καλούπι, έποξι, κενό κλπ). Μήπως θα μπορούσες να εφαρμόσεις σ' αυτήν και την ιδέα των μετακινούμενων μαγνητών; Π.χ. βιδώνοντας μια ράγα στο σώμα και "κουμπώνοντας" τους μαγνήτες σ' αυτήν; (και η ράγα να έχει επαφές στα αυλάκια της, έτσι ώστε να μην χρειάζονται καλώδια οι μαγνήτες, χεχε)

Η δική μου σκέψη ήταν να προμηθευτώ φύλλα πλεξιγκλάς διαφόρων χρωμάτων και να κάνω ένα σάντουιτς από αυτά. Κατόπιν, αυτό το σάντουιτς να το βάλω στο cnc και να το σκάψω. Η μόνη μου σκέψη είναι αν τελικά αυτό το σκάφος αντέξει την τάση των χορδών...

RANDOMIZE USR 0

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...