Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

μα φυσικα , το γνωριζω αυτο δν εχω ψευδεσθησεις απλα θελω να γουσταρω οσο το δυνατον περισσοτερο καθε φορα που παιζω! γ αυτο και ζηταω γνωμες ;) εσεις τ εχετε να μου προτεινετε?

Nothing more from everything...

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Btw...ποσα φραγκα περιπου θες να σκασεις για...αυτον τον ογκο? Για να ξέρουμε και τι να σου προτείνουμε :)

www.alexisgearstuff.com

www.youtube.com/alexisgearstuff

Δημοσιευμένο

Κωνσταντίνε, έχω τον randall rg75 και μόνο από sustain και όγκο δεν πάσχει. Σε τι ένταση παίζεις?

Πειραματίσου πολύ με τις ρυθμίσεις του randall πριν βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για άλλα μηχανήματα.

Στο καθαρό κανάλι βάζεις το hardwire? Έχεις πειράξει αρκετά το EQ και τη σχέση master volume-channel volume?

1η λύση: Εάν βάλεις ψηλά το channel vol και πιο χαμηλα το master vol, θα εχεις περισσότερο gain για παράδειγμα. Ρύθμισε κατάλληλα και το πετάλι(vol, gain κλπ)

Επίσης, δοκίμασε την

2η λύση: το πετάλι με λίγο gain,αρκετό vol και το βρώμικο κανάλι του randall. Xαμός θα γίνει...

3η λυση, αν τα παραπάνω δεν σε καλύψουν ηχητικά. Βάλε το EQ πετάλι που έχεις και το βρώμικο κανάλι του randall. Ρυθμισε κατάλληλα τα πάντα(eq ενισχυτή και πεταλιού, volumes κλπ) όπως σου αρέσει. Πειραματίσου και μπορεί να βγει πολύ καλό αποτέλεσμα.

4η λυση: βάλε το πετάλι metal στο fx return που είναι στην πίσω πλευρά του ενισχυτή αλλά με χαμηλά το vol. του πεταλιού. Έτσι, κανεις bypass τον προενισχυτή που μπορεί να χαλάει ηχητικά το σήμα του πεταλιού κι ακούς το πετάλι.

5 λύση: βάλε το metal pedal,  μετά το EQ pedal που εχεις και μετά σύνδεσε το eq pedal στο fx loop(return) του ενισχυτή. Όπως δηλ. στη λύση 4 αλλά με το eq pedal στη μέση.

Σε κάθε περίπτωση, πειραματίσου πολύ!  "If it turns, twist it!"

Ακόμη και η ρύθμιση του channel volume επηρεάζει το sustain του randall. Είναι ιδιαίτεροι ενισχυτές με πολλά ηχοχρώματα.

Επίσης, θα πω από την εμπειρία μου με λαμπάτους των 5-30Watt ότι δύσκολα θα βγάλεις metal ήχο, sustain και όγκο από φθηνό μικρό λαμπάτο χωρίς τα πετάλια. 

Μπορεί να βγάλεις, αλλά δύσκολα. Σε χαμηλές εντάσεις δε, ξέχνα το... Θα θέλεις πεταλιέρες/καλά πετάλια κλπ και δε συμμαζεύεται...

Eχω κάνει πολλές mods/τροποιήσεις κυκλώματος σε all-tube ενισχυτές για να έχουν metal gain και όγκο αλλά σε στοκ/original μορφή απλά δεν είχαν...

Θέλει μεγάλο 1Χ12, 2Χ12 tube combo ή κεφαλή+καμπίνα με μπόλικα watt, σε μεσσαιες έως υψηλές εντάσεις και booster/od pedal για metal.

Και όλα αυτά θέλουν $$$...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...