yann Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2010 Σωστος!Λειτουργουμε παρομοια!Πρεπει να εξαλειφθουν οι μπασοσαυροι που θεωρουν οτι το μπασο ειναι μονο τα 5 πρωτα ταστα! ;) ;D Σωστοτερος! Οπως και οι κιθαροσαυροι που νομιζουν οτι το μπασσο ΠΡΕΠΕΙ να παιζει στα πρωτα 5 ταστα... ;D ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Φιλοι Fleaman και yann, respect. Απ'οτι φαινεται παντως τα μηχανηματα που ρωταω να μαθω δεν ειναι και πολυ διαδεδομενα στην Ελλαδα, ή απλως οτι μπασιστες του δικου μου τυπου ψιλο-σπανιζουν στο φορουμ. Για να συμπληρωσω κατι, δοκιμασα χθες: -Markbass CMD 102P με distortion πεταλι RitzaFratzitz της Emma Pedals. Αποτελεσμα: οχι πολυ καλο. Φαινετε οτι ο Markbass δεν ειναι σχεδιασμενος για πολυ φασαρια, αν και στα καθαρα του ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Τα ηχεια του δεν μπορουσαν να αποδοσουν ενα καλο/ζεστο distortion/fuzz οσο κι αν αλλαζαμε τις ρυθμισεις. Να σημειωσω οτι ο Markbass Mini CMD 121P τα καταφερε λιγο καλυτερα, περιεργο αλλα αληθεια. Η μικρη καμπινα του ισως να μπορει να αποδοσει καλυτερα σκληρους ηχους. - Orange Bass Terror με τα ειδικα ηχεια SP212 Isobaric 2x12" Bass Speaker Cabinet της Orange. Αποτελεσμα: Πολυ καλος ηχος στα καθαρα και οταν αυξανεις το Gain ο ηχος πραγματικα γινεται απιστευτος. Πολυ απλος ενισχυτης. Αν δηλαδη χρειαζεσαι αυτον τον ηχο και τιποτα αλλο, ειναι μαλλον η καλυτερη λυση. Η καμπινα φυσικα ειναι πολυ μικρη και δεν μπορει να αποδοσει ολα τα χαρακτηριστικα του ενισχυτη. Νομιζω οτι με μια καλη 4χ10" καμπινα, θα θερισει. Υπαρχει και βιντεο με καμπινα Ashdown εδω: http://www.youtube.com/watch?v=h-rN4glWmTs Αυτα για τωρα. Θα επανελθω για περισσοτερα. Νομιζω οτι θα ειναι χρησιμα για το φορουμ. 8)
fleaman Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Θεωρω οτι οι Markbass δεν ειναι καθολου ''σκλυροι'' ενισχυτες οποτε θεωρω οτι σωστα τους απεριψες..Ειναι φτιαγμενοι για πιο elegant ηδη μουσικης και δεν ανταποκρινονται ιδιαιτερα σε πιο μοντερνα πραγματα..Για Orange πολυ σωστα ανεφερες οτι ειναι φοβεροι ενισχυτες αλλα καπως μονοδιαστατοι..Αλλα αν σαρεσει αυτο που ακους εχεις βρει την υγεια σου μαυτους :)
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Ναι, το ονειρο μου ειναι ενας Orange AD200B (200W full tube) κι μια καμπινα αντιστοιχη. :D Αλλα μονο για συγκεκριμενο ηχο κι οχι για πολλα διαφορετικα ειδη μουσικης. Αγαπητε fleaman εσυ τι εξοπλισμο εχεις;
audiokostas Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Φιλοι Fleaman και yann, respect. Απ'οτι φαινεται παντως τα μηχανηματα που ρωταω να μαθω δεν ειναι και πολυ διαδεδομενα στην Ελλαδα, ή απλως οτι μπασιστες του δικου μου τυπου ψιλο-σπανιζουν στο φορουμ. Για να συμπληρωσω κατι, δοκιμασα χθες: -Markbass CMD 102P με distortion πεταλι RitzaFratzitz της Emma Pedals. Αποτελεσμα: οχι πολυ καλο. Φαινετε οτι ο Markbass δεν ειναι σχεδιασμενος για πολυ φασαρια, αν και στα καθαρα του ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Τα ηχεια του δεν μπορουσαν να αποδοσουν ενα καλο/ζεστο distortion/fuzz οσο κι αν αλλαζαμε τις ρυθμισεις. Να σημειωσω οτι ο Markbass Mini CMD 121P τα καταφερε λιγο καλυτερα, περιεργο αλλα αληθεια. Η μικρη καμπινα του ισως να μπορει να αποδοσει καλυτερα σκληρους ηχους. - Orange Bass Terror με τα ειδικα ηχεια SP212 Isobaric 2x12" Bass Speaker Cabinet της Orange. Αποτελεσμα: Πολυ καλος ηχος στα καθαρα και οταν αυξανεις το Gain ο ηχος πραγματικα γινεται απιστευτος. Πολυ απλος ενισχυτης. Αν δηλαδη χρειαζεσαι αυτον τον ηχο και τιποτα αλλο, ειναι μαλλον η καλυτερη λυση. Η καμπινα φυσικα ειναι πολυ μικρη και δεν μπορει να αποδοσει ολα τα χαρακτηριστικα του ενισχυτη. Νομιζω οτι με μια καλη 4χ10" καμπινα, θα θερισει. Υπαρχει και βιντεο με καμπινα Ashdown εδω: http://www.youtube.com/watch?v=h-rN4glWmTs Αυτα για τωρα. Θα επανελθω για περισσοτερα. Νομιζω οτι θα ειναι χρησιμα για το φορουμ. 8) Έχω την εντύπωση ότι ψάχνεις συστατικά σε μηχανήματα λίγο μακριά από τον "raw εκδοχη grunge ηχου με πολλα πανκ και ποστ-ροκ στοιχεια". Ο Markbass, τουλάχιστον αυτοί που έχω ακούσει εγώ, είναι πολύ καλοί ωραίοι και καθαροί και μάλλον hi fi. Οπως για τους ίδιους λόγους μάλλον δεν σου κάνουν οι Eden (αν και πιο ζεστοί) ή οι TC Electronic. Οι Orange, ως συνήθως, την βρωμια την βγάζουν αλλά αν έχουν όντως νεοδύμιο σε ισοβαρική διάταξη (αν και δεν ξέρω πως κάνουν fire τα woofer μεταξύ τους) θα είναι και ψιλομουντός (αλλά ογκώδης) αλλά και ψιλοαναίσθητος (άρα περισσότερα watt) ενισχυτής αλλά δεν τον έχω ακούσει. Οι Ampeg είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις αλλά δεν είναι ότι πιο ελαφρύ εκτός από το combo που σου είπα αλλά σου φαίνεται μούφα οπότε πάσο. Οι Mesa Boogie είναι εξαιρετικοί για το ιδίωμα (υποψιάζομαι) Οι παλιοί Peavey (Mark IV και πέρα) σου κάνουν και μια αυτιά θα πρεπε να τους ρίξεις. Και οι Sound City (αν είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται και σε καλή τιμή) σου κάνουν ;D. Αν μπορείς να τους κουβαλήσεις. Οι Fender Bassman είναι ένα στανταράκι. Από μοντερνους, θα έλεγα ψάξε για υβριδικό καλύτερα (αν ακόμα επιμένεις στο θέμα κιλών) για να υπεροδηγείς την προενισχύτρια και να δίνει ψευδαίσθηση βρωμιάς με την "γυαλάδα" της D-Class. ΑΛΛΑ όπως σου είπαν και παραπάνω τα παιδιά είτε θέλεις όγκους (άρα και η αρχική σου αίτηση για λίγα κιλά δεν παίζει) ή το βολεύεις με πεταλάκια. Από την άλλη επειδή μου αρέσουν κάτι μπασόσαυροι σαν τον Palladino, Dunn, Prestia, Oakley, Jamerson και τα παρωχημένα στυλ τους, δεν χρειάζεται να με παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Πιθανότατα για το στυλ σου ξέρεις καλύτερα, οπότε και το αφήνω εδώ. Καλή επιτυχία. ;) Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ Audiokostas, - Εχεις δικιο για markbass. Απλα ειχα ενθουσιαστει με ποσο λαφρυς ειναι και οτι τα καθαρα του ηταν πολυ δυνατα και καθαρα. - Τα ισοβαρικα ηχεια της orange εχουν μια οπη στο κατω μερος απο την οποια σπρωχνει τον αερα το ηχειο που βρισκεται στο πισω μερος. Εχεις δικιο οτι ο ηχος ειναι δυνατος αλλα μουντος. - Οι Ampeg ηταν οι αγαπημενοι μου καποτε, αλλα τα νεα τους κομπο ειναι για κλαματα αφου τα τεσταρα αρκετες φορες και πολυ βαρια. Παιζω στις προβες με AMPEG B-2RE και καμπινα 4χ10" και αν και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο, ποτε δε γουσταρα πραγματικα. Ασε που μαζι ειναι πολλα κιλα. - Mesa Boogie το παρακανουν με τις τιμες. Απο χρυσαφι ειναι; - Νομιζω οτι πλεον επικεντρωνομαι σε Ashdown που εχω παιξει σε λαιβ και γουσταρα ή Orange bass terror κεφαλι με καποια καμπινα ή καποιον παλιο που αναφερεις και πρεπει απλα να μου κατσει, κοιταζω και τελος τον Fender Bassman. Θα ψαξω και τις "αντικες" που αναφερεις. Γιατι οχι;
Nikoubis Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Αν θες κατι ελαφρυ και μπιχλιαρικο, η πιο καλη επιλογη ειναι ενας καθαρος ενισχυτης (π.χ. Markbass) τον οποιο βρωμιζεις με ενα VT Bass (κολλημενος εκει εγω). Στο Talkbass υπαρχουν διαφοροι που επαιζαν για δεκαετιες με SVT και B-15 (αρα ξερουν τι παει να πει λαμπατος ηχος) και πλεον το εχουν γυρισει στο προαναφερθεν setup για να γλιτωσουν τη μεση τους. :) Οι ισοβαρικες καμπινες της Orange θεωρουνται ψιλοfail παντως. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, το εξτρα ηχειο απο αποψη εντασης δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Στην ουσια με το 2x10 π.χ. ακους ενα 1x10 που αντεχει περισσοτερα watt. Οι Boogie ειναι γενικα εξωφρενικα ακριβοι στην Ευρωπη. Αντιστοιχα οι Orange π.χ. κοστιζουν δυσαναλογα πολλα στην Αμερικη. Ειναι αυτος ο παλιοατλαντικος αναμεσα. :P
audiokostas Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Αν θες κατι ελαφρυ και μπιχλιαρικο, η πιο καλη επιλογη ειναι ενας καθαρος ενισχυτης (π.χ. Markbass) τον οποιο βρωμιζεις με ενα VT Bass (κολλημενος εκει εγω). + 4 flatwounds Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, το εξτρα ηχειο απο αποψη εντασης δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Στην ουσια με το 2x10 π.χ. ακους ενα 1x10 που αντεχει περισσοτερα watt. Δεν είναι έτσι ακριβώς αλλά αν εξαιρέσουμε κάτι hifi Αγγλικές υλοποιήσεις και εμένα δεν νομίζω ότι με ικανοποιούν τα isobarik γενικότερα. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Φιλε Nikoubis, θα το ψαξω για Markbass και VT Bass. Τα ισοβαρικα της orange τα απορριπτουμε αλλα o Terror Bass σαν ενισχυτης με καποια αλλη καμπινα συνεχιζει να με ενδιαφερει. Κατι αλλο που ψαχνω τωρα με μεγαλο ενδιαφερον ειναι η σειρα Bassman TV της Fender και ιδιαιτερα τα κομπο με 1χ15" και 2χ10" που δινουν 350Βατ, με την υβριδικη συνυπαρξη λαμπατου προενισχυτη και Class D ενισχυτη, κατι που εχει και ο Terror Bass. Εχει δοκιμασει κανεις τη σειρα αυτη κομπο της Φεντερ;;; ::)
Nikoubis Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2010 Κατι αλλο που ψαχνω τωρα με μεγαλο ενδιαφερον ειναι η σειρα Bassman TV της Fender και ιδιαιτερα τα κομπο με 1χ15" και 2χ10" που δινουν 350Βατ, με την υβριδικη συνυπαρξη λαμπατου προενισχυτη και Class D ενισχυτη, κατι που εχει και ο Terror Bass. Εχει δοκιμασει κανεις τη σειρα αυτη κομπο της Φεντερ;;; ::) Πολυ ενδιαφερουσα υλοποιηση δειχνουν, και απο samples που εχω ακουσει ακουγονται ομορφα. Το passive tone stack θελει να το συνηθισεις, αλλα δινει αυτον τον πολυ ωραιο παραδοσιακο Fender ηχο. Το offside της Fender ομως, κατα τη γνωμη μου, ειναι πως δεν εβαλαν neo ηχεια, για να γλιτωσουμε και αλλο βαρος. Θα ανεβαινε καπως η τιμη, αλλα για μενα τουλαχιστον θα αξιζε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση