ThePilgrim Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 Ξέρω ότι το microsynth είναι σίγουρα πολλά επίπεδα ανώτερο απο το αντίστοιχο της digitech απλά θέλω να πάρω κάτι σε στύλ microsynth που να'ναι πιο φθηνό. Οπότε θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Το synth wah θα με καλύψει? Δηλαδή όπως το έχω κόψει με φαίνεται ότι έχει λιγότερο παραμετροποιήσιμους ήχους και λιγότερη γκάμα ήχων, αλλά δεν μπορώ να'μαι και σίγουρος επειδή δεν το χω δοκιμάσει. Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ή έχει δοκιμάσει και τα 2 ας βοηθήσει. ....another day.....another corpse....another reason...
blue Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 δεν εχω παιξει με το digitech αλλά, μιας και χαρακτηριζεται ως envelope filter είναι ολοφάνερο οτι πρόκειται για τελείως διαφορετικά πετάλια : οι ήχοι που μπορεί να δημιουργήσει ένα envelope filter είναι ένα μικρό υποσύνολο των ήχων που φτιάχνει το microsynth. Εν ολίγοις ενα envelope filter, δηλαδη ένα φίλτρο που δρα στο envelope (στην περιβάλλουσα) της κυματομορφής παράγει ήχους που σχετίζονται με τις δυναμικές του παιξίματος. Το microsynth κανει πολύ περισσότερα, καθώς δεν επιδρά στη χροιά τροποποιώντας το σήμα μόνο στο πεδίο της δυναμικής περιοχής του, αλλά στο πεδίο συχνοτήτων. Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να έχεις μια σειρά από περίεργους ήχους οι οποίοι ελέγχονται από το παίξιμο σου, αφού το αποτέλεσμα στην αλλαγή της χροιάς μπορεί να συμβεί χωρίς ακουστά παρελκόμενα στο envelope (με την προσθήκη αρμονικών και υπο-αρμονικών συχνοτήτων πχ). Με άλλα λόγια δεν τίθεται καμμία σύγκριση. Το μόνο αντίστοιχο πετάλι (από τα δημοφιλή) που συγκρίνεται με το microsynth είναι το line6 FM4. Αντίστοιχο του Digitech Synth Wah είναι το Q-tron :) https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop
ThePilgrim Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2010 Ναι και μένα με έιχε προβληματίσει το γεγονός ότι έλεγε envelope πάνω...γι' αυτό ρώτησα κιόλας. Ευχαριστώ για την απάντηση blue Άλλα τσέκαρε λίγο εδώ αυτός ο τύπος τι ήχο βγάζει. (ντάξει το χρησιμοποιεί με το micro pog για octave up αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία) http://www.youtube.com/watch?v=Aw1KH4w-K8I ....another day.....another corpse....another reason...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση