tdm Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Μάλλον έπρεπε από την αρχή να ανοίξω νέο θέμα... :) Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω ηχεία για σύνδεση στον υπολογιστή, αφού το στερεοφωνικό που είχα μέχρι τώρα συνδεμένο χαιρέτησε. Το θέμα είναι αν αξίζει να αγοράσω ηχεία studio (κυρίως ακούω μουσική και backin tracks όταν παίζω κιθάρα, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με μίξη) ή να επιμείνω στη λύση νέου μικρού στερεο. Σε περίπτωση πάντως των studio (πχ alesis M1 aktive 520 ή Alesis M1 active mk2) θα συνδεθούν σε μία Line6 UX2 (που μέχρι τώρα χρησιμοποιώ αποκλειστικά με ακουστικά). Στη δεύτερη περίπτωση αν θέλετε προτείνετε και άλλα.
kostas80 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Ακριβώς με αυτό το setup τη βγάζω και εγώ ;D ux2 και ένα ζευγάρι tascam VL-A5. MIA XAROYLAAAA είναι. ;) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
tdm Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Ωραία, 2 ερωτήσεις... 1. Να διαλέξω κάποια alesis (όπως αυτά που ανέφερα πριν) ή κάποια άλλα (σκέφτομαι να μην περάσω τα 300 ευρώ για το ζευγάρι, είναι αρκετά για ένα δωμάτιο 3Χ3?) 2. Με τι καλώδια θα τα συνδέσω στην ux2 (έχω 2 http://www.thomann.de/gr/fender_tonemaster_cable_patch_180cm.htm που κάθονται, για κλασικά καλώδια μιλάμε?)
kostas80 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 δεν είμαι εξπέρ αλλα : όποια μονιτοράκια με 5 ίντσες μεγάφωνο γύρω στα 300 ευρα και να διαλέξεις , κάνουν για το χώρο σου ... μόνο μπερινγκερρρ προσπάθησε να αποφύγεις. τα καλώδια σου κάνουν .... με τέτοια απλά καρφάκια τα έχω και γω ;D εκτός αν τα μόνιτορ που θα πάρεις θέλουν μόνο σπίκον βύσματα. www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
tdm Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2010 Έχω λοιπόν επιλέξει κάποια ηχεία, η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. -ALESIS M1 ACTIV MK2 -ALESIS M1 ACTIV 520 -KRK RP5 ROKIT G2 -MACKIE MR5 Και μια ερώτηση ακόμη. Τελικά τα ηχεία αυτά (που όπως έχω καταλάβει είναι nearfield ηχεία) είναι και για μουσική ή είναι μόνο για μίξη?
kostas80 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 Αν είχα πάλι να επιλέξω θα έπαιρνα τα KRK. Και μια ερώτηση ακόμη. Τελικά τα ηχεία αυτά (που όπως έχω καταλάβει είναι nearfield ηχεία) είναι και για μουσική ή είναι μόνο για μίξη? Tα καλά και ακριβά μονιτορ ''ξεμπροστιάζουν'' όλες τις ατέλειες και είναι εντελώς φλατ. .... επίσης ακούγονται σωστά μόνο εκεί που συμαδεύουν. γι'αυτό και είναι αυστηρή η θέση τοποθέτησης τους Ισως είναι λίγο κουραστικά για να ακους μουσική μιας και δεν ωραιοποιούν τον ήχο. Τώρα.... σε αυτά τα χρήματα που παίζουμε εμείς , κακά τα ψέματα , ότι και να πάρεις θα κάνει και λίγο προς hifi μεριά ;) με πιάνεις ? www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
tdm Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 Αν είχα πάλι να επιλέξω θα έπαιρνα τα KRK. Tα καλά και ακριβά μονιτορ ''ξεμπροστιάζουν'' όλες τις ατέλειες και είναι εντελώς φλατ. .... επίσης ακούγονται σωστά μόνο εκεί που συμαδεύουν. γι'αυτό και είναι αυστηρή η θέση τοποθέτησης τους Ισως είναι λίγο κουραστικά για να ακους μουσική μιας και δεν ωραιοποιούν τον ήχο. Τώρα.... σε αυτά τα χρήματα που παίζουμε εμείς , κακά τα ψέματα , ότι και να πάρεις θα κάνει και λίγο προς hifi μεριά ;) με πιάνεις ? Άρα να διαλέξω αυτή τη λύση τελικά, παρά την αγορά νέου στερεοφωνικού, το μόνο που με προβληματίζει τώρα είναι η θέση τους, σκόπευα να τα βάλω πάνω στο γραφείο (δηλαδή μπροστά μου αριστερά και δεξιά) με απόσταση ανάμεσά τους περίπου 1 μέτρο.
kostas80 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 ένα ισόπλευρο τρίγωνο ;) 1μ απόσταση είναι μια χαρά και για το ύψος : το αυτί σου να είναι περίπου ανάμεσα στο woofer και το twiter . περίπου στο 1,20 δλδ .... ανάλογα και την καρέκλα www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
kostas80 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 25 Μαΐου 2010 αααα και να σου πω .... μόλις πάρεις ηχεία , πάρε και κάνα μηχανάκι της προκοπής ... :P :P :P :P ;D ;D ;D αστειεύομαι ;) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση