dr.peters Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Το πρώτο όργανο που πήρες είναι ακουστικό μπάσο??? Είσαι μπροστά αδελφέ!!! μπι κερφουλ! :D ηταν το πρωτο οργανο που αγορασα με τα εντελως δικα μου λεφτα! :) ειχα ηδη μια ηλεκτρικη, μια ηλεκτροακουστικη και μια ηλεκτροκλασικη! :) πανελιστας και ανταρτομαχητης....
funky_bassman Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Εμένα οι γονείς μου μόνο την λύρα (που την παράτησα) μου είχαν αγοράσει!!! LA ROJΑ ARMADA
dr.peters Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 α! ειχα και εγω μια λυρα! και ειχα κανει και μαθηματα για καμποσο καιρο!!!!!!! εντελως εξωγηινο οργανο! ;D κρητικος εισαι φανκι? πανελιστας και ανταρτομαχητης....
funky_bassman Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Η γιαγιά μου ήταν από Κρήτη... Ο πατέρας μου θεωρεί τον εαυτό του Κρητικό... Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου Κρητικό/Ναξιώτη... Καραμπάμ νησιώτης δηλαδή!! LA ROJΑ ARMADA
Babtua Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 το ζητημα με αυτο το μπασο ειναι πως ειναι εντελως.....μαφλντ. δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα! ειναι πολυ....ξερο, πολυ ατσουμπαλο. εμενα μου δημιουργει αυτο ακριβως το προβλημα, δεν μαφηνει να γκρουβαρω! οι χορδες ειναι σαν να ειναι κοκαλινες,ξερες και ''ακινητες''! :) μπορει να φταει βεβαια πως δεν τις εχω αλλαξει τα τελευταια πεντε χρονια! Τι να πω, μαλλον εχεις κακες χορδες... σκεψου κιολας οτι το scale του είναι λιγο μικροτερο απο κανονικου μπάσου, άρα θα έπρεπε να είναι λίγο πιο 'χαλαρές' οι χορδές, όχι πιο stiff... Aν ήμουν Αθήνα θα ερχομουν σπιτι σου να παίξω με το ΑΕΒ σου, να μου πεις αν γκρουβάρει ή όχι! ;) Πάντως σοβαρά, βάλε ένα σετάκι καλές χορδές και δες τη διαφορά. Το γεγονός ότι δεν τις έχεις αλλάξει είναι που σου ακούγεται muffled, στα ακουστικά όργανα έχει μεγάλη σημασία το αν είναι φρέσκια η χορδή ή όχι και γενικά οι phosphor bronze που φοράνε τα ηλεκτρακουστικά οξειδώνονται γρήγορα και μαφλάρουν και τότε δε μου αρέσουν κι εμένα. Επίσης, plugged μπορεί να σου φαίνεται stiff ο ήχος γιατί έχει μόνο piezo και όχι κάψα. Εκεί θέλει λίγο tweaking για να φτιάξεις καλό ήχο, πάντως γίνεται... Αρβύλες...
dr.peters Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Τι να πω, μαλλον εχεις κακες χορδες... σκεψου κιολας οτι το scale του είναι λιγο μικροτερο απο κανονικου μπάσου, άρα θα έπρεπε να είναι λίγο πιο 'χαλαρές' οι χορδές, όχι πιο stiff... Aν ήμουν Αθήνα θα ερχομουν σπιτι σου να παίξω με το ΑΕΒ σου, να μου πεις αν γκρουβάρει ή όχι! ;) Πάντως σοβαρά, βάλε ένα σετάκι καλές χορδές και δες τη διαφορά. Το γεγονός ότι δεν τις έχεις αλλάξει είναι που σου ακούγεται muffled, στα ακουστικά όργανα έχει μεγάλη σημασία το αν είναι φρέσκια η χορδή ή όχι και γενικά οι phosphor bronze που φοράνε τα ηλεκτρακουστικά οξειδώνονται γρήγορα και μαφλάρουν και τότε δε μου αρέσουν κι εμένα. Επίσης, plugged μπορεί να σου φαίνεται stiff ο ήχος γιατί έχει μόνο piezo και όχι κάψα. Εκεί θέλει λίγο tweaking για να φτιάξεις καλό ήχο, πάντως γίνεται... χμ.... μπορει να μπω στον κοπο να τα κανω ολα αυτα! και τοτε να αφησουμε τον φανκι χωρις μπασο! φχαριστω παντως για τις συμβουλες και για τα τιπς! :) χορδες που βρισκουμε? τα παλια χρονια(προ ιντερνετ) δεν υπηρχαν πουθενα! :) πανελιστας και ανταρτομαχητης....
funky_bassman Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 χμ.... μπορει να μπω στον κοπο να τα κανω ολα αυτα! και τοτε να αφησουμε τον φανκι χωρις μπασο! φχαριστω παντως για τις συμβουλες και για τα τιπς! :) χορδες που βρισκουμε? τα παλια χρονια(προ ιντερνετ) δεν υπηρχαν πουθενα! :) Διαφωνώ... Ο Λογοθέτης έχει σίγουρα GHS!!! LA ROJΑ ARMADA
Babtua Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Χορδές...; Ειδική κατηγορία Acoustic Bass έχει ο Θωμας! http://www.thomann.de/gr/strings_for_acoustic_bass.html Εγω παιρνω συνηθως τις 7ender 8060 (045-055-075-095). Tοπικά δεν ξέρω, ειδικά στην Αθήνα... Θα ήθελα πάντως να δοκιμάσω και τις Elixir για ακουστικό μπάσο... Αρβύλες...
dr.peters Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 23 Μαΐου 2010 Διαφωνώ... Ο Λογοθέτης έχει σίγουρα GHS!!! Χορδές...; Ειδική κατηγορία Acoustic Bass έχει ο Θωμας! http://www.thomann.de/gr/strings_for_acoustic_bass.html Εγω παιρνω συνηθως τις 7ender 8060 (045-055-075-095). Tοπικά δεν ξέρω, ειδικά στην Αθήνα... Θα ήθελα πάντως να δοκιμάσω και τις Elixir για ακουστικό μπάσο... θενκ γιου μποθ! :) πανελιστας και ανταρτομαχητης....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση