gdevelek Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 το τραγούδι σε διαφορετικό ρυθμό από την κιθάρα κατά τη γνώμη μου είτε το έχεις, είτε πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να το αποκτήσεις χρειάζεται κάτι σαν dual-core κεφάλι, ένα για να ελέγχει χέρια και ένα για να ελέγχει φωνή ;D ή έστω ένα multi-threaded κεφάλι
dvat Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 αυτό είναι το θέμα, ακριβώς! Η ανεξαρτησία φωνής - κιθάρας! Να μπορείς και στα δύο να διατηρείς τον ρυθμό που χρειάζεται. Προσπάθησε να κάνεις κάποιες ασκήσεις όπου αρχικά θα λες με την φωνή ίδιες αξίες με αυτές που θα παίζεις στην κιθάρα και σιγά σιγά να τραγουδάς διαφορετικές αξίες και να τονίζεις διαφορετικά από ότι στην κιθάρα... Ρυθμικό είναι το ζήτημα.. Υπομονή και καλή δουλειά... ;) ;) Όχι άλλα μινόρε...
yannis37 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 θες να τραγουδάς ενώ παίζεις κιθάρα? και τι σε εμποδίζει? Οσο πιο πολύ τραγουδάς ενω παίζεις κιθάρα και προσπαθείς να τα κάνεις σωστά και τα 2 τοσο πιο γρηγορα θα μάθεις να τραγουδας ενω παίζεις κιθάρα. HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103
Melodic drummer Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Και σε εμένα που είμαι ντράμμερ τι έχετε να προτείνετε,γιατί είναι αλήθεια οτι ζορίζομαι πολύ.Παίζοντας τα ακόρντα στην κιθάρα μόνος μου τα πάω καλά,αλλά με τους υπολοίπους και εμένα στα ντράμς τα βρίσκω σκούρα. ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
cliff em all Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 εγω παντως απο προσωπικη εμπειρια καταλαβα οτι πρωτα πρεπει να μαθαινω τα τραγουδια καλα σε σημειο που να τα παιζω με κλειστα ματια ;D ωστε να παιζω αλλη μελωδια και να τραγουδαω αλλη χωρις να μπερδευομαι....φυσικα θελει εξασκιση και σιγα-σιγα....ξεκινα απο τα ευκολα....
lordi Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Πρέπει να ξέρεις το τραγούδι τέλεια για να το κάνεις με άνεση! Παλιά και εγώ είχα την ίδια απορία αλλά σιγά σιγά και ακούγοντας τα κομμάτια ξανά και ξανά μπορώ να παίξω και να τραγουδήσω κάτι λίγο πολύπλοκο! Για παράδειγμα το Nothing Else Matters! Παλιά μου φαινόταν αδύνατο ενώ τώρα συνηθισμένο! Δεν έχω καλή φωνή γενικά αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει τόσο σημασία! Άκου τα κομμάτια άπειρες φορές και προσπάθησε όταν τα ακούς να σε φανταστείς να τα παίζεις και να τα τραγουδάς!
DaRkNezZ Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 το τραγούδι σε διαφορετικό ρυθμό από την κιθάρα κατά τη γνώμη μου είτε το έχεις, είτε πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να το αποκτήσεις χρειάζεται κάτι σαν dual-core κεφάλι, ένα για να ελέγχει χέρια και ένα για να ελέγχει φωνή ;D ή έστω ένα multi-threaded κεφάλι Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα και εγώ. Νομίζω ότι όλοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, δυσκολεύονται στο να τραγουδανε και να παίζουν ταυτόχρονα. Και καλά να παίζεις 3-4 βασικά ακόρντα, αν πρέπει να παίξεις πιο δύσκολα, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Το dual core κεφάλι είναι πολύ χαρακτηριστικό (και κ αλό) παράδειγμα για τους πληκτράδες, ή καλύτερα για το πιάνο, όπου το αριστερό χέρι τείνει να ακολουθεί το δεξί, οπότε πρέπει ο εγκέφαλος να "σπάσει" στα δύο για να ελέγχει ανεξάρτητα τα δύο χέρια. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αρκετή εξάσκηση. Αντίστοιχα πιστεύω και για το τραγούδι.
Jazzjoker Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Ένα πολύ καλό κομμάτι για εξάσκηση πάνω σε αυτό που ζητάς είναι το cocaine του JJ Cale. Ενωμοτάρχης
audiokostas Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Πως θα μάθω να παίζω ενώ τραγουδάω ; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση