zampination Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Γεια χαρα σε ολους κ παλι! Με μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα παρομοιο θεμα οποτε κ ανοιξα αυτο. Θελω να μαθω να τραγουδαω ενω παιζω κιθαρα! Γινεται??? Η πρεπει απλως καποιος να το'χει??
Evilnye Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Ξεκίνα με κομμάτια με απλά ρυθμικά που ακολουθούν τη φωνή. Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση κ όλα θα πάνε καλά :) Θα σε διευκολύνει επίσης να μαθαίνεις πολύ καλά τη φωνητική γραμμή και τη γραμμή της κιθάρας ξεχωριστά και να τις συνδυάζεις μετά.
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Είναι θέμα εξάσκησης όπως ήδη σου επισήμανε η Evilnye. Από εκεί και πέρα υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας ανάλογα το πόσο θέλεις να προχωρήσεις. Το πρώτο στάδιο που σίγουρα θα φτάσεις ευκολότερα είναι η απλή συνοδεία συγχορδιών (πλήκτρα ή κιθάρα) συγχρόνως με το τραγούδι σου. Δυσκολότερο θα είναι αργότερα, αν παραδείγματος χάριν, θέλεις να παίζεις το μπάσο σε ένα κομμάτι συγχρόνως με το τραγούδι σου ή τα rif κάποιας κιθάρας μέσα στην ενορχήστρωση.
zampination Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Καπου διαβασα πως αν κοβεις τις συγχορδιες κ τις παιζεις μια μια την φορα κ τραγουδας πανω απο την καθεμια συνεχως κ μονο σε αυτη, ακουσα πως εχει αποτελεσμα. ισχυει?
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Καπου διαβασα πως αν κοβεις τις συγχορδιες κ τις παιζεις μια μια την φορα κ τραγουδας πανω απο την καθεμια συνεχως κ μονο σε αυτη, ακουσα πως εχει αποτελεσμα. ισχυει? Δεν έχω αντιληφθεί τι ακριβώς εννοείς με αυτό. Κατά αρχάς μιλάς για πλήκτρα ή για κιθάρα? Αν εννοείς κιθάρα τότε αυτή ακολουθεί το τέμπο του κομματιού με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος ανάλογα το κομμάτι. Αν εσύ παίζεις μόνο το πρώτο χτύπημα κάθε φορά που αλλάζει το ακόρντο, όπως καταλαβαίνεις θα στερείσαι μουσικού backgroud για όσο διάστημα/μέτρα ισχύει το συγκεκριμένο στην πορεία του κομματιού Αν το εννοείς σαν τρόπο μάθησης για να μπεις στο κλίμα, ε....ναι ίσως είναι και αυτό μια αρχή. Καλύτερα βέβαια να σου δείξει κάποιος κιθαρίστας από κοντά κάποια πράγματα.
zampination Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Mιλαω για κιθαρα, Πχ θελω να μαθω να τραγουδαω το broken των seether. To παιζω κανονικα με δαχτυλα κ οχι με συνεχες strumming των συγχορδιων. Μπορω να κοψω το κουπλε για παραδειγμα σε μερη κ να τα εξασκω ξεχωριστα?? οπως κ στο ρεφραιν το ιδιο? αυτο εννοουσα κ οχι να αλλαξει κατι στο παιξιμο προς διευκολυνση κατι σαν λουπα του πρωτου μετρου για παραδειγμα για να καταλαβεις καλυτερα
kultura Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2010 Πιστεύω πως αν φτάσεις να μπορείς να παίζεις την κιθάρα χώρια απ' το τραγούδι χτυπώντας το πόδι σου στα τέταρτα πχ, και να τραγουδάς χώρια απ' την κιθάρα πάλι χτυπώντας το πόδι, είσαι έτοιμος να τα κάνεις ταυτόχρονα... Η ιδέα είναι οι ανεξαρτησίες, πρέπει δηλαδή να σκεφτείς κάπως σαν ντράμμερ...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Η ιδέα είναι οι ανεξαρτησίες, πρέπει δηλαδή να σκεφτείς κάπως σαν ντράμμερ... έτσι κι'αλλιώς ... ;) ;D
dvat Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 νομίζω ότι εννοείς πως θα γίνεται να παίζεις κιθάρα ενώ τραγουδάς και όχι το αντίστροφο... ;) ;) ...μάλλον πρέπει να το έχεις. Πιθανότατα να μπορείς να το βελτιώσεις αλλά μάλλον πρέπει να έχεις και λίγο την προδιάθεση... ;D ;D Όχι άλλα μινόρε...
zampination Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 OP Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2010 κιθαριστας ειμαι κ θελω να μαθω να τραγουδαω ενω παιζω βασικα.. Μια καθηγητρια φωνητικης γνωστη γνωστου μου μου ειπε πως ευτυχως δεν ειμαι ατονος. κ πως αυτο ειναι καλο μιας κ υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης κ εξελιξης εφοσον δεν εισαι ατονος. Το χειροτερο θα ηταν να εισαι ατονος μου λεει μιας κ σε αυτη την περιπτωση απλα δεν μπορεις να τραγουδησεις ποτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση