Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

vintage buzz, καλώς ήρθες στο ΝοιΖ! ( Προσοχή αλλά όχι... greeklish! )

Den yparxei periptwsh na pa8oun kapoia vlavh ta mhxanhmata, alla tha yparxei mia mikrh apwleia.

Την "απώλεια" είναι που θέλει να αποφύγει! Άρα το DI είναι απαραίτητο.

Τα παθητικά δεν κοστίζουν πολύ... το θέμα είναι η ποιότητά τους...

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις.

Πριν συνεχίσουμε, θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για τα ελληνικά μου.

Ελπίζω ότι οι καλές γλωσσικές γνώσεις δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη συνομιλία, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο να βρεθεί η σωστή λύση.

Θα προσπαθήσω να γίνει κατανοητό ότι γράφω.

Πρώτα ας δούμε λίγο εδώ:

http://www.rane.com/note110.html

Ανησύχησα ότι προκύπτει από τον αριθμό 10β και 12 του πίνακα που είναι σημειωμένα παραδείγματα έγκυρων μεθόδων σύνδεσης στην συγκεκριμένη περίπτωση μου.

1. Το θέμα είναι ότι η 10β σύνδεση δεν είναι κατάλληλη, διότι η κάρτα ήχου μου έχει μια ισορροπημένη έξοδo (εδω θέλω να επιστήσω την προσοχή σας για την απόσταση πάνω από όλα (10 m.) - είναι σημαντικό από την άποψη περισσότερο των παρεμβολών και οχι απώλειας...) και θα ήταν ανόητο να μην χρησιμοποιήσω αυτή τη δυνατότητα.

2. Στην περίπτωση των 12 δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "Cross coupled output only".

Κάρτα μου δεν υποστηρίζει αυτο όπως αντιλαμβάνομαι. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι " Set ground lift switch to "GROUNDED" (if present)". Λέει κάτι για μια συγκεκριμένη συσκευή?

3. Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι ένας τεχνικός, και είναι δύσκολο για μένα να καταλαβω τι ακριβώς γίνεται με της συσκευές που αναφέρονται εδώ (S-convert - Bump Box).

4. Ο κύριος στόχος αυτής της σύνδεσης - η δυνατότητα χρήσης έξι εξόδων της κάρτας με εναν πολυκαναλο ενισχυτή (RCA input). Αγόρασα ένα καλώδιο: Snake multi channel cable Jack 1/4 to XLR Male (balanced), 8 ch., 10 m. και σε πρώτη άποψη σκέφτηκα ότι η σύνδεση θα είναι απλή - με ανταπτορα (XLR Female>RCA Male). Δυστυχώς, οχι. Τα πραγματα ισως δεν ειναι τοσο απλα... όπως αρχίζω να καταλαβαίνω.

Ενας ηχολήπτης σε ένα από τα ξένα sites  με συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω αυτο το transformer (από την πλευρά του ενισχυτή). Δηλ. ότι υπάρχει ο κίνδυνος και απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή.

http://www.thomann.de/gb/neutrik_na2md2btx.htm

Ένας άλλος ηχολήπτης στον ίδιο χώρο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, και βραχυκύκλωμα επαφές 1 και 3 στον ανταπτορα από την πλευρά του ενισχυτή δεν θα προκαλέσει βλαβη.

Διάβασα επίσης ότι υπάρχουν τρεις τύποι της ισόρροπης εξόδους -

- impedance-balance;

- transformer-balanced;

- active-balanced;

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επίσης τρεις διαφορετικούς τύπους συσκευών και ότι πρέπει να συνδεθούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους με αυτες, που εχουν unbalanced input...

Αδε, βρες την ακρη τωρα...

Μπορεί κάποιος να διευκρινίσει? Συγκεκριμένα, για την κάρτα μου.

Δημοσιευμένο

κοιταξε λιγο στο attachment.

Ειναι πολυ απλο κυκλωματακι για bal-unbal (και το αντιστροφο) conversion και μπορει να φτιαχτει ανετα σε strip board με βασικες γνωσεις.

Αλλιως, ενας 1+1:1 tranformer (με το σωστο impedance) θα σου κανει τη δουλεια που θες.

Επειδη μιλας για αποσταση περιπου 10 μετρα εγω (προσωπικα) δε θα ειχα unbal συνδεση και στα 10 μετρα.

Ειναι πολλα τα μετρα Αρη...  :)

bal_card_schematic.pdf

Δημοσιευμένο

Δεν ξέρω τι εννοείς κίνδυνος, αλλά οι συσκευές σου δεν θα πάθουν κάτι! Ούτε ο ενισχυτής, ούτε η κάρτα.

Ναι υπάρχουν τρεις τρόποι μετατροπής balanced σε unbalanced και ανάποδα. Αλλά εσύ θα χρησιμοποιήσεις όποιον θες!  ;D

Μακριά από Impedance Balanced...

Κατ'αρχάς, γιατί δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις με αντάπτορες? Χωρίς δηλαδή κάποια συσκευή balanced σε unbalanced? Ή ακόμη καλύτερα στο καλώδιο να βάλεις κατ'ευθείαν τα RCA στην θέση των XLR. Μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα και ο ήχος σου να είναι μια χαρά! Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από εκεί και αν έχεις πρόβλημα μετά, να αρχίσεις να αγχώνεσαι. 10m είναι πολλά αλλά όχι και τραγικά πολλά... στην τελική μια δοκιμή δεν είναι τίποτα.

Μία δεύτερη λύση, την οποία θα ακολουθούσα ο ίδιος, είναι να μεταφέρεις τον ενισχυτή σου κοντά στην κάρτα ήχου! Και να τραβήξεις καλώδια ηχείου 10μ! Στα οποία δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα....

Τέλος, εννοείται αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε καλύψει, θα βρεις ένα τρόπο ανάλογα με τα οικονομικά σου, να μετατρέψεις τα balanced σήματα σε unbalanced. Οι προτάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει...  ;)

Δημοσιευμένο

Δεν ξέρω τι εννοείς κίνδυνος, αλλά οι συσκευές σου δεν θα πάθουν κάτι! Ούτε ο ενισχυτής, ούτε η κάρτα.

Κατ'αρχάς, γιατί δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις με αντάπτορες? Χωρίς δηλαδή κάποια συσκευή balanced σε unbalanced? Ή ακόμη καλύτερα στο καλώδιο να βάλεις κατ'ευθείαν τα RCA στην θέση των XLR. Μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα και ο ήχος σου να είναι μια χαρά! Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από εκεί και αν έχεις πρόβλημα μετά, να αρχίσεις να αγχώνεσαι. 10m είναι πολλά αλλά όχι και τραγικά πολλά... στην τελική μια δοκιμή δεν είναι τίποτα.

Μία δεύτερη λύση, την οποία θα ακολουθούσα ο ίδιος, είναι να μεταφέρεις τον ενισχυτή σου κοντά στην κάρτα ήχου! Και να τραβήξεις καλώδια ηχείου 10μ! Στα οποία δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα....

Πώς είσαι τόσο σίγουρος για ολα αυτα?

Μου φαίνεται ότι η εξήγηση μου απέτυχε και δεν είναι σαφές, λόγω της άγνοιας του αντικειμένου.

Δεν έχω βρει μια επίσημη επιβεβαίωση της απουσίας του προβλήματος αυτού, το αντίθετο μάλιστα - είναι αυτό το πλαίσιο δεν περιγράφεται ως απλο και δεν προσφέρουν μια λύση μέσω της δοκιμής... Κοίτα ξανά, το site το οποίο προσφέρεται ως παράδειγμα ορθής συνδέσεων: http://www.rane.com/note110.html

Τι λενε?

"Cross coupled output only. Set ground lift switch to "GROUNDED" (if present)".

Τι σημαίνει αυτο? Αυτό ισχύει και για το πρόβλημά μου ή δεν θα πρέπει να καταβάλω καμία προσοχή σε αυτό?

Γιατί να μην πουν: "Συνδέσετε τις συσκευές όπως σας αρέσει, δοκιμαστε, μπορεί να μην έχετε κανένα πρόβλημα... ... ..."

Υπάρχουν προσαρμογείς, συμφωνεί.

Αλλά, προφανώς για κάτι άλλο.

Το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να καθοριστεί η σωστή απόφαση με βάση τεχνικούς όρους, και όχι δοκιμής η χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του εικασίες και υποθέσεις.

Εν πάση περιπτώσει, σε ευχαριστώ.

Ειναι πολυ απλο κυκλωματακι για bal-unbal (και το αντιστροφο) conversion και μπορει να φτιαχτει ανετα σε strip board με βασικες γνωσεις.

Δυστυχώς, δεν είναι για μένα

Αλλιως, ενας 1+1:1 tranformer (με το σωστο impedance) θα σου κανει τη δουλεια που θες.

Λεπτομέρειες παρακαλώ.

Επειδη μιλας για αποσταση περιπου 10 μετρα εγω (προσωπικα) δε θα ειχα unbal συνδεση και στα 10 μετρα.

Δεν καταλαβαίνω. Και εγώ, επίσης, δεν θέλω unbal συνδεση.

Δημοσιευμένο

Πώς είσαι τόσο σίγουρος για ολα αυτα?

Εμπειρία!  ;D

Δεν έχω κάνει μόνο μία φορά τέτοιες συνδέσεις, αλλά πάρα πολλές φορές!

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, για τις συσκευές, με το να συνδέσεις μία έξοδο Balanced σε μία είσοδο Unbalanced. Και η συμβουλή μου, ήταν και, είναι να το δοκιμάσεις γιατί ίσως να μην έχεις κανένα πρόβλημα και εννοώ κανένα πρόβλημα όπως απώλειες και θόρυβο στο σήμα σου. Ειδικά, αν το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις είναι καλής ποιότητας με καλή θωράκιση.

Δημοσιευμένο

Εμπειρία!  ;D

Δεν έχω κάνει μόνο μία φορά τέτοιες συνδέσεις, αλλά πάρα πολλές φορές!

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, για τις συσκευές, με το να συνδέσεις μία έξοδο Balanced σε μία είσοδο Unbalanced.

Τότε γιατί πωλούντε ακριβά Transformers, και τους χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στο χώρο εργασίας?

Γιατι οι κατασκευαστές παράγουν αυτές τις συσκευές, οι οποίες δεν είναι απαραίτητες?

Αν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά, τότε γιατί είναι τόσο πολλά θέματα στο διαδίκτυο συνδέεται με αυτόν τον τύπο σύνδεσης και με πολλά σχόλια και συζητήσεις των λύσεων? Και οι λύσεις δεν είναι πάντοτε πολύ απλές και απαιτούν γνώσεις και εμπειρία στον τομέα ηχοληψίας.

Ως παράδειγμα - μια προσπάθεια να βοηθήσει και να προσφέρει μια άλλη λύση απο των warpie.

Δημοσιευμένο

Κατ'αρχάς ηρέμησε! :(

Δεν σου είπα ότι δεν είναι απαραίτητες αυτές οι συσκευές!

Σου είπα να δοκιμάσεις και αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα να πας σε μια άλλη λύση. Όπως το να μεταφέρεις τον ενισχυτή κοντά στην κάρτα ή αν αυτό δεν είναι εύκολο να πας τελικά στη λύση Direct Box. Είπα κάτι άλλο?

Εννοείται είναι απαραίτητες και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάρα πολύ από την ποιότητα της συσκευής balanced σε unbalanced. Γι'αυτό υπάρχουν ακριβές και φτηνές.

Δημοσιευμένο
Παράθεση από: warpie στις 02:39 - 05/05/10

Δυστυχώς, δεν είναι για μένα

OK. Γενικα παντως ειναι ευκολη, φθηνη και καλη λυση. Υπαρχει και ακομα καλυτερη λυση με monolithic ICs αλλα τεσπα.

Αλλι :)ως, ενας 1+1:1 tranformer (με το σωστο impedance) θα σου κανει τη δουλεια που θες.

Λεπτομέρειες παρακαλώ.

Κατι τετοιο για παραδειγμα. Κaλη τιμη και αξιοπρεπhς transformer. Πρεπει να ξερεις ομως οτι ολοι οι transformerς θα σου 'χρωματισουν' τον ηχο (αλλοι λιγοτερο, αλλοι περισσοτερο). Αυτο βεβαια δεν ειναι παντα κακο, αλλα για τη σκοπο που το θες νομιζω ειναι λιγο 'κακο'.

http://uk.farnell.com/oep-oxford-electrical-products/a262a7e/transformer-audio-1-1-1-1/dp/1689035

Τωρα ανα θες καλυτερη ποιοτητα κοιτα για lundahl, sowter, cinemag, κτλ κτλ...

Δεν καταλαβαίνω. Και εγώ, επίσης, δεν θέλω unbal συνδεση.

Θα μπορουσες να εχεις ενα balanced καλωδιο απ'τον υπολογιστη σου μεχρι πριν τον ενισχυτη (πχ. 9 μετρα) και να συνδεσεις μια απο τις λυσης που σου προτεινα, ακριβως πριν τον ενισχυτη. Με αυτο τον τροπο εχεις μονο ενα μετρο unbalanced καλωδιο.

Κατι παρομοιο με αυτο που ειπε ο myster_maze¨

''είναι να μεταφέρεις τον ενισχυτή σου κοντά στην κάρτα ήχου!"

Τελος, αν δε θες να 'μπλεξεις' με ολα αυτα θα μπορουσες να εχεις απλα 2 DIs οπως ηδη γραφτηκε.

Μια ερωτηση μονο. Απ' τη στιγμη που δε μιλαμε για 'recording signal chain'  νομιζεις οτι αξιζει τον κοπο/χρονο/χρημα για ολα αυτα? Τι monitors εχεις (passive λογικα). Τι ενισχυτη?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...