Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Πως φαίνεται ότι ο Sf και εγώ είμαστε με τα αφεντικά...

 

Ναι αφεντικα του...εαυτου μας... ;D (κακο πραγμα στην Ελλαδα,δεν εχουμε ποιον να κατηγορησουμε.... ;D μια & για οτι μας συμβει μονο ΕΜΕΙΣ φταιμε.....ουτε κλεφτες εργοδοτες εχουμε,ουτε κακους υπαλληλους.... ;D,ασε που αν δεν δουλεψουμε δεν θα φαμε...παλιοκατασταση δικε μου.... :) )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

  • Απαντήσεις 970
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

Εν τω μεταξυ μια και ολοι μας ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΤΕ ΜΑΣ,να μερικα καλα tips για να μη δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε

 

http://finance.yahoo.com/focus-retirement/article/109331/6-things-youre-doing-to-delay-your-retirement?mod=fidelity-readytoretire

 

 

;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Εν τω μεταξυ μια και ολοι μας ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΤΕ ΜΑΣ,να μερικα καλα tips για να μη δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε

 

http://finance.yahoo.com/focus-retirement/article/109331/6-things-youre-doing-to-delay-your-retirement?mod=fidelity-readytoretire

 

για GAS λέξη δε λέει...

 

τι ανακούφιση...  ::)

Δημοσιευμένο

"Avoiding poor financial habits and making solid financial decisions for your future will have you sipping Mai Tais on a Hawaiian island in no time."

 

Pure, distilled wisdom.  ;D αγοραζω ηδη τα απαραιτητα χαβανεζικα υποκαμισα.

 

It's a shame stupidity isn't painful.

Δημοσιευμένο

Αυτά.

Α και να μην ξεχάσω.

Οιοσδήποτε έχει μικρή γνώση συμβατικών δεσμεύσεων και συμφωνιών και μακριά από τις κομματικές μοίρλες και μεμψιμοιρίες καταλαβαίνει ότι ο δημόσιος τομέας δεν ιδιωτικοποιήθηκε. Απλώς χαρίστηκε. Και απορώ που σε αυτό το φόρουμ δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την καθημερινή ληστεία που λέγεται "διόδια εθνικής".

 

απόλυτα σωστό. Πέρα από τις συγκεκριμμένες προτάσεις, νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντικό να ριζώσει η αντίληψη ότι δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε τους ίδιους που μας έβαλαν στην κρίση για να μας βγάλουν.

 

Ούτε ξένοι επενδυτές θα έρθουν σύντομα, αφού η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση η οποία θα ενταθεί την ερχόμενη περίοδο - οικονομίες πολύ μεγαλύτερες από την ελληνική βρίσκονται ήδη σε ύφεση, δηλαδή αρνητική ανάπτυξη, θα έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα υπό χρεοκωπία και επιτήσηση ΔΝΤ;

 

Ούτε διεθνείς consultants θα βοηθήσουν, και είναι νομίζω λάθος να φοβόμαστε μην τους τρομάξουμε, ανώ το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουμε, μας τσιμπολογάνε τα κοράκια και εμείς θα κάνουμε και τους ψόφιους; Ίσα ίσα, αν θέλουμε να επιβιώσουμε, οι "συστάσεις" των διαφόρων διεθνών consultants μου θυμίζουν την πυξίδα που δείχνει τον νότο, οδηγίες προς αποφυγήν!

 

Και κατά την γνώμη μου η αυτοδιαχείρηση όχι απλά είναι λύση, αλλά είναι και πολύ πιο αποτελεσματική λύση. Το παράδειγμα της Αργεντινής είναι εξαιρετικά διδακτικό πιστεύω, μιας και δείχνει ότι οι τύποι εκεί ΔΕΝ καλέσανε διαχειριστές, πόσω μάλλον τους ίδιους με πριν, αλλά διαχειρήστηκαν μόνοι τους την κατάσταστη, κάνανε γενικές συνελεύσεις, ορίσανε δικούς τους ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις με δικαίωμα ανάκλησης τους, και για παράδειγμα ένα κατηλλειμένο εργοστάσιο που παρήγαγε εργαλεία και μηχανουργικά ανταλλακτικά συνεργάστηκε με άλλο επίσης κατηλλειμένο εργοστάσιο που κατασκεύαζε τρακτέρ, που τα διοχέτευε σε αγροτικούς συναιτερισμούς κλπ.

 

Το ότι δουλεύουν μέχρι και σήμερα με το ίδιο μοντέλο, τα ίδια εργοστάσια που τα πρώην αφεντικά τους κατάφεραν να φαληρίσουν, δείχνει για μένα ότι το σύστημα δουλεύει.

 

 

Δημοσιευμένο

αλλά διαχειρήστηκαν μόνοι τους την κατάσταστη, κάνανε γενικές συνελεύσεις, ορίσανε δικούς τους ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις με δικαίωμα ανάκλησης τους...

Όπως οι δικοί μας οι αγρότες, με τις Ομοσπονδίες που φτιάξανε..ας πούμε?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημοσιευμένο

Ούτε ξένοι επενδυτές θα έρθουν σύντομα, αφού η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση η οποία θα ενταθεί την ερχόμενη περίοδο - οικονομίες πολύ μεγαλύτερες από την ελληνική βρίσκονται ήδη σε ύφεση, δηλαδή αρνητική ανάπτυξη, θα έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα υπό χρεοκωπία και επιτήσηση ΔΝΤ;

Ξέχασες τους Κινέζους...και προφανώς όταν μία χώρα είναι υπό χρεοκωπία και επιτήρηση ΔΝΤ, οι αξίες αγοράς είναι ιδανικές.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Πάντως ούτε ο Θατσερικός φιλελευθερισμός, ούτε ο κομμουνισμός του Κάστρο είναι η λύση.

 

Λύση βρίσκεται στην καλλιεργεια και το ήθος του λαού. Γι αυτό οι βαλκάνιοι δε θα πετύχαιναν σε κανένα σύστημα.

 

Οι Ιάπωνες και οι γερμανοί/σκανδιναβοί δεν νομίζω ότι θα αποτύγχαναν σε διαφορετικό σύστημα από αυτό που έχουν.

 

Έτσι κι αλλιώς δηλαδή η κομμουνιστική θεωρία για τους γερμανούς γράφτηκε, όχι για...μπολσεβίκους.  :P

 

Και η σχέση που έχει ο μέσος Ιάπωνας με την εργοδοσία του αγγίζει τα όρια της οικογενειακής. Πόσο πιο αριστερή να γίνει...

Δημοσιευμένο

 

φυσικα και φταινε(φταιμε)

 

απο τη στιγμη που το 1980 η Ελλαδα δεν χρωσταγε ουτε μια δραχμη και τωρα χρωσταει 360 δις.

 

Το χρεος εφτασε εκει που εφτασε για 3 μονο λογους..

 

1.Το ριξιμο των δανειων (αλλα και των τρις που μας ΧΑΡΙΣΕ η ΕΕ) στην ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (με τη μορφη του 4πλασιασμου των δημοσιων υπαλληλων για ψηφοθηρικους λογους & την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος) & οχι στην αναπτυξη

 

2.Την υπερτιμολογηση που εφαρμοζαν ολες οι κρατικοδιαιτες επιχειρησεις (10-15 οικογενειες) χρηματιζοντας τους πολιτικους

 

3.Την παυση καθε παραγωγικης/αναπτυξιακης  διαδικασιας στην Ελλαδα & την αντικατασταση της με το πασης φυσεως βολεμμα (αυτο εγινε με εναν συνδιασμο ιδιωτικης και δημοσιας πρωτοβουλιας...& φυσικα οδηγησε και στην πληρη ΗΘΙΚΗ καταπτωση των Ελληνων με τα αποτελεσματα που βλεπουμε σημερα)

 

ΤΙΠΟΤΑ αλλο δεν φταιει.

 

Η Αργεντινη εχει 40 εκ.πληθυσμο οποτε το νουμερο δεν ειναι μικρο,ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ.

μικρό-ξεμικρό, είναι 10.000 πιο πολλοί από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, και τα πάνε μια χαρά και σίγουρα μέχρι στιγμής καλύτερα από τα πρώην αφεντικά τους.

 

ΩΡΑΙΑ ολα αυτα...(αν και ειναι ολα αντισυνταγματικα (με εξαιρεση το 1 & 4 τα οποια απλα ειναι ανεφραμοστα η θα μας οδηγησουν εκτος ΕΕ) & παρανομα και φυσικα θα καταπεσουν μεσα σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε διεθνες δικαστηριο...

Ούτε ένα από τα 5 σημεία που προτείνω για να γίνει κουβέντα δεν είνα αντυσυνταγματικό, έχεις λάθος. Και η στάση πλωρωμών είναι θεμιτή τακτική στα πλαίσια άσκησης πολιτικής, και η φορολόγηση κεφαλαίων είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ στα πλαίσια άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Και φυσικά από πουθενά δεν απαγορεύεται η εθνικοποίηση!!!!

Αλλά ακόμα και αν ήταν αντισυνταγματικά, οι νόμοι απλά καθορίζονται από την εξουσία καταπώς τους βολεύει, και ναι, ακόμα και οι νόμοι είναι αντικείμενο κριτικής, πως να το κάνουμε!

 

 

 

 

Μια ερωτηση ομως..

 

ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ? (γιατι αυτα εκαναν και στη Β.Κορεα και σε ολο το κομμουνιστικο μπλοκ καποτε και ολοι ξερουμε τι εγινε)

 

Όσο είμαι εγώ ο Allan Holdsworth, άλλο τόσο ήταν κομμουνιστικά τα κράτη του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού". Για το ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ σου επιστρέφω την ερώτηση παρακάτω

 

Εγω αντιθετα προτεινω

 

1.ΜΗΔΕΝΙΚΗ φορολογια για 10 ετη σε ολες τις επιχειρησεις που θα ερθουν να κανουν επενδυσεις στην Ελλαδα (οτι εκαναν και οι Κυπριοι και ειναι τωρα πλουσιοι) με την προϋποθεση οτι για 100 χρονια θα παραμεινουν στην Ελλαδα και αν εχουν κερδη δεν θα κανουν ουτε μια απολυση,επισης μηδενικη φορολογια για 10 ετη σε ολες τις ελληνικες επιχειρησεις αλλα και στους Ελληνες που θα ανοιξουν μια νεα επιχειρηση.

 

Και οι φόροι από ποιούς θα συλλέγονται;;; Εμείς θα τα πληρώνουμε πάλι; Εδώ όλοι μιλάνε για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, και θα προτείνουμε οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της φοροδιαφυγής να μην φορολογούνται καθόλου;

 

Επιπλέον θα δώσουμε κίνητρα να ανοίξουν και άλλες επιχιερήσεις, την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του κράτους αναφέρουν ότι έχουμε στην ελλάδα περίπου 900.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ κοινωνική χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτό πια...

 

Αλλά στην Ελλάδα όλοι έχουν μεγαλώσει με την μανία να ανοίξουν μαγαζάκι, να γίνουν επιχειρηματίες...

 

2.Μετατροπη ολων των γεωργικων καλλιεργειων σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (ειμαστε η μονη χωρα που μπορει να το κανει αυτο) ετσι θα εχουμε κορυφαια & εξαγωγιμα αγροτικα προϊοντα.

 

Σωστό. Συμπληρώνω: κατάργηση των επιδοτήσεων στα προιόντα, που έχει οδηγήσει στην μονοκαλιέργεια, και πέρασμα των επιδοτήσεων στους παραγωγούς. Οργάνωση όλης της παραγωγής σε αγροτικούς συναιτερισμούς, με δουλειά από κοινού.

 

3.Καταργηση ολων των προνομιων των εργατοπατερων & συνδικαλιστων & φυσικα υποχρεωση τους να εργαζονται κανονικα και οχι να εισπρατουν διπλους μισθους και συνταξεις.

 

Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι στην σημερινή κοινωνία ο συνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα είναι σχεδόν ποινικό αδίκημα, που σε οδηγεί κατευθείαν στην απόλυση. Ούτε εγώ γουστάρω εργατοπατέρες τύπου παναγόπουλου και παπασπύρου, αλλά μαζί με τα ξερά δεν πετάει κανείς και τα χλωρά. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα κάθε άλλο παρά προνόμια απολαμβάνει, το αντίθετο!

 

4.Καταργηση ολων των κλειστων επαγγελματων

 

ΠΧ μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί... ας το φανταστούμε μια τέτοια κοινωνία που την μελέτη των ηλεκτρικών μιας οικοδομής θα την υπέγραφε ένας απόφοιτος ΙΕΚ...

 

5.Υποχρεωτικη μειωση ΟΛΩΝ των τιμων/αγαθων/ακινητων κατα 30% (οσο δηλ.ειναι το ανταγωνσιτικο πλεονεκτημα που χασαμε μπαινοντας στο ευρω)

 

Απολύτως σωστό μέτρο. Ας το σκεφτούμε κι άλλο: Ποιος θα επιβάλλει ένα τέτοιο μέτρο; ΠΧ το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχει "επισκεφτεί", το αντίστροφο κάνει, ξεκινώντας ΠΑΝΤΑ με τα καύσιμα, που συμπαρασύρουν και όλα τα άλλα.

Άρα ένα  τέτοιο αίτημα για να είναι ρεαλιστικό πρέπει να συνοδεύεται και από αίτηαμ για να ξεκουμπιστεί το ΔΝΤ.

Και είναι σίγουρο ότι ένα τέτοιο αίτημα θα έρθει σε σύγκρουση και με τους λοιπούς μηχανισμούς της "αγοράς", σημαίναι και μια σειρά άλλων πραγμάτων δλδ για να είναι εφαρμόσιμο...

 

6.Απολυση ολων των πλεοναζοντων ΔΥ (αυτων δηλ.που οι θεσεις πρεπει να καταργηθουν) και εγραφη του σε κεντρα εκπαιδευσης & αποκαταστασης εργασιακων δεξιοτητων ετσι ωστε να βρουν δουλεια στις ξενες εταιριες που θα ερθουν & στις νεες ελληνικες επιχειρησεις που θα ανοιξουν  .

 

Με όλο τον σεβασμό (πάλι), μου φαίνεται αστείο ότι μπορεί να περιμένει κανείς τις ξένες εταιρίες που θα έρθουν σαν μεσσίες, την σταγμή που η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια, και οικονομίες πολύ μεγαλύτερες από την ελληνική είναι ήδη σε ύφεση! Αντίθετα, εγώ λέω ΠΡΟΣΛΗΨΗ και άλλων ΔΥ, υπάρχουν τεράστιες αναγκες ε νοσοκομεία, σε σχολεία, για να ξεκινήσουμε μόνο από τα βασικά.

 

7.Βουλη 100 βουλευτων (και πολλοι ειναι)

 

8.Ανοιγμα ΟΛΩΝ των τραπεζικων λογ/μων ΟΛΩΝ των βουλευτων και ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσιας οσων εχουν χρηματιστει

 

9.ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσιας ολων των κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων (θα τους βρουν πανευκολα ανοιγοντας τους λογ/μους των βουλευτων) που εκλεψαν το κρατος.

 

10.Διασταυρωση με τη βοηθεια του google earth/ελικοπτερου της ακινητης περιουσιας με τη φορολογικη δηλωση καθε Ελληνα (μια πτηση πανω απο τις βιλλες των βορειων και νοτιων προαστιων και σταματημα καθε Porsche/Mercedes & φορολογικος ελεγχος αρκει.Προστιμο ισο με την πραγματικη αξια των αγαθων που δεν δικαιολογει η φορολογικη δηλωση τους.

 

11.Ενδεχομενη αναδιαπραγματευση των ληξεων των κρατικων ομολογων

 

12.Καταργηση της χυμα "ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" στην τριτοβαθμια εκπαιδευση,τα πενεπιστημιακα ιδρυματα θα χρηματοδοτουνται μονο βαση αποτελεσματων και οι φοιτητες που δεν θα τελειωνουν τις σπουδες τους μεσα σε 4-5 χρονια θα υποχρεουνται στην καταβολη χρηματικης αποζημιωσης στο κρατος (5000 ευρω/χρονο ειναι καλα νομιζω),καταργηση φυσικα των "δωρεαν" βιβλιων

 

Δηλαδή στον καιρό της φτώχειας, θα καταργήσουμε την δωρεάν παιδεία! Με τι προσόντα μετά θα φέρουμε την περιβόητη ανάπτυξη; με την μαγκιά μας;

 

Αυτα για αρχη

 

 

 

 

Νομίζω λοιπόν ότι το ερώτημα ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ οφείλω να στο αντιστρέψω.

Δημοσιευμένο

Πιστεύω ότι το κράτος οφείλει να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και μέσω της νομοθεσίας περί εργαζομένων να προασπίζει τα δικαιώματα τους , εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους.Δε γίνεται να βασιζόμαστε στη..μεγαλοψυχία του εργοδότη.

Το βασικό πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία ! Για παράδειγμα κάποιος δουλεύει υπερωρίες χωρίς να πληρώνεται , πράγμα παράνομο , και δε μπορεί να κάνει κάτι για αυτό από το φόβο της απόλυσης.Στα χαρτιά τα πράγματα φαίνονται καλύτερα (σίγουρα κάτι είναι και αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις χύθηκε αίμα για να επιτευχθεί) , αλλά δυστυχώς στην πράξη το σύστημα ευνοεί τον εργοδότη εις βάρος του υπαλλήλου του.

 

Επίσης για να κρίνουμε την οικονομία μιας χώρας σημασία έχει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών , όχι οι αριθμοί και οι εκθέσεις που συχνά «μαγειρεύονται» από την πλουτοκρατία και τους εκπροσώπους της.Και η προπαγάνδα του Σημίτη έλεγε και παρουσίαζε νούμερα ότι πάμε καλά και 5 χρόνια μετά γίνεται ό,τι γίνεται...

 

ΥΓ Η δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εξασφαλίζεται συνταγματικά.

 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...