Melodic drummer Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 OP Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 Ποτε στη ζωη μου δεν εχω κουρδισει σε νοτες και ποτε μου δεν εχω δει κανεναν ντραμμερ στο στουντιο (και εχω δει...παρα μα παρα πολλους) να κουρδιζει σε...νοτες.. ...αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι δε γίνεται και μάλιστα με εκπληκτικά αποτελέσματα! Αν θελετε πως να μαθετε να κουρδιζετε ΤΕΛΕΙΑ το σετ σας,δειτε απλα τον κυριο... Ο Bob Gatzen έχει προσφέρει πολλά στον τομέα του κουρδίσματος και κάθε ντράμμερ έχει να κερδίσει απο τα βιντεάκια του.Ωστόσο θεωρώ οτι απέχει άρκετά απο το τέλειο κούρδισμα που αναφέρεις και η θεωρία του σχετικά με το κούρδισμα με το αυτί και μόνο, είναι πολύ δυσεφάρμοστη.Επίσης πιστεύω οτι κουρδίζει υπερβολικά ψηλά τα τομ, φθάνει στα όρια του Chock και διαφωνώ απόλυτα με το εξαιρετικά χαμηλό κούρδισμα της κάσας, την οποία <<μαφλάρει>> κιόλας. Οι απόψεις αυτές παρακαλώ να μην εκληφθούν ως έπαρση και θράσσος,θεωρώ τον εαυτό μου αμελητέα ποσότητα στο χώρο του Drumming έναντι του Gatzen και οποιουδήποτε Gatzen,απλά διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης μου και μόνο αυτής. ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 Άλλος είναι ο ρόλος των συμφωνικών κρουστών, και άλλος του drumset. Ναι τα timpani κουρδίζονται σε νότες, και έχουν και πεντάλ που αλλάζει τον τόνο ανάλογα με το κομμάτι/σημείο, αλλά επίσης έχουν ένα δέρμα και τελείως διαφορετική προσέγγιση στο παίξιμο. +1 Και μάλιστα δεν χωράει και φάλτσο χτύπημα στις κλασσικές εκτελέσεις. Πάντα μου προκαλούσαν μεγάλο ενδιαφέρον τα τυμπάνια σε κλασσικές ορχήστρες. Και πάντα θεωρούσα τους εκτελεστές τους πολύ μάγκες μουσικούς (αν μου επιτρέπεται ο χαρακτηρισμός). :) Τώρα και εγώ, όσον αφορά την σύγχρονη μουσική, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι απαράβατος κανόνας το κούρδισμα με αυστηρή ακρίβεια στις νότες και τα διαστήματα μεταξύ τους. Ειδικά σε απλά ντραμ σετ των τεσσάρων τυμπάνων. Έχω ακούσει ντράμερ που δεν ακολουθούσαν τον κανόνα κουρδίσματος 1η 3η 5η, εξ ίσου καλούς (αν όχι καλύτερους), με ντράμερ που το ψείριζαν περισσότερο το θέμα. Σημασία έχει η τεχνική και η φαντασία του παίχτη.
Spiros Poullos Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2010 http://www.youtube.com/user/markzonderdrums από τους πιο μελωδικούς ''metal'' drummers ever! www.reverbnation.com/steamrollerassault www.youtube.com/user/beeros05
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση