Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλησπερα αγαπητοί συνάδελφοι ερασιτέχνες και μη ηχολήπτες κια μουσικοί!

 

Είμαι ερασιτέχνης αλλά με πολύ μεράκι, λίγο χρόνο ( 24 ώρες έχει μόνο η ημέρα; Θέλω κι άλλοοοοοοοοοοο ) , λίγη πείρα και πάντα με όρεξη να μάθω καινούρια πράγματα όπως και να μεταδώσω τις γνώσεις που απέκτησα με τον καιρό ( διάβασμα, περιαματισμό κτλ κτλ ) στούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν.

 

Κλείνω λοιπόν τον πρόλογο για να προχωρήσω στο διαταύτα.

 

Ως drummer έχω ένα πληθωρικό σετ και ακολούθω επεκτατκή πολιτική. Μέχριο τώρα είχα πολύ φθηνά μικρόφωνα ( t.bone ) τα οποία και ακόμα κάνουν τη δουλειά τους. Απλά πλέον έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου ακούω το "φθηνό" τους χαρακτήρα. Θέλω λοιπών να πάρω μικρόφωνα αναβαθμίζωντας τον εξοπλισμό μου.

 

Για overheads εχώ δύο c1000S καθώς και δύο t.bone μεγάλου διαφράγματος τα οποία κάνουν πολύ καλα τη δουλειά τους. Εχω 3 sm57 για τα ταμπούρα μου ( 10" και 14" το κύριο μου ταμπούρο ) και εκει που χωλαίνω είναι τα τομ και η κάσσα.

 

Για εκεί είμαι μεταξύ των Audix Fusion 4 και PGDMK-4 της Shure. Το στύλ μου κυμαίνεται απο rock μέχρι fusion. Για να καλύψω το set μου θα πάρω 2 βαλιτσάκια.

 

Οι γκουρού και όχι μόνο του forum ποιά προτείνουν και γιατί;

 

Ερώτημα δεύτερον, πρόσφατα αγόρασα rototoms. Εχει ιχογραφίσει κανείς στο παρελθόν τέτοια, τί πρέπει να προσέξω;

 

Ευχαριστώ πολύ θερμά και προκαταβολικά για τις απαντίσεις σας.

Δημοσιευμένο

Καλωσήρθες rototom  :)

 

Μιας και βλέπω οτι είναι το πρώτο σου ποστ, να σου παραθέσω δυο λινκ που ίσως σου φανούν χρήσιμα γενικά. Τουλάχιστον θα είναι ενα ευχάριστο διάβασμα μέχρι να πάρεις απαντήσεις από κάποιους σχετικούς:

 

Ηχογραφώντας τύμπανα - μέρος Α

Ηχογραφώντας τύμπανα - μέρος Β

 

Καλή συνέχεια

 

 

 

υγ

Ως drummer έχω ένα πληθωρικό σετ και ακολούθω επεκτατκή πολιτική.

 

Έγραψες  :)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημοσιευμένο

Τα έχω ηδη διαβάσει φίλε μου :)

 

Ο Νικόδημος είναι πού εύστοχος σε όλα όσα λέει.

 

Τώρα για το ... πληθωρικό του θέματος, γιατί να το κύψωμεν άλλοστε αυτό; Πάντα ήμουν ο μπελάς του ηχολήπτη  :P ;D

  • Guru
Δημοσιευμένο

Υπάρχουν άπειρες επιλογές τόσο σε ότι αφορά τα μικρόφωνα των τομ όσο και της κάσας... όπως υπάρχουν και επιλογές που δεν περιλαμβάνουν καν αυτά τα μικρόφωνα  ;)

 

Εννοείται πως το θέμα είναι πάντα το ζητούμενο αποτέλεσμα...

 

Έτσι σε ότι αφορά τα τομ, εγώ προσωπικά έχω πετύχει ή ακούσει εξαιρετικά αποτελέσματα με πολλά διαφορετικά μικρόφωνα από κλασσικά δυναμικά (sm57,beta57, Ε604, MD421 κλπ) ως πιο extended range δυναμικά (RE20, MD441) και από φθηνά SDC ως κλασσικά LDC (414, U87). Το θέμα πάντα είναι το ζητούμενο, ο εκτελεστής, το σετ και ο χώρος....Κάθε περίπτωση έχει τα υπέρ και τα κατά πχ πολύς κόσμος ορκίζεται στα παλιά 421 αλλά από την άλλη πλευρά το να τοποθετηθούν σωστά είναι κάπως άβολο (για να μην σχολιάσω τις τιμές στις οποίες πωλούντε...)

 

Ένας πολύ σημαντικός παράγωντας είναι η τοποθέτηση σε σχέση με το σετ..δηλαδή πόσο έυκολα μπορούν να τοποθετηθούν σωστά χωρίς να εμποδίζουν τον εκτελεστή. Από αυτή την άποψη τα μικρόφωνα που έχουν ειδικές βάσεις που προσαρμόζοντε στο στεφάνι μπορεί να διευκολύνουν πολύ μια κατάσταση και τελικά να έχουν και πολύ καλύτερο σποτέλεσμα ηχητικά, ακόμη και αν μιλάμε για κάποιο αρκετά φθηνό σετ σε σχέση με πιο κλασσικά μικ, ακριβώς λόγω της ευκολίας στην ακριβή τοποθέτηση.

Επίσης η θέση στην οποία θέλουμε να δουλέψουμε και αντίστοιχα ο ήχος που θέλουμε να πετύχουμε είναι πολύ καθοριστικοί παράγωντες (άλλο να θέλουμε ένα "στεγνό" ήχο του δέρματος - ένα sm57 1-2" off axis θα είναι εξαιρετικό, άλλο να θέλουμε να πιάσουμε τις αρμονικές του ξύλου και του resonant skin - εύκολη δουλειά για ένα καλοδιατηρημένο 421 ή γιατί όχι ένα 87άρι, άλλο να μην υπάρχει καν resonant skin, το πως δουλεύουμε σε σχέση με την αναλογία over - close mics κλπ κλπ)

 

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί κάποιος να πει "το τάδε είναι το απόλυτο μικρόφωνο για τομ"....τουλάχιστον όχι με ασφάλεια.

 

Στην πράξη εγώ θα μπορούσα να σου πω πως μια πολύ καλή και ευέλικτη ηχητικά επιλογή είναι το beta57 , λόγω του πολύ ιδιαίτερου proximity effect που έχει και το οποίο λειτουργεί στην πράξη ως ένα ευέλικτο bass boost/roll off.

 

Από την άλλη πλευρά σε ένα πληθωρικό σετ ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία η ευκολία στην σωστή τοποθέτηση οπότε τα εξειδικευμενα σετ με το μικρό μέγεθος και τις ειδικές βάσεις γίνοντε κατευθείαν πολύ καλή επιλογή (πχ τα e604)

 

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στην κάσα....πέρα από τα κλασσικά τρομερά αποτελέσματα έχουν μικρόφωνα όπως SM7b, RE20, 441, 421 αλλά και ο συνδυασμός κάποιου character LDC όπως το Classic II της RODE (ή το Κ2) ως εξωτερικό μικ με κάποιο αρκετά λαμπερό δυναμικό όπως το κλασσικό 57άρι στην πλευρά του beater head....πάλι όμως υπό το πρίσμα των παραπάνω (ζητούμενο, εκτελεστής, σετ, χώρος).

 

Με απλά λόγια....οι λύσεις πολλές....το ποια είναι η καλύτερη επιλογή, είναι κάτι που (εγώ τουλάχιστον )μπορώ να απαντήσω και να αποφασίσω μόνο κατά περίπτωση.

check my website
https://www.mixingnik.com

Δημοσιευμένο

Νικόδημε πολύ εύστοχα τοποθετήθηκες :)

 

Απλά επειδή μιλάμε για μια πολύ στριμογμένη κατάσταση όσων αφορά την τοποθέτηση θέλω να είναι είτο δυνατον καρφίτσες :P

 

Βασικά δεν θέλω το απόλυτο μικρόφωνο για toms. Εκεί οι απόψεις όπως είπε ο Νικόδημος είναι διπλάσιες από τους συνδυασμούς μικροφώνων που μπορεί να κάνει κανεις.

 

Απλά την εμπειρεία σας αν ήταν να καταλήξετε ανάμεσα στα pg και τα fusion ποιά θα διαλέγατε για να έχω κι ένα review πρίν αγοράσω κάτι :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...