Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

γεια σας.του χρονου ειναι η τελευταία μου χρονια στο λυκειο και τελοσπαντον σκεφτομαι για σπουδες στην αγγλια και συγκεκριμενα μουσικη.παιζω μπασο 3 χρονια ,κιθαρα 2 και φωνητικα 2. το θεμα ειναι πως δεν ξερω ακριβως τι γινεται... ακομα και αν ο μεσος ορος του λυκειου μου ειναι πολυ καλος θα με δεχτουν εφοσον δεν εχω κανει καθολου αρμονια  και στην γενικη δεν εχουμε μουσικη σαν μαθημα?δηλαδη γενικα με το οτι δεν φαινεται οτι εχω ασχοληθει με την μουσικη...ειμαι λιγο μπερδεμενος...  ???

aggelos

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Guru
Δημοσιευμένο

ΠΟΛΥ γενικά (αλλά ΠΟΛΥ όμως) σκέψου το ως εξείς:

 

Για να μπεις σε ένα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, να σπουδάσεις "οτιδήποτε" θέλεις δουλειά. Για να σπουδάσεις μουσική θές και μουσικές γνώσεις (που τις εξετάζουν με τον χειρότερο τρόπο αλλά τέλος πάντων).

 

Ένα πανεπιστήμιο στην Αγγλία, ή όπου αλλού δεν παύει να είναι ένα ανώτερο ίδρυμα που θέλει με κάποιον τρόπο να τσεκάρει το ποιός μπαίνει, πόσα ξέρει, κλπ.

 

Το καλύτερο που μπορώ να προτείνω είναι να επικοινωνήσεις απ'ευθείας με κάποια πανεπιστήμια, να πάρεις χαρτούρα, να μάθεις, κλπ.

 

Όταν πριν κάποια χρόνια είχα δώσει εξετάσεις στα: Trinity, Royal Academy of Music και Guildhall για να κάνω ΠΡΟπτυχιακά, και στα τρεία ήθελαν αρκετές γνώσεις μουσικής. Φυσικά πήγαινα για κλασσική μουσική, αλλά πάντως ήθελαν κάποιο επίπεδο (και ειδικά η ακαδημία).

 

Ανάλογα με το τι ψάχνεις όμως.

Δημοσιευμένο

Δεν μιλαω "πολιτικα". το ξεκαθαριζουμε. οι πιο μεγαλοι γνωστες μουσικης που εχω γνωρισει, με διαφορα, ειναι οι αποφοιτοι του σοβιετικου-πολωνικου-ρουμανικου κτλ συστηματος. το θεμα ειναι, οτι οι δυτικοι και ιδιως εμεις δεν μπαινουμε με τποτα στα ιδρυματα τους λογω χαμηλοτατου συγκριτικα επιπεδου (και γνωσσας). Η δυση, με εξαιρεση τη Γερμανια στις κλασικες σπουδες ειναι ημιμετρο.

  • Guru
Δημοσιευμένο

Αν και ψιλο-απόφοιτος αυτού του συστήματος (διάφοροι καθηγητές μου στο παρελθόν ήταν από Ρωσσια/Βουλγαρία/κλπ όπως και το καθηγητής θεωρητικών εδώ στην Ελλάδα είχε κάνει στην Σερβία 1-2 χρόνια), και ομολογώντας ότι μάλλον έχεις δίκιο, έχω τις διαφωνίες μου.

 

Καταρχήν μιλάμε για "κλασσική μουσική", έτσι; Γιατί από τα πιο σύγχρονα ιδιόματα... :-\

 

Επίσης, ξέρω αρκετό, εώς πολύ κόσμο που έχει πάει στο "Ανατολικό μπλόκ" για να σπουδάσει μουσική. Από Ιαπωνία, εως, ναι Ελλάδα. Έτσι όπως τα λές ακούγεται σαν αν είναι ο Δυτικός κόσμος ένας ιός και οι "Ανατολικές χώρες" να προσπαθούν να μην προσβληθούν...

 

Εν τέλη, σχετικά με σύνθεση ειδικά υπάρχουν κάποια ονόματα (πχ. boulez, Messiaen, Thomas Ades) που είναι αρκετά εώς πολύ μεγάλα και ακούγονται παγκοσμιος. Γάλλοι, Άγγλοι, κλπ. Και από Έλληνες ομολογώ ότι γουστάρω πολύ Αντωνίου, Χρήστου (έφυγε), κλπ... Άρα αυτά περι ημίμετρο... απλά δεν τα σχολιάζω πιο πέρα, εκτός αν επιστρέψεις και αποσαφυνίσεις την θέση σου... ;)

Δημοσιευμένο

Ας μη ξεφεύγουμε πολύ απο το θέμα, ο φίλος partyexile ρώτησε για σπουδές στην Αγγλία και βάσει της πρότερής του μουσικής ενασχόλησης μάλλον τείνει προς popular music.  ;)

 

Μη σε επηρεάζει το γεγονός ότι στην Ελλάδα πρέπει να γράψεις Αρμονία και Ακουστική Υπαγόρευση για τα μουσικά πανεπιστήμια. Δεν ισχύει πάντοτε, ούτε απαραίτητα το ίδιο και αλλού.

 

Ο βαθμός του απολυτηρίου είναι σημαντικός για να δείξεις ότι ενδιαφερόσουν στο Λύκειο και δεν έκανες 'τουρισμό', άρα και σε ενδιαφέρει να 'κυνηγίσεις' ακαδημαϊκά το αγαπημένο σου αντικείμενο.

 

Αν στοχεύεις προς ένα τμήμα 'κλασικής' μουσικής, τότε μάλλον χρειάζονται και οι βαθιές γνώσεις θεωρίας μουσικής. Αν στοχεύεις προς ένα τμήμα 'εμπορικής' μουσικής, τότε το να κατέχεις το κύριο όργανό σου και το να διαβάζεις παρτιτούρες μάλλον είναι αρκετό.

 

Μια καλή αρχή είναι να ζητήσεις οδηγούς σπουδών απο διάφορα πανεπιστήμια και κολλέγια ώστε να δείς τι 'παίζει' απο μαθήματα και τι σε ενδιαφέρει.

 

Μπορείς να μπείς στο UCAS [http://www.ucas.ac.uk] και να διαβάσεις πληροφορίες για όλα τα προγράμματα σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου[Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία, Σκωτία]. Εκεί κάνεις και την αίτηση εισαγωγής σου, κάτι σαν το γνωστό μηχανογράφικο.

 

Επίσης, μπορείς να πεταχτείς σε κάποια απο τις συναντήσεις που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου άνθρωποι των πανεπιστημίων επισκέπτονται την Ελλάδα, απαντούν σε ερωτήσεις των υποψηφίων σπουδαστών και μοιράζουν έντυπο υλικό.

 

Συνήθως, οι σχολές ζητούν απο τους υποψηφίους να περάσουν και απο διαδικασία συνέντευξης/οντισιον. Με αυτό τον τρόπο, αποκτούν καλύτερη εικόνα για το επίπεδο των υποψηφίων και διαλέγουν αυτούς που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με άνεση στις σπουδές τους.

 

Πέρα από τις μουσικές σου γνώσεις, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να επικοινωνείς άνετα στα Αγγλικά[προφορικός και γραπτός λόγος]. Υπάρχουν διάφορες εξετάσεις.

 

Ελπίζω να βοήθησαν τα όσα σου έγραψα. Αν έχεις άλλες ερωτήσεις, με χαρά να σου απαντήσω αν μπορώ. Καλή τύχη και σταδιοδρομία σε ότι διαλέξεις!  :D

Δημοσιευμένο

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!  :) ναι popular  music ;) αρχικα θα ενημερωθω καλυτερα .. απλα θα ζητησω βοηθεια και απτην καθηγητρια των φωνητικων μου η οποια κατι παραπανω θα ξερει εφοσον εχει σπουδασει στην αγγλια φωνητικη... οσο για την γλωσσα,τα αγγλικα θα μπορουσες να πεις πως ειναι το παθος μου μετα την μουσικη :P εχω cambridge profiency αρα ακομα και να χρειαστει να δωσω το toefl δεν νομιζω να εχω προβλημα.

aggelos

Δημοσιευμένο

Γειά χαρά,

 

μουσικές σπουδές δεν έχω κάνει, αλλά θα μπορουσα να σε βοηθήσω με το σύστημα στην Αγγλία μιας έκανα εκεί το μεταπτυχιακό μου.

 

Θα μπεις πρώτα στα site των πανεπιστημίων, να τσεκάρεις τα προγράμματα που προσφέρονται επακριβώς. Αφού καταλήξεις στο πιο σε ενδιαφέρει περισσότερο, θα κατεβάσεις τις αιτήσεις και θα δεις επίσης τα requirements που έχει η θέση για το εκάστοτε πρόγραμμα. Σε περίπτωση που δεις ότι κάποιο πανεπιστήμιο ζητάει πράγματα που ενδεχομένως αντιστοιχούν σε προσόντα που μπορέι να μην έχεις, δεν είναι κα΄κό να επικοινωνήσεις σε πρώτη φάση με email μαζί τους, να τους δώσεις αναλυτικά το προφίλ σου και να σε βοηθήσουν περαιτέρω. Νομίζω υπάρχουν και οι πληροφορίες στα site τους, αλλά αργότερα το καλύτερο που μπορέις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις και τηλεφωνικά με κάποιο ίδρυμα να σε ενημερώσουν έαν υπάρχει κάποιο "open day" που μπορείς να πας, να δεις απο κοντά προσφερόμενα προγράμματα και ύλη, και να συζητήσεις απο κοντά τις λεπτομέρειες.

 

Ψάξου καλά πριν κάνεις οτιδήποτε, σου επαναλαμβάνω ότι παρόλο που δεν σπούδασα μουσική, προσωπικά για μένα μιλώντας το επίπεδο των πανεπιστημίων στην Αγγλία είναι των άκρων. Ή πολύ καλό, ή πολύ χάλια .Τώρα συγκεκριμένα για μουσική θα μπορούσε κάποιος άλλος να σε βοηθήσει περισσότερο απο μένα σίγουρα.

 

Καλές Σπουδές!

Δημοσιευμένο

να το κανεις τι το toefl?(ειναι μονο για αμερικανικα πανεπιστημια)

 

Όχι δεν είναι. Πριν κάποια χρόνια που είχα κάνει κάποιες κινήσεις προς Αγγλία, το TOEFL μου ζητήσανε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...