Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Λοιπόν εκείνο εντέλει που δοκίμασα και μάλλον σιγά σιγά πιάνει είναι να παίξω τις ασκήσεις για ανεξαρτησία των δαχτύλων πολυυυυυυυυυυ αργά στιν αρχή.Μετρονόμος στο 50-60 μιλάμε.Κάτι πάει να γίνει πιστεύω με τον καιρό θα στρώσει.

Thanks για τις απαντήσεις  ;)

Φίλε janick εννοείς τις ασκήσεις που πόσταρα εγώ?Γιατί αν είναι έτσι χαίρομαι πολύ.Κανείς δεν τις σχολίασε ή ανέφερε κάτι και συμπέρανα ότι μάλλον άχρηστες θα είναι αφού δεν βοήθησαν κανένα...

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Παιξε το riff απο το last resort των papa roach!!! Kατα εμε ειναι το ιδανικο riff-ασκηση για finger flexiblity! Συν οτι θα το ευχαριστιεσαι κιολας!!!

1-----------------------------------------------------

2-----------------------------------------------------

3-----------4---------------4---------------4--------

4--2-5-4-5---5-4-5---5-4-5--5-4-5---5-4-5---5-4-5--

5-------------------3---------------2-----------------

6-----------------------------------------------------

Νομιζω πως ειναι σε διαφορετικο κουρδισμα αλλα δεν εχει σημασια, εσυ εκει θα το παιξεις ωστε να κανεις κ stretching. To 4o θα γυμναστει αρκετα πιστευω!!!

Ο δεικτης στην 4η χορδη στο 2 ταστο. μικρο στην 4η 5ο ταστο. παραμεσος στο 4ο ταστο στην 3η κ 4η χορδη οπως δειχνει το tab. κ ο μεσος 5η χορδη 3ο ταστο μια φορα σε ολο το ριφφ. κ παλι ο δεικτης στο τελευταιο μετρο παει 5η χορδη 2ο ταστο. κ επαναλαμβανεις. διωρθωστε με για τυχον λαθη, αν κ νομιζω καλα το γραψα..

Δημοσιευμένο

πολυ καλη σαν ασκηση.. επισης αν δεν κανω λαθος υπαρχει και ενα γυρισμα στο sumtom of the universe που θα σε βοηθησει... οποιος εχει να προτυνει αλλη ας πει παρακαλω..

Δημοσιευμένο

Αλλο ενα καλο ριφφ που το ξερει κ η μαρικα ειναι το sweet dreams-marilyn manson!

1------------------------------------------

2------------------------------------------

3------------------------------------------

4-------5----6---5-------------------------

5---3-3---3----3---3----6-8----5-6--------

6--------------------4-4-----3-3-----------

Δασκαλος πρεπει να γινω ρε γαμωτο! θα ειχα περαση πολλη με αυτες τις ασκησεις που θα εδινα στους μαθητες μου για το σπιτι! θα ασχολιωντουσαν τουλαχιστον κ δεν θα τα παρατουσαν απο την βαρεμαρα!

Δημοσιευμένο

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο θα πω ότι τα τραγούδια δεν είναι και η καλύτερη λύση για ένα τεχνικό πρόβλημα.Μία άσκηση τεχνικής πάντα θα υπερτερεί σε θέματα εξάσκησης από το οποιοδήποτε κομμάτι πολύ απλά γιατί ο συνθέτης δεν σκέφτεται με βάση το τι είναι δύσκολο για το χέρι αλλά τι ικανοποιεί τις εκάστοτε συνθετικές ανάγκες.Είναι διαφορετικά πράγματα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Όταν κατασκευάζεται μία άσκηση πρώτος στόχος είναι η ΄΄γυμναστική΄΄  και μετά το μελωδικό ενδιαφέρον(το οποίο είναι ανύπαρκτο πολλές φορές).

Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ ότι πρέπει να προσεγγίζονται τα τεχνικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις ασκήσεις...

Δημοσιευμένο

Όχι απαραίτητα αν πχ ένα ριφ από ένα κομμάτι καλύπτει και αυτή την εξάσκηση.

'Η πάλι ασκήσεις κλιμάκων σε 3ες ακούγεται πάντα ωραίο και μελωδικό :)

Γενικά η εξάσκηση τεχνικής δεν είναι ανάγκη να είναι βαρετή, αλλά η μελέτη γενικά πρέπει να μοιράζεται και σε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και σε αυτά που θέλεις να κάνεις, πάντα με ένα μέτρο.

Το να προσπαθείς να βγάλεις πάντως ένα κομμάτι που ολοφάνερα είναι ΠΕΡΑΝ των δυνατοτήτων σου εγώ το βρίσκω πολύ λάθος, γιατί σε απογοητεύει και σε αποθαρρύνει. Ενώ αν έχεις τη διάθεση και μπορείς να καταλάβεις ότι αργά ή γρήγορα θα μπορείς να το παίξεις θα μελετάς πιο σίγουρα και με περισσότερο ενδιαφέρον.

Δημοσιευμένο

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο θα πω ότι τα τραγούδια δεν είναι και η καλύτερη λύση για ένα τεχνικό πρόβλημα.Μία άσκηση τεχνικής πάντα θα υπερτερεί σε θέματα εξάσκησης από το οποιοδήποτε κομμάτι πολύ απλά γιατί ο συνθέτης δεν σκέφτεται με βάση το τι είναι δύσκολο για το χέρι αλλά τι ικανοποιεί τις εκάστοτε συνθετικές ανάγκες.Είναι διαφορετικά πράγματα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Όταν κατασκευάζεται μία άσκηση πρώτος στόχος είναι η ΄΄γυμναστική΄΄  και μετά το μελωδικό ενδιαφέρον(το οποίο είναι ανύπαρκτο πολλές φορές).

Τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ ότι πρέπει να προσεγγίζονται τα τεχνικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις ασκήσεις...

Βασικα διαφωνω κ συμφωνω συγχρονως. αλλα τις απλες ασκησεις ποιος δεν τις βαριεται??? κ αν χρησιμοποιησεις το ριφφ σαν να ειναι ασκηση πχ stretching με καποια δαχτυλα(αναλογα το ριφφ) να μενουν στην ταστιερα τοτε μπορεις να πεις πως κανεις δουλεια. ασχετο φυσικα το οτι ο καλλιτεχνης δεν σκεφτοταν το ριφφ ως ασκηση. κ φυσικα τα ριφφ μπορεις να τα παιξεις κ οπως να ναι τελειως διαφορετικα με αυτο που φαινεται. αναλογα πως ευνοει τον καθενα. κ το last resort φερνει παρα πολυ στην βασικη ασκηση για ανεξαρτησια των δαχτυλων. το κλασικο 1-4-3-4-2-4-3-4. Μαλιστα το θεωρω κομματακι καλυτερο γιατι παιζεις σε 3 χορδες ταυτοχρονα! κ μετα απο κανα 5λεπτο νιωθεις την γυμναστικη που προσφερει. Κ αν πχ θες να κανεις το "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ" stretching για κιθαριστα τοτε πιασε ενα μπασο 4χορδο κ παιξε το 2ο ριφφ του master of puppets χωρις να σηκωνεις το δεικτη!!(μονο οπου χρειαζεται κ αυτο για ενα κλικ ειναι φυσικα) Κ συμφωνω πως σιγουρα δεν κανεις δουλεια σωστη διχως καποιες βασικες ασκησεις για τα δαχτυλα αλλα κ την πενα φυσικα. Απλα λεω πως θα ηταν καλο να συνδυαζονται ασκησεις με ριφφ-ασκησεις ωστε να μην βαριεσαι.. κ φυσικα ξερετε πολυ καλα πως οι βαρετες ασκησεις ειναι ενας απο τους βασικοτερους λογους που οι περισσοτεροι παρατανε την κιθαρα κ απελπιζονται γιατι νιωθουν πως δεν μαθαινουν καποια μελωδια.. Μιλαω για οταν πανε σε καποιο δασκαλο κ οχι για αυτοδιδακτους καθαρα. οχι οτι ολοι ειναι ετσι φυσικα. να μην παρεξηγουμαστε.

Δημοσιευμένο

Γενικά η εξάσκηση τεχνικής δεν είναι ανάγκη να είναι βαρετή, αλλά η μελέτη γενικά πρέπει να μοιράζεται και σε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και σε αυτά που θέλεις να κάνεις, πάντα με ένα μέτρο.

Το να προσπαθείς να βγάλεις πάντως ένα κομμάτι που ολοφάνερα είναι ΠΕΡΑΝ των δυνατοτήτων σου εγώ το βρίσκω πολύ λάθος, γιατί σε απογοητεύει και σε αποθαρρύνει. Ενώ αν έχεις τη διάθεση και μπορείς να καταλάβεις ότι αργά ή γρήγορα θα μπορείς να το παίξεις θα μελετάς πιο σίγουρα και με περισσότερο ενδιαφέρον.

Τα ριφφ-ασκησεις που παρεθεσα δεν απευθυνονται σε αρχαριους(τα συγκεκριμενα) αλλα μπορω να κανω ποστ ριφφς για εντελως αρχαριους. νομιζω πως ο φιλος μας που εχει το προβλημα με το 4ο δαχτυλο δεν ειναι αρχαριος. οποτε κ ποσταρα οτι ποσταρα. Ο καθε δασκαλος θα μπορουσε να δινει ενδιαφεροντα πραγματα να μελετησει ο μαθητης του.. κριμα που δεν το κανουν... 2 που επισκεφτηκα, ο 2ος με ταραξε στις ασκησεις... (τις εκανα, αλλα ημουν ηδη σε ενα επιπεδο τοτε κ ηθελα να βελτιωθω. εφυγα στο 2ο μαθημα απο την βαρεμαρα). ηξερα ομως να παιξω τραγουδια σε απλες συγχορδιες τοτε. Για τον πρωτο δασκαλο δεν θελω να σας πω καν... πηγα οντας τελειως ασχετος κ μου δειχνει να κανω την χρωματικη σπιτι καθε μερα για stretching κ μου λεει ελα σε κανα μηνα παλι οταν θα εχουν ανοιξει τα δαχτυλα καπως για να ξεκινησουμε.. αυτος ηταν απαραδεκτος ρε παιδια.. δηλαδη ελεος.. Εχε χαρη που συγκατοικησα προπερσυ με ενα παιδι κ μου εδειξε τις βασικες συγχορδιες... αλλιως δεν θα ημουν καν εδω τωρα να συνομιλω με ολους σας κ να χαιρομαι καθε μερα για το κιθαριστικο μου επιπεδο το οποιο βελτιωνεται ταχυτατα ως αυτοδιδακτος. Κ φυσικα οπως ειπα κ πριν συμφωνω κ γω στις "βαρετες" ασκησεις, αλλα πιστευω ειναι ο τελειως λαθος τροπος για να προσεγγισεις καποιον στο να μαθει κιθαρα μονο με αυτες. Δεν θα παθεις τιποτα αν του δειξεις στο πρωτο μαθημα πως να πιανει κ μια λα. να την παιζει κ αυτην σπιτι να ευχαριστιεται το ακουσμα! αλλα ειναι κ αυτοι που εκμεταλευονται τις γνωσεις τους για κερδοσκοπικους σκοπους κ κανουν ενα χρονο να σου μαθουν τελειως γελοια πραγματα(βασικες συγχορδιες κτλ) οπως κ καποια ωδεια(κατα εμε). Ολοι για το χρημα πια.. ελεος... 20 κ 25 ευρω την πρωτη ωρα για να σου πει τι ειναι το 4/4. Απαραδεκτο

Δημοσιευμένο

+10000000

Σε νεαρά παιδιά που κάνω μαθήματα έχω διαπιστώσει ότι ανταποκρίνονται 10 φορές καλύτερα και ταχύτερα όταν μελετούν κάποιο ριφ από κομμάτι, το οποίο είναι (σατανικά) επίτηδες επιλεγμένο ώστε να εξασκεί κάποια συγκεκριμένη τεχνική.

off topic: Παιδιά, μια παράκληση, προσπαθείτε να βάζετε παραγράφους στα κείμενά σας, γιατί είναι πολύ δυσανάγνωστα αλλιώς,...  :-\

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημοσιευμένο

+10000000

Σε νεαρά παιδιά που κάνω μαθήματα έχω διαπιστώσει ότι ανταποκρίνονται 10 φορές καλύτερα και ταχύτερα όταν μελετούν κάποιο ριφ από κομμάτι, το οποίο είναι (σατανικά) επίτηδες επιλεγμένο ώστε να εξασκεί κάποια συγκεκριμένη τεχνική.

off topic: Παιδιά, μια παράκληση, προσπαθείτε να βάζετε παραγράφους στα κείμενά σας, γιατί είναι πολύ δυσανάγνωστα αλλιώς,...  :-\

Οκ για τις παραγραφους!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...