darshan Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2010 @ darshan. Oι ΕMG δεν κάνουν για δύο λόγους. 1) Είναι τίγκα στα μεσαία 2) Έχουν μηδενικό complexity και overtones. Άρα δεν έχουν σχέση με αυτό που εννοούμε ήχο PAFs (για το ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού PAF μπορείτε να διαβασετε κάποιο απ' τα δεκάδες άρθρα του LPF). 18volt, κόβεις από το volume και τα πράγματα "αποσυμπιέζονται", πάντα βέβαια όταν υπάρχει έστω και λίγο drive. Σαφώς και ο blues ήχος δεν είναι η περιοχή τους (αν και ο Gary είναι γενικά γκαζιάρης...). Ο 81 σε neck μου είχε φανεί πολύ κοντά σε vintage ήχο. Μήπως είμαι biased? ;D
Andreas Black Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2010 18volt, κόβεις από το volume και τα πράγματα "αποσυμπιέζονται", πάντα βέβαια όταν υπάρχει έστω και λίγο drive. Σαφώς και ο blues ήχος δεν είναι η περιοχή τους (αν και ο Gary είναι γενικά γκαζιάρης...). Ο 81 σε neck μου είχε φανεί πολύ κοντά σε vintage ήχο. Μήπως είμαι biased? ;D λοιπον φιλε μου εδωσες ιδεα..περαν της Gibson εχω και μια Les Paul αγνώστου πατρός οπου φόραγε τους EMG 60/81 και θα κανω την παρακατω μόντα που ξεθαψα.. http://www.noiz.gr/index.php?topic=168143.0 .. ελπίζοντας για να μειώσω λιγο το κομπρεσαρισμα και να παιζω με το volume για πιο rock και ισως και blues καταστασεις!!! ...ελπιζω δηλ ;D
Andreas Black Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 EMG Web site Can I use multiple batteries? Yes. If you’ve got room for multiple batteries in your guitar, you can use two batteries wired in series to power your onboard circuitry at 18 volts. The output level will not appreciably increase, but you’ll have increased headroom and crisper transients. This is especially useful for percussive/slap bass styles where you can generate enormous instantaneous power levels across the entire frequency spectrum. You can also wire two batteries in parallel to provide a regular 9 volt supply but with much longer lifespan between battery changes. Although most of our products are rated for 27 volts, we recommend a maximum of 18 volts. The additional benefi ts of 27 vs. 18 volts are negligible. θα το δοκιμασω... ;D
panos_chem85 Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 για τον jimmy page που έπαιζε με 8άρες έχουμε να πούμε κάτι; μάλλον θέμα γούστου είναι το πάχος... αν ο φίλος είναι ο page, πάω πάσο..το ότι χάνει το όργανο είναι πέραν αμφισβήτησης..
Superfunk Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2010 για τον jimmy page που έπαιζε με 8άρες έχουμε να πούμε κάτι; μάλλον θέμα γούστου είναι το πάχος... +1000 αλλωστε ο απολυτος,κατα τη γνωμη πολλων, ηχος Les Paul ( αυτος του Billy Gibbons) απο....8αρες βγαινει... ;) Δεν υπαρχει "καλυτερος" ηχος λογω βαρυτερων (ή ελαφρυτερων) χορδων,υπαρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ηχος (σε αλλους αρεσει ο ηχος & η αισθηση των βαρυτερων χορδων και σε αλλους των ελαφρυτερων) Επ'ουδενι δεν ισχυει η εξισωση βαρυτερες χορδες=καλυτερος ηχος. (εξαλλου η κιθαρα ειναι μονο ενα μικρο ποσοστο...παραγομενου ηχου....για το μεγαλυτερο ευθυνονται οι ενισχυτες και τα εφε) παντως καλο ειναι να πειραματιζεστε με το string gauge στις διαφορες κιθαρες σας ακομα και αν ειναι ιδια μοντελλα,εκπληκτοι θα ανακαλυψετε οτι καποιες παιζουν καλυτερα με 9αρες,καποιες με 10αρες και καποιες με 11αρες ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
ierissiotis Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 +1000 αλλωστε ο απολυτος,κατα τη γνωμη πολλων, ηχος Les Paul ( αυτος του Billy Gibbons) απο....8αρες βγαινει... ;) Δεν υπαρχει "καλυτερος" ηχος λογω βαρυτερων (ή ελαφρυτερων) χορδων,υπαρχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ηχος (σε αλλους αρεσει ο ηχος & η αισθηση των βαρυτερων χορδων και σε αλλους των ελαφρυτερων) Επ'ουδενι δεν ισχυει η εξισωση βαρυτερες χορδες=καλυτερος ηχος. (εξαλλου η κιθαρα ειναι μονο ενα μικρο ποσοστο...παραγομενου ηχου....για το μεγαλυτερο ευθυνονται οι ενισχυτες και τα εφε) παντως καλο ειναι να πειραματιζεστε με το string gauge στις διαφορες κιθαρες σας ακομα και αν ειναι ιδια μοντελλα,εκπληκτοι θα ανακαλυψετε οτι καποιες παιζουν καλυτερα με 9αρες,καποιες με 10αρες και καποιες με 11αρες ;) Kαι κάποιες με 12 άρες ;D
zack Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 ρε παιδιά διορθώστε με αν κανς λαθος αλλα οι gibson εργοστασιακα δν είναι σεταρισμένες για 10αρες χορδές?φίλε την σετάρισες την κιθαρα για να βάλεις 9αρες?
zack Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 είμαι 99% σίγουρος οτι είναι 10αρες γιατί εχω 3 gibson και όλες ήρθαν με 10αρεσ χορδές...
Andreas Black Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2010 ναι και σε εμανα 10αρες..το λεει και στο σιτε...τουλαχιστον για το δικο μου μοντελο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση