Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

1)θελω μια καμπινα 2χ12 αλλα καθε μεγαφωνο να το μετατρεψω να βγαζει δικη του εξοδο οποτε σε μια 2χ12 το καθε μεγαφωνο να παιζει και με αλλο ενισχυτη...

αυτο γιατι μου ερχεται πιο οικονομικα να παρω μια 2χ12 παρα 2 καμπινες 1χ12

πρεπει οπωσδηποτε το καθε μεγαφωνο να ειναι μονο του μεσα σε μια καμπινα για να αποδωσει καλα?(μιλαω παντα για εντασεις δωματιου) ,με αλλα λογια η υπαρξη παραπανω χωρου μεσα στην καμπινα(αφου προοριζεται να παιξει μονο του)και ενος ακομα μεγαφωνου διπλα του εστω και ανενεργο θα εχει διαφορα στην αποδοση απ οτι σε 1χ12?

ξερω οτι υπαρχουν πεταλια διακοπτες για 2 κεφαλια σε μια καμπινα αλλα απ οτι εχω δει κοστιζουν υπερβολικα(βλεπε της radial) οποτε καλυτερα μια δευτερη καμπινα στα λεφτα αυτα....

2)εχω μια καμπινα 1χ12 με μεγαφωνο 8ohm...εχει 2 εξοδους...σημαινει οτι μπορω να βαλω 2 ενισχυτες πανω των 16ohm?ειναι αυτο λυση στο παραπανω προβλημα μου δηλαδη να ενωσω 2 κεφαλια σε μια καμπινα και να εχω a/b switch τους ενισχυτες?

Δημοσιευμένο

1) Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά αλλά στη θέση σου ούτε καν θα το σκεφτόμουν! Θα έπαιρνα την 2Χ12" με ξεχωριστές εισόδους....

2) Όχι, δεν νομίζω να έχει 2 εισόδους αλλά μία με παράλληλα βύσματα. Θα προτιμούσα, όμως, την πρώτη περίπτωση....

Δημοσιευμένο

Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, για ακριβώς τον ίδιο λόγο (2 λαμπάτοι ενισχυτές σε 1 καμπίνα), ένα φτηνό passive aby switch (ένα jam A-B Box για την ακρίβεια).

Θέλει μόνο πολύ προσοχή ώστε το switch να είναι πάντα σωστά πατημένο. Με άλλα λόγια να μην ανοίξεις ποτέ τον Α ενισχυτή με το switch γυρισμένο στον Β.

Πρόσεξε όμως να πάρεις ένα passive switch, που δε θα έχει άλλα κυκλώματα μέσα (πχ leveling, eq, buffer κλπ) γιατί η έξοδος του ενισχυτή σου θα τα κάψει.

Δημοσιευμένο

Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, για ακριβώς τον ίδιο λόγο (2 λαμπάτοι ενισχυτές σε 1 καμπίνα), ένα φτηνό passive aby switch (ένα jam A-B Box για την ακρίβεια).

Θέλει μόνο πολύ προσοχή ώστε το switch να είναι πάντα σωστά πατημένο. Με άλλα λόγια να μην ανοίξεις ποτέ τον Α ενισχυτή με το switch γυρισμένο στον Β.

Πρόσεξε όμως να πάρεις ένα passive switch, που δε θα έχει άλλα κυκλώματα μέσα (πχ leveling, eq, buffer κλπ) γιατί η έξοδος του ενισχυτή σου θα τα κάψει.

....ή αν δε προσεξεις τα ωμ εξοδου ενισχ-καμπινας μπορει να καψεις και τροφοδοτικο ενισχυτη

Γιατι δε βαζεις καλυτερα 4χ12 και να μοιρασεις τις αντιστασεις σε 2 ενισχυτες παιζοντας 2 και 2 ηχεια στην αλλαγη? ;)ογκος θα πεις? χρηματα? το δεχομαι αλλα μονο αυτο :)

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...