bloody_sunday Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 @ tugito Tugito μου κάνεις πλάκα έτσι; Θα πάρει κάποιος ηχεία Monitor για να κάνει σοβαρή δουλειά κι μετά θα τρέχει στο αυτοκίνητο κι στο σπίτι της γκόμενας για να ακούσει τις μίξεις του; Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του θα προσπαθήσει να ακούσει το draft mix σε άλλα consumer ηχοσυστήματα κάθε ποιότητας. Πολλοί κάνουν και διορθώσεις βάσει αυτού ή γνωρίζοντας εκ των προτέρων μερικά προβλήματα συγκεκριμένων χώρων ακρόασης όπως πχ. dance floors σε κλαμπ. PS. Με πρόλαβε ο Φλι. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
nektarios Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Πολλοί κάνουν και διορθώσεις βάσει αυτού ή γνωρίζοντας εκ των προτέρων μερικά προβλήματα συγκεκριμένων χώρων ακρόασης όπως πχ. dance floors σε κλαμπ. Eντελώς άσχετο.Αυτό γίνεται για πολύ διαφορετικούς λόγους. Δηλαδή καποιος που μιξάρει την μουσική του σπίτι του ή στο στούντιο, έχει κατά νου μόνο πως θα ακούγεται αν παίξει ποτέ σε ένα club live? Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του και έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό επίσης στις γνώσεις και στον εξοπλισμό του, δεν έχει ανάγκη κανένα μα κανένα mp3 player αυτοκινήτου για να ακούσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.Τα ξέρει από πριν αγαπητοί συνομιλητές. Και τα ξέρει γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ο κάθε ηχολήπτης - μηχανικός - παραγωγός που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, σαν επαγγελματίας ξέρει άριστα τον εξοπλισμό του, κι είναι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο της δουλειάς του. Εσείς ξεφύγατε από το home user περιβάλλον κι περάσατε στο καθαρά επαγγελματικό, όχι εγώ. Παιδιά ειλικρινά ώρες ώρες δεν σας πιάνω καθόλου...ίσως θα βοηθούσε πολλούς να βιώσουν μια φορά από κοντά την διαδικασία εγγραφής και παραγωγής ενός δίσκου σε ένα επαγγελματικό στούντιο, δίπλα σε έναν επαγγελματία ηχολήπτη. Θαρρώ πως πρόταση για να μεταφερθείτε στο αυτοκίνητό του...δεν θα πέσει στην...κονσόλα ... Πολύ φιλικά gentlemen
tugito Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Eντελώς άσχετο.Αυτό γίνεται για πολύ διαφορετικούς λόγους. Δηλαδή καποιος που μιξάρει την μουσική του σπίτι του ή στο στούντιο, έχει κατά νου μόνο πως θα ακούγεται αν παίξει ποτέ σε ένα club live? Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του και έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό επίσης στις γνώσεις και στον εξοπλισμό του, δεν έχει ανάγκη κανένα μα κανένα mp3 player αυτοκινήτου για να ακούσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.Τα ξέρει από πριν αγαπητοί συνομιλητές. Και τα ξέρει γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ο κάθε ηχολήπτης - μηχανικός - παραγωγός που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, σαν επαγγελματίας ξέρει άριστα τον εξοπλισμό του, κι είναι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο της δουλειάς του. Εσείς ξεφύγατε από το home user περιβάλλον κι περάσατε στο καθαρά επαγγελματικό, όχι εγώ. Παιδιά ειλικρινά ώρες ώρες δεν σας πιάνω καθόλου...ίσως θα βοηθούσε πολλούς να βιώσουν μια φορά από κοντά την διαδικασία εγγραφής και παραγωγής ενός δίσκου σε ένα επαγγελματικό στούντιο, δίπλα σε έναν επαγγελματία ηχολήπτη. Θαρρώ πως πρόταση για να μεταφερθείτε στο αυτοκίνητό του...δεν θα πέσει στην...κονσόλα ... Πολύ φιλικά gentlemen Κάτι που θεωρείται κανόνας (έχεις δεί φαντάζομαι οτι σχεδόν όλα τα στούντιο έχουν δεύτερα μικρούλια ηχειάκια και συνήθως μέχρι και μονοφωνικά) , δηλαδή το να τσεκάρεις τις μίξεις σου συγκριτικά σε πηγές του απλού πολίτη, το απορρίπτεις. Επίσης bob katz και άλλοι το κάνουν αυτό και ρίχνουν τέτοιες προτάσεις στο τραπέζι. Το θέμα μου εμένα δεν ειναι αν εχεις άλλη οπτική και αν διαφωνείς, το θέμα μου είναι ότι στην δικιά μου περίπτωση το να έχεις το νου σου πως ακουγεται η μίξη σου παντου, μονο ΚΑΛΟ μπορεί να κάνει και δεν ΧΑΝΕΙΣ τίποτα. Εγώ κάνω pass όπως και να χει απο την κουβέντα, δεκτές όλες οι απόψεις, καλό ειναι να υπαρχει σύγκριση κατ'εμέ και επιμένω. Δεν αμφιβάλλω ότι μια μίξη σου σε αψογα ηχεία θα ειναι ικανοποιητική παντού, αλλά γιατί να μην το τεστάρεις. Anyway..
fleamail Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του και έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό επίσης στις γνώσεις και στον εξοπλισμό του, δεν έχει ανάγκη κανένα μα κανένα mp3 player αυτοκινήτου για να ακούσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.Τα ξέρει από πριν αγαπητοί συνομιλητές. Και τα ξέρει γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ο κάθε ηχολήπτης - μηχανικός - παραγωγός που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, σαν επαγγελματίας ξέρει άριστα τον εξοπλισμό του, κι είναι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο της δουλειάς του. Ακριβώς αυτή η στάση έχει κάνει τους έλληνες ηχολήπτες/παραγωγούς/ηχοwhatever παγκοσμίως γνωστούς και όλοι προσπαθούν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας! Ταμπέλες, κανόνες και πρέπει! Καλή συνέχεια http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com
freerock1974 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Eντελώς άσχετο.Αυτό γίνεται για πολύ διαφορετικούς λόγους. Δηλαδή καποιος που μιξάρει την μουσική του σπίτι του ή στο στούντιο, έχει κατά νου μόνο πως θα ακούγεται αν παίξει ποτέ σε ένα club live? Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του και έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό επίσης στις γνώσεις και στον εξοπλισμό του, δεν έχει ανάγκη κανένα μα κανένα mp3 player αυτοκινήτου για να ακούσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.Τα ξέρει από πριν αγαπητοί συνομιλητές. Και τα ξέρει γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ο κάθε ηχολήπτης - μηχανικός - παραγωγός που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, σαν επαγγελματίας ξέρει άριστα τον εξοπλισμό του, κι είναι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο της δουλειάς του. Εσείς ξεφύγατε από το home user περιβάλλον κι περάσατε στο καθαρά επαγγελματικό, όχι εγώ. Παιδιά ειλικρινά ώρες ώρες δεν σας πιάνω καθόλου...ίσως θα βοηθούσε πολλούς να βιώσουν μια φορά από κοντά την διαδικασία εγγραφής και παραγωγής ενός δίσκου σε ένα επαγγελματικό στούντιο, δίπλα σε έναν επαγγελματία ηχολήπτη. Θαρρώ πως πρόταση για να μεταφερθείτε στο αυτοκίνητό του...δεν θα πέσει στην...κονσόλα ... Πολύ φιλικά gentlemen Φιλε Νεκταριε, Ποιος σου ειπε οτι δεν εχουμε παραβρεθει και συμμετασχει σε ατελειωτες ωρες επαγγελματικης ηχογραφησης και παραγωγης?Απο που το συμπερανες αυτο? Το αν υπαρχουν πολλα επαγγελματικα στουντιο στην Ελλαδα και αν τελικα ειμαστε 20 χρονια πισω επειδη καποιοι ειναι ''επαγγελματιες'' και ακομα ψαχνονται να βρουν το ΠΩΣ οι του εξωτερικου βγαζουν αυτο τον ηχο...ειναι αλλη κουβεντα... Τι δεν πιανεις δηλαδη απο τα λεγομενα μας? Αυτο που δεν επιασες,ειναι μαλλον οτι καποιος θελει να κανει το χομπι του και διαθετει 200 ευρω για μονιτορς... Υπαρχει κι αυτη η μεριδα ξερεις και πολλες φορες ειναι και πιο αγνη και υγιης απο αυτους που αναφερεις πως ξερουν τον εξοπλισμο τους... Δεν ειπε κανεις οτι τα μονιτορς των 200 ευρω κανουν την ιδια δουλεια με αυτα των 5.000 ουτε οτι τα 4'' ειναι ιδια με τα 8''.Θα ημασταν ανοητοι και αδαεις. Ειπαμε στον ανθρωπο οτι σ αυτα τα λεφτα δεν υπαρχουν ιδιαιτερες διαφορες. Αν σε καθε χομπιστα που διαθετει το υστερημα του για τη μουσικη,λεγαμε ''μην πετας τα λεφτα σου,''θα ημασταν πολυυυυ φτωχοτεροι σε μουσικους και καλλιτεχνες στην Ελλαδα. Εκτος αν οι επαγγελματιες που αναφερεις αποτρεπουν τον κοσμο να πεταει τα λεφτα του για τους δικους τους λογους... Ε,αυτοι ας εχουν μονιτορς των 5.000 ευρω...η δουλεια τους ειναι στο κατω κατω. Αντε καλες αγορες μαγκες! GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND
nektarios Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 @fleamail Είναι μεγάλη προσβολή -κατά την γνώμη μου- για τον επαγγελματία Ηχολήπτη, τον επαγγελματία Μixing Εngineer, τον επαγγελματία Παραγωγό, τον επαγγελματία Master Εngineer, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , να λέγεται πως πρέπει να ακούσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του σε mp3 player (για όνομα του θεού) για να σιγουρευτεί και για να έχει μια συνολική εικόνα ή μια δεύτερη άποψη για το "έργο του"... @freerock1974 Δεν αποτρέπω και δεν προτρέπω κανένα χομπίστα να παρατήσει το χόμπυ του. Δεν έχω σκοπό να αποκαρδιώσω κανέναν.Ίσα ίσα το αντίθετο.Τον παρακινώ και τον συμβουλεύω ΤΑΠΕΙΝΑ να μαζέψει άλλα 100 ευρώ (το ξέρω μεγάλο ποσό) για να ευχαριστηθεί και να απολαύσει το χόμπυ του με καλύτερα μέσα για καλύτερα αποτελέσματα.Επίσης τον προειδοποιώ ότι είναι κρίμα για αυτόν να δώσει 200 ευρώ, κι σε 2-3 μήνες να ανοίξει άλλο thread με τίτλο "Monitor στα 400-500 ευρώ". Για σκέψου το, σε ποια από τις 2 περιπτώσεις έχασε κι σε ποια κέρδισε; Mήπως αν το 200 γίνει 300 εξ' αρχής (ανέφερα κι μοντέλα φτηνά 6,5 inch) βγει κερδισμένος; Φιλικότατα
bloody_sunday Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Nεκτάριε, δεν γίνεται για καθόλου διαφορετικούς λόγους. Επαναλαμβάνω πως είναι μια συνηθισμένη και σωστή τακτική που πολλές φορές ξεκινάει από τα ίδια τα στούντιο, που διαθέτουν ανεξάρτητους επιπλέον χώρους με διάφορα ηχεία (καλά, άριστα, αναφοράς, μέτρια κλπ) αλλά ΟΧΙ μόνιτορ. Αν εσύ προσωπικά δεν το έχεις ακούσει/συζητήσει/δοκιμάσει κλπ, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως όλοι κάνουν το ίδιο. Κι εγώ προηγουμένως μίλησα για μικρές αλλαγές, όχι για ισοπεδωτικές (κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την δουλειά του στούντιο). Πέρα από αυτό, όχι, μια μουσική δεν δημιουργείται πάντοτε με γνώμονα τον τελικό χώρο που θα ακουστεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον, αφού απλούστατα δεν θα την ακούσουν όλοι στο ίδιο σημείο (όλοι σε αμάξι/κλαμπ/ραδιόφωνο/στερεοφωνικό κλπ.) αλλά σε άπειρα διαφορετικά. Μπορεί όμως να γίνει ανεπαίσθητα πιο "συμβατή" χωρίς να αλλάξει δραματικά η όλη εικόνα. Είναι μεγάλη προσβολή -κατά την γνώμη μου- για τον επαγγελματία Ηχολήπτη, τον επαγγελματία Μixing Εngineer, τον επαγγελματία Παραγωγό, τον επαγγελματία Master Εngineer, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , να λέγεται πως πρέπει να ακούσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του σε mp3 player (για όνομα του θεού) για να σιγουρευτεί και για να έχει μια συνολική εικόνα ή μια δεύτερη άποψη για το "έργο του"... Ποιος ακριβώς μίλησε για mp3 player? Mπορείς να παραθέσεις ένα συγκεκριμένο quote από κάποιον? Αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει είναι πως γνωστοί μου γυρνούν με cd στα χέρια, όχι mp3. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
hcsilence Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Oποιοσδήποτε mixing engineer/παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του και έχει εμπιστοσύνη και σεβασμό επίσης στις γνώσεις και στον εξοπλισμό του, δεν έχει ανάγκη κανένα μα κανένα mp3 player αυτοκινήτου για να ακούσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.Τα ξέρει από πριν αγαπητοί συνομιλητές. Και τα ξέρει γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ο κάθε ηχολήπτης - μηχανικός - παραγωγός που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, σαν επαγγελματίας ξέρει άριστα τον εξοπλισμό του, κι είναι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο της δουλειάς του. Ό,τι να 'ναι.
longshadow Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Ό,τι να 'ναι. Λίγο άκομψο,ειδικά για 1ο πόστ, don't you think? ;)
hcsilence Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2010 Λίγο άκομψο,ειδικά για 1ο πόστ, don't you think? ;) Ήταν απαραίτητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση