kostdouk Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2010 Ρε παιδιά για πείτε μου. Peavey και Fender σε πιά μαγαζιά Αθήνα,Πειραιά υπάρχουν, να πάω να τους δοκιμάσω ? τον Bogner τον έχει ο Νάκας στον Πειραιά, νομίζω και τους Laney. Και κάτι άλλο. έχω προσέξει ότι οι περισότεροι εδώ στο forum έχουν σαν σημείο αναφοράς, όταν πρόκειται για αγορές απο το εξωτερικό(internet) τον thomann. Ενώ υπάρχει το αγγλικό DV247 το οποίο έχει καλύτερες τιμές. πχ. peavey classic 30, thomann- 589€(χωρίς το footswits), DV247- 564,87€(με footswits). όπου εδώ η διαφορά γίνετε μεγαλύτερη αφου στον thomann πρέπει να το αγοράσεις εξτρά με την αντίστοιχη διαφορά στην τιμή. Bogner, thomann- 769€, DV247- 689,39€ Fender Blues junior, thomann- 479€, DV247- 401,45€ Υπάρχει ίσως κάποιος λόγος ? ή είναι σύμπτωση ?
gmw Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2010 Ρε παιδιά για πείτε μου. Peavey και Fender σε πιά μαγαζιά Αθήνα,Πειραιά υπάρχουν, να πάω να τους δοκιμάσω ? τον Bogner τον έχει ο Νάκας στον Πειραιά, νομίζω και τους Laney. Και κάτι άλλο. έχω προσέξει ότι οι περισότεροι εδώ στο forum έχουν σαν σημείο αναφοράς, όταν πρόκειται για αγορές απο το εξωτερικό(internet) τον thomann. Ενώ υπάρχει το αγγλικό DV247 το οποίο έχει καλύτερες τιμές. πχ. peavey classic 30, thomann- 589€(χωρίς το footswits), DV247- 564,87€(με footswits). όπου εδώ η διαφορά γίνετε μεγαλύτερη αφου στον thomann πρέπει να το αγοράσεις εξτρά με την αντίστοιχη διαφορά στην τιμή. Η ελεύθερη πτώση της λιρας .....!!! Bogner, thomann- 769€, DV247- 689,39€ Fender Blues junior, thomann- 479€, DV247- 401,45€ Υπάρχει ίσως κάποιος λόγος ? ή είναι σύμπτωση ?
kostdouk Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ρωτάω γιατί είναι πιό φθηνός ο άγγλος απ'τον γερμανό, αλλά γιατί ενώ είναι οικονομικότερος ο άγγλος οι περισότεροι αγοράζουν απ'τον γερμανό. Εξ'άλλου τα παραδείγματα που αναφέρω είναι σε ευρώ και στις δύο περιπτώσεις.
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Άφθονοι λόγοι και πολυσυζητημένοι-αναλυμένοι... διαφορετικές συμφωνίες με χονδρέμπορους, πολλά υπερατλαντικά αγαθά που φτάνουν κατευθείαν στην Βρετανία χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, η λίρα, o χαμηλότερος (νομίζω) ΦΠΑ της Ευρωζώνης... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
stephanos Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Αν κρίνω από τον 5άρη που έχω που είναι super πιστεύω είναι καλή επιλογή αυτός http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht_studio_20_combo.htm με πολλά καλούδια και βελτιώσεις από τον HT-5 20 Watt valve combo • 2xECC83, 2xEL34 • Two footswitchable channels • 12 Celestion speaker • Enhanced tone controls • Patent-Applied for Infinite Shape Feature (ISF) • Master volume • Digital reverb • Speaker emulated output • Effects loop • 1-way footswitch included • Cool vintage styling
kostdouk Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 OP Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Επανέρχομαι Πήγα στον Νάκα Πειραιά με την κιθάρα μου και δοκίμασα τον Bogner 112. Αν και δεν είχα πολύ χρόνο και δεν μου επετράπει λογο συνθηκών καταστήματος να τον ανοίξω(ένταση), μπορώ να πω ότι μου άρεσε. ειναι καλοφτιαγμένος με πολλές επιλογές και δυνατότητες και σου δίνει αρκετή ευελιξεία στους ήχους καθαρά και βρώμικα επίσεις πολύ καλή η επιλογή 20-40 watt και συνοδεύεται με το πετάλι του. Τιμή 1150€ (μεγάλη διαφορά από DV) Τώρα επειδή μου είναι πολύ δύσκολο λόγω χρόνου, υποχρεώσεων, να πάω Αθήνα να ψάξω μαγαζί με Peavey classic 30 (αν και αυτό είναι το σωστό, όπως έχει χιλιοειπωθεί) μήπως μπορείτε όσοι γνωρίζετε να μου κάνετε κάποια σύγκριση μεταξεί αυτών τον δύο ενισχυτών. Αφού σας θυμήσω ότι παίζω με Gibson les paul και πάλι ευχαριστώ
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 O Peavey Classic 30 είναι διαφορετικός ενισχυτής, με λιγότερες έξτρα δυνατότητες που στον Alchemist είναι ενσωματωμένες. Είναι όμως φτηνότερος, διαθέτει πολύ όμορφα καθαρά, ένα gain channel που δεν φτάνει σε extremes αλλά που διαθέτει ένα όμορφο (kate me) και σχετικά ήπιο overdrive, και αποτελεί μια από τις πιο διαχρονικές λύσεις για πάντρεμα με πετάλια. Aπό την άλλη, και ο Alchemist δεν πάει πίσω - έχει πολύ ωραίο overdrive και καλά καθαρά, αλλά τον είχα βρει πιο δύσκολο στην εύρεση του sweet spot ενώ ο Classic 30 είναι πανεύκολος στη χρήση και ακούγεται θαυμάσιος. Ο Alchemist είναι περισσότερο μια ενδιαφέρουσα λύση με εφφέ σε οικογενειακή συσκευασία, ενώ ο Classic 30 είναι πιο απλός και straightforward... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
dolphi_f Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 δεν τον εχω ακουσει προσωπικα αλλα διαβασα καλες κριτικες απο Guitararist kai Total Guitar magazine gia ton Laney Lionheart series. Ειναι σε διαφορες εκδοσεις κεφαλη, κομπο κλπ. επισης κατι που ο ιδιος θα ψαξω ειναι o Blues Custom apo Epiphone (για vintage καταστασεις). Ολο λαμπα και το rectifier, 2 6L6 or 5881 kai 4 12ax7. και ο αγγλος και ο γερμανος το εχει με πλου καλη τιμη με 2 eminence speakers.
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Πολύ καλός και όμορφος ενισχυτής ο Epiphone Blues Custom 30 και με φοβερή ποιότητα κατασκευής, αλλά πάρα πολύ βαρύς και με λίγο μπλιεαχ overdrive. Τον είχα για ενάμισι χρόνο περίπου κατά τα τέλη του 2007, και τον πούλησα. Πέρνα από το ψαχτήρι, τα έχω γράψει πιο αναλυτικά παλαιότερα, μου είχε ζητηθεί από τον TGL παλιά να γράψω κι ένα review που λόγω φόρτου εργασίας δεν γράφτηκε ποτέ. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
odis13 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2010 O Peavey Classic 30 ειναι κλασσικη λυση, αλλα επειδη δεν εχω περασει τρομερα πολυ χρονο μαζι του θα αφησω αλλους πιο εμπειρους να τον σχολιασουν. Ο Alchemist ειναι ωραιος ενισχυτης, αρκετα ευελικτος και με πολυ καλο crunch. Εμενα με αφησε με αναμικτες εντυπωσεις...αλλα πραγματα ηταν καλα, αλλα πολυ καλα, αλλα με αφησαν ψιλοαδιαφορο και αλλα τα βρηκα εκτος τοπου (μερικα εφε για παραδειγμα). Σιγουρα παντως αξιζει μια ακροαση. Περι Laney Lionheart => Earendil. Οσο για τον Epi Blues Custom, ειναι παρα πολυ ωραιος ενισχυτης, με responsive eq και ζεστο ηχο που σιγουρα αξιζει να ακουσεις. Α και ζυγιζει ενα τονο... Αν ψαξεις στο forum θα βρεις review και δικα μου αλλα και του bloody που τον ειχε μαλιστα για καποιο καιρο. Edit: Με προλαβε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση