victoras Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα σε ολους Θα ηθελα τα φωτα σας σε καποιες αποριες που εχω σχετικα με ηχογραφηση μεσω κονσολας. Η ηχογραφηση αφορα μπουζουκι , κιθαρα , αρμονιο και φωνες φυσικα. Μεχρι στιγμης απο την κονσολα και μεσω του main 2 στελνω το συνολο του ηχου σε ενα mp3 player που εχω. Αυτο που θα ηθελα να ξερω ειναι με ποιον τροπο θα μπορεσω να κανω πολυκαναλη εγγραφη καθε καναλι και οργανο η φωνη αντιστοιχα για να γινει επεξεργασια κατοπιν. Τι χρειαζομαι περα απο την κονσολα ? Ενα laptop υπαρχει σε περιπτωση που χρειαζεται pc. Υπαρχει και αλλος τροπος για τετοια εγγραφη χωρις pc ? Σε περιπτωση που χρησιμοποιηθει pc υπαρχει καποιο σχετικα ευκολο προγραμμα επεξεργασιας ηχου ? Αν υπαρχει τροπος χωρις pc πως γινεται η επεξεργασια ? Σορρυ αν κουφανα κανενα με αυτα που ρωταω αλλα τωρα ξεκιναω και θα εκτιμουσα πολυ οποιαδηποτε βοηθεια Ελπιζω να μη σας κουρασα πολυ με ολες αυτες τις αποριες μου και ευχαριστω προκαταβολικα για την οποια βοηθεια
koxcygr Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Για πολυκαναλη εγραφη σε pc χρειαζεσε. 1. pc 2.Καρτα ηχου με πολλλες εισοδους (οσες χρειαζεσε-μια για καθε σημα (φωνη, κιθαρα.κτλ) Εκτος αν δεν θα γραψεις ολα τα οργανα ταυτοχρονα αλλα ενα ενα ξεχωριστα ( το οποιο ειναι και ποιο σωστο) Σε αυτη την περιπτωση χρειαζεσε μια καρτα ηχου με δυο καναλια ή ενα stereo. 3.Sequencer ( Υπαρχουνε free για να ξεκινησεις ) Στα χρησημα->downloads στο νοιζ θα βρεις μερικα. Αν θες χωρις PC γινεται αλλα εγω δεν γνωριζω καλα για να σου προτεινω κατι. :)
korakios Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2010 Για χωρίς PC μπορείς να τσεκάρεις: http://www.korg.com/product.aspx?pd=257 Που στην Ελλάδα το έχουν http://www.tonyskeyboards.gr/default.asp?static=3&Product_ID=469 http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=5662 (και άλλοι απλά στο google το έψαξα!) Γράφει 8 καναλάκια και δεν πολυμπλέκεις με κάρτες ήχου,προγράμματα κτλ...βέβαια χάνεις σε δυνατότητες αλλά είσαι ποιο άνετος...υπόψιν οτι το korg θα χρειαστεί μελέτη!(όχι τόση όσο ένα PC)... γνώμη μου πάντα...
victoras Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Αν καταλαβα καλα αν παρω το korg λογικα δεν θα χρειαστω και την κονσολα που εχω σωστα ?? Απλα καρφωνω πανω στο korg και κανω την ηχογραφηση μου ?
victoras Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Επισης για την λυση μεσω pc σκεφτομαι για την καρτα lexikon omega Εχετε κατι αλλο κατα νου μιας και θελω να γραφουμε ολοι μαζι και οχι ενας ενας και κατοπιν να γινει η επεξεργασια
koxcygr Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Αν καταλαβα καλα αν παρω το korg λογικα δεν θα χρειαστω και την κονσολα που εχω σωστα ?? Απλα καρφωνω πανω στο korg και κανω την ηχογραφηση μου ? σωστα. Επισης για την λυση μεσω pc σκεφτομαι για την καρτα lexikon omega Εχετε κατι αλλο κατα νου μιας και θελω να γραφουμε ολοι μαζι και οχι ενας ενας και κατοπιν να γινει η επεξεργασια Κανε ενα search στο φορουμ και θα βρεις πολλες απαντησεις περι καρτων. Δεν καταλαμβαινω την λογικη του να γραφεται ταυτοχρονα?? Εκτος βεβαια αν μιλαμε για live :)
victoras Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 OP Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Μια ερωτηση ακομα Μιας και τα laptop οι δισκοι τους ειναι μεχρι 5400 rpm μηπως θα εχω προβλημα με το cubase η καποιο αλλο προγραμμα εποεξεργασιας ηχου ?? Ευχαριστω και παλι
koxcygr Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Μια ερωτηση ακομα Μιας και τα laptop οι δισκοι τους ειναι μεχρι 5400 rpm μηπως θα εχω προβλημα με το cubase η καποιο αλλο προγραμμα εποεξεργασιας ηχου ?? Ευχαριστω και παλι OXI :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση