Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Αντιθέτως, νομίζω θα είναι πανεύκολο το Intonation. Ούτε ξεκούρδισμα-κούρδισμα ούτε τίποτα. Κουρδίζεις τη χορδή σε μια οποιαδήποτε νότα (κοντά στην επιθυμητή βέβαια) και κάνεις το κλασικό check με το 12ο και την αρμονική στο 12ο (σε συνδυασμό με καλό κουρδιστήρι). Αν είσαι flat πηγαίνεις βαγονάκι μπροστά, αν είσαι sharp πίσω. Ως έχει, χωρίς να ξεκουρδίσεις και να ξανακουρδίσεις. Βέβαια θα αλλάξει η νότα της χορδής, αλλά σε αυτήν τη φάση δε μας ενδιαφέρει η απόλυτη νότα αλλά η διαφορά της ανοιχτής με τη 12η και την αρμονική. Όταν βρεις το σημείο του βαγονιού που βγάζει σωστά τις μετρήσεις, λοκάρεις το βαγονάκι με τη βίδα και κουρδίζεις τη χορδή στη σωστή νότα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ πού το είδα το σύστημα. Έχει μερικά χρόνια πάντως, δεν είναι σημερινό το σύστημα.

Αρβύλες...

• Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Αντιθέτως, νομίζω θα είναι πανεύκολο το Intonation. Ούτε ξεκούρδισμα-κούρδισμα ούτε τίποτα. Κουρδίζεις τη χορδή σε μια οποιαδήποτε νότα (κοντά στην επιθυμητή βέβαια) και κάνεις το κλασικό check με το 12ο και την αρμονική στο 12ο (σε συνδυασμό με καλό κουρδιστήρι). Αν είσαι flat πηγαίνεις βαγονάκι μπροστά, αν είσαι sharp πίσω. Ως έχει, χωρίς να ξεκουρδίσεις και να ξανακουρδίσεις. Βέβαια θα αλλάξει η νότα της χορδής, αλλά σε αυτήν τη φάση δε μας ενδιαφέρει η απόλυτη νότα αλλά η διαφορά της ανοιχτής με τη 12η και την αρμονική. Όταν βρεις το σημείο του βαγονιού που βγάζει σωστά τις μετρήσεις, λοκάρεις το βαγονάκι με τη βίδα και κουρδίζεις τη χορδή στη σωστή νότα.

Συμφωνώ, αρκεί η βίδα allen που κρατάει το σελάκι να είναι πίσω από τη χορδή.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημοσιευμένο

Τωρα πιστέβω οτι είμαι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα intonation...Ευχαριστώ πολύ όλους για τα φώτα τους ;D ;D...Θα γράψω πάλι αύριο μετά το χειρουργείο :P

Δημοσιευμένο

Δε θυμάμαι ακριβώς πώς ήταν, ενδέχεται να ήταν δύο άλλεν εκατέρωθεν της χορδής...

Ένα-ένα μου έρχονται. Είχα δει αλλού μια γέφυρα που τα βαγονάκια είχαν περιστρεφόμενες ροδελίτσες (ρουλεμάν) εκεί που πατάει η χορδή ώστε σε συνδυασμό με τη σχετικά μικρή γωνία (ώστε να μην "τσαλακώνει" ιδιαίτερα η χορδή) η χορδή κινούνταν ελεύθερα κατά τη μετακίνηση του βαγονιού μπρος πίσω στο intonation, αλλά και κατά το κούρδισμα. Και φυσικά ελαττωνόταν δραματικά το wear της χορδής στο σημείο επαφής ώστε να μη σπάει εύκολα...

Αρβύλες...

Δημοσιευμένο

Ολα κομπλέ παίδες...Αλλαξα χορδές και το πρόβλημα με το intonation λύθηκε...Τρίζει βέβαια αλλα δεν σκοπέυω να αλλάξω το action...Θα το υποστώ...

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας.. ;D ;D

Δημοσιευμένο

Δε θυμάμαι ακριβώς πώς ήταν, ενδέχεται να ήταν δύο άλλεν εκατέρωθεν της χορδής...

Ένα-ένα μου έρχονται. Είχα δει αλλού μια γέφυρα που τα βαγονάκια είχαν περιστρεφόμενες ροδελίτσες (ρουλεμάν) εκεί που πατάει η χορδή ώστε σε συνδυασμό με τη σχετικά μικρή γωνία (ώστε να μην "τσαλακώνει" ιδιαίτερα η χορδή) η χορδή κινούνταν ελεύθερα κατά τη μετακίνηση του βαγονιού μπρος πίσω στο intonation, αλλά και κατά το κούρδισμα. Και φυσικά ελαττωνόταν δραματικά το wear της χορδής στο σημείο επαφής ώστε να μη σπάει εύκολα...

Μπορει να λες για Kahler, οι χορδες ακουμπανε πανω σε ροδελιτσες και δεν κανουν γωνια, τα βαγονακια ομως ειναι ολοκληρα κατω απο τις χορδες. Στα Kahler οι χορδες κυλανε ελευθερα πανω στις ροδελες και δε λυγιζουν, ενω στα Floyd και σε αλλα παρομοια συστηματα και δεν κανει γωνια και μετακινειται ολο το saddle μαζι με το σημειο επαφης οποτε και να εκανε δεν υπαρχει θεμα, αφου το σημειο της χορδης που ακουμπαει παραμενει σταθερο. Παντως το intonation δεν ειναι κατι που ρυθμιζεται σε 30 δευτερολεπτα, θελει το χρονο του, οποτε εμενα (που δεν ειμαι επαγγελματιας ;D) το ιδιο μου κανει.

Τωρα καθομαι και σκεφτομαι, σπανε οι χορδες απο bend αμα εχεις Kahler? Η αμα το παρακανεις βγαινουν απο το saddle και χαλαρωνουν?

Ολα κομπλέ παίδες...Αλλαξα χορδές και το πρόβλημα με το intonation λύθηκε...Τρίζει βέβαια αλλα δεν σκοπέυω να αλλάξω το action...Θα το υποστώ...

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας.. ;D ;D

Αφου εγινε η δουλεια... τωρα βαλε και true temperament frets και εισαι ετοιμος! ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...