Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

εχω ενα πολυ καλο καλλωδιο (dimarzio) το προβλημα δεν μπορω να θυμηθω αν το ειχε απο παλια καθως τον ειχα στην αποθηκη αρκετα χρονια χωρις να παιζω... επαιζα με εναν μικροτερο ως τωρα απλα τον θυμηθηκα και τον εβγαλα... γενικα νομιζω οτι ειναι επηρεπης στους θορυβους... θα κοιταξω για νοιζ γκειτ... καμια καλη προταση υπαρχει ???

δεν ξερω αν σας το ειπα αλλα με κανετε και νιοωθω τυψεις επειδη παιζω μεταλ... :'( :'(

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

προσωπικα,δεν ειχα καμια τετοια προθεση.

ξεκολλα και βαρα ανελεητα με το gain στο 30...

αν ηταν να παιζουμε μονο καθαρα και μπλουζ...

απλα στα highgain η βαβουρα διαφορων ειδων,ειναι αυτονοητη...

Δημοσιευμένο

έχεις δοκιμάσει να πάρεις την ίδια καφρίλα με το ληστή στο καθαρό κανάλι και πετάλι;

ο ληστης τι ειναι ?

οχι δεν το εχω δοκιμασει... δεν πολυ τρελενομαι για πεταλακια κτλ... προτιμω το καρφι-καρφι καλυτερα... παντως εχω ενα μεταλζον... αν το συδεσω θα πρεπει να το βαλω στο return ? η στο input ?

Δημοσιευμένο

θα κοιταξω για νοιζ γκειτ... καμια καλη προταση υπαρχει ???

ψάχνοντας για "noise gate" στην αναζήτηση βρήκα πάμπολλα σχετικά άρθρα  ;)

άσε το ληστή να βράζει στο ζουμί του και ψάξε λίγο...

Δημοσιευμένο

Εχω κι εγώ τον bandit112 και το "βράσιμο", δηλαδή ένα φύσημα, ακουγεται πάντα με το gain στο τέρμα. Είναι φυσιολογικό γι αυτόν τον ενισχυτή. ΔΕΝ έχει λυχνία για να φταίει κάτι τέτοιο, ούτε τα καλώδια κλπ. Μονο το gain φταίει και είχα παρατηρήσει ότι είχε κάπως λιγότερο φύσημα με EMG81 active μαγνήτες σε σχέση με άλλους passive. Με τους μονούς μαγνήτες είναι λογικό να κάνει -όχι απλά βράσιμο- αλλά ολόκληρη τη σπεσιαλιτέ του μαγικού ζωμού του Γαλάτη δρυίδη...

Μια καλή λύση που βρήκα είναι να χρησιμοποιώ τον bandit στο clean κανάλι και να βάζω μπροστά το boss MT-2 metal zone το οποίο έχει και EQ και ρυθμίζεις άνετα τον θόρυβο ο οποίος είναι λιγότερος απ το φύσημα του peavey. Mάλιστα, μου φαίνεται πως έχει και πιο πολλά γκάζια για lead έτσι.

Δημοσιευμένο

το εχω κι εγψ το μεταλζον αλλα θεωρω οτι σε αυτον το ενυσχητη το μεγαλου ατου του ειναι τα γκαζια του ... οποτε κριμα δεν ειναι... θα δω μαλλον για νοιζ γκειτ με βλεπω για να λυσω το προβλημα....

Δημοσιευμένο

τρικ: δες μήπως το noise gate κάνει καλύτερη δουλειά όταν συνδεθεί στο fx loop( συνδέεις τo in στο send και το out στο retun με 2 έξτρα καλώδια).

και μην σε νοιάζει για τα "ανώριμα" γκάζια, βάζε τέρμα gain και rock out! Μάλιστα έχω συνδέσει το ΜΤ-2 στο thrash channel του bandit με κατάλληλες ρυθμίσεις(όχι τερμα gain και στα 2...) και ήταν πολύ μ@μάτο και metal τ αποτέλεσμα!

Δημοσιευμένο

τρικ: δες μήπως το noise gate κάνει καλύτερη δουλειά όταν συνδεθεί στο fx loop( συνδέεις τo in στο send και το out στο retun με 2 έξτρα καλώδια).

και την κιθαρα την βαζεις στο input του ενυσχητη ?

Δημοσιευμένο

θα κοιταξω για νοιζ γκειτ... καμια καλη προταση υπαρχει ???

δεν ξερω αν σας το ειπα αλλα με κανετε και νιοωθω τυψεις επειδη παιζω μεταλ... :'( :'(

..κι εγώ παίζω metal, κι εγώ έχω συχνά πυκνά βράσιμο... μην ανησυχείς ούτε για το 1ο ούτε και για το 2ο. Χρησιμοποιώ pod xt(line 6) μόνο για τα εφέ στο send-return και βάζω απ' αυτό gate(έχει κι απ' αυτό το Pod). Χωρίς να βάλω "πολύ"(το λέω λίγο μπακάλικα ίσως, αλλά να ξέρεις ότι το gate έχει ρύθμιση στο πόσο θα επηρρεάσει το σήμα σου) gate κόβω πολύ απ' το βράσιμο. Επίσης γιατί ψάχνεις για ευκολότερη λύση? Δεν είναι αρκετά εύκολη το πεταλάκι gate?

Η άλλη λύση είναι να πάρεις φοβερό καλώδιο(=ακριβό) και μια κιθάρα με noiseless μαγνήτες(ελπίζω να μη λέω μπαρούφα καθώς απλά ακουστά τους έχω και δεν έχω ιδία πείρα) και να τα δοκιμάσεις μήπως και μειωθεί το βράσιμο. Όλο αυτό σου φαίνεται ευκολότερο?

Εμμένω στο noise gate λοιπόν, κι αν θέλεις να ακούσεις ιδίοις ώασι(κατά το ιδίοις όμμασι) το αποτέλεσμα ή δανείσου από ένα φίλο που το έχει ή... πάνε σε μαγαζί με τον ενισχυτή σου και δοκίμασέ το(είναι λίγο κουραστικό , αλλά φαντάζομαι έχεις τη δυνατότητα).

Για να μην μπερδεύεσαι όταν, παίζεις με τον ήχο του ενισχυτή μπαίνεις στο input Πάντα! Τα πετάλια είναι αυτά που τα βάζεις είτε μεταξύ κιθάρας κι ενισχυτή είτε "από πίσω" δηλαδή send-return. Ακόμα και στην περίπτωση που μπάινεις σε πεταλιέρα και μετά απ' την πεταλιέρα στο return(που λέγαμε σε άλλο topic αν θυμάσαι) πα΄λι στο input Μπαίνεις! Απλά, είναι το input της πεταλιέρας.

Και τέλος(παλι την ιστορία της ζωής μου έγραψα!H πρώτη σύντομη απάντησή μου θα γίνει locked!), θεωρώ καλό που εμμένεις στο να θες να παίζεις με το βρώμικο του ενισχυτή σου και το ψάχνεις ώστε να σου ακούγεται καλό, το noise gate θα σου μείνει σε κάθε περίπτωση και θα σου λύνει κι αλλού το πρόβλημα του "βρασίματος" (σε άλλους ενισχυτές σε προβάδικα και live) και να ξέρεις ότι είμαστε αρκετοί οι μεταλλάδες(αυτό το ήξερα). Απλά τελικά είμαστε σκόρπιοι(αυτό το διαπιστώνω τον τελευταίο 1 χρόνο.)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...