Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γειά σας,

είμαι τελείως άσχετος και παρακαλώ συγχωρέστε με για την "ηλίθια" ερώτησή μου:

Έχω 3 αρμόνια, 2 ηλεκτρικές κιθάρες, και 3 μικρόφωνα. Πως γίνεται να τα συνδέσω ώστε να ακούγονται όλα μαζί από 2 ηχεία;

Τι θα χρειαστεί να αγοράσω; (έχω μόνο τα όργανα και 2 μεγάλα ηχεία από ένα στερεοφονικό).

Επίσης, όπως θα ακούγονται όλα μαζί από τα 2 ηχεία, πως μπορώ να ηχογραφήσω το τελικό αποτέλεσμα; Υπάρχει κάποια συσκευή, όπως παίζουμε όλα τα όργανα  να ηχογραφώ ταυτόχρονα;

Ευχαριστώ

Δημοσιευμένο

Το ερώτημα σου είναι πολύ γενικό  8)

Θέλεις ένα μίκτη (κονσόλα), ενισχυτή, ηχεία. Ο ενισχυτής μπορεί να είναι μέρος της κονσόλας ή των ηχείων ή σκέτος.

Αν δε σε ενδιαφέρεις να γράψεις το κάθε όργανο σε ξεχωριστό κανάλι, μπορείς να πάρεις έξοδο από την κονσόλα και να ηχογραφήσεις όπου θέλεις.

Πήγαινε σε ένα χώρο που παίζουν ζωντανά και ρώτα κάποιον καλό κύριο να σου πει τι κάνουν όλα τα κουμπάκια και τα μηχανήματα.

Και διάβασε μερικά βιβλία ηχοληψίας.

Καλή τύχη  :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Δημοσιευμένο

Αν θέλεις εξήγησέ μας λίγο περισσότερο τί ακριβώς θέλεις να κάνεις.  Πώς θα μοιράσεις τα μικρόφωνα; Θα τα βάλεις για φωνές ή τα θες για τις κιθάρες (οπότε κοιτάμε και για ενισχυτές);  Τα αρμόνια τί εξόδους σου δίνουν;  Μόνο "καρφια" ή και ΜΙDI?  Και τέλος θέλεις να παίζουν όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα;  Τί ακριβώς έχεις στο νού σου;

Δημοσιευμένο

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά σας!

Να δώσω κάποιες διευκρινήσεις που με ρωτήσατε παραπάνω:

1)Τα μικρόφωνα τα θέλω για φωνή.

2)Θέλω να ακούγονται όλα τα όργανα μαζί ταυτόχρονα, και ταυτόχρονα άν έχουμε την διάθεση να ηχογραφούμε (δεν καίγομαι τόσο για την ηχογράφηση αλλά αν είναι δυνατόν γιατί όχι)

3)Το αρμόνιο μου είναι το korg PA50 και έχει εξόδους για καρφί

3) Ψάχνω για κάτι πολύ απλό και πρόχειρο και όχι ιδανικές λύσεις πχ να γράψω το κάθε όργανο χωριστά και τέτοια, ούτε να ανακατευτεί υπολογιστής και προγράμματα κλπ. Απλές διαδικασίες δηλαδή. Θέλω όπως παίζουμε και τραγουδάμε για την πλάκα μας, όλα μαζί να ακούγονται από 2 ηχεία και ταυτόχρονα να ηχογραφούμε.

Για να θέσω την ερώτησή μου αλλιώς: Πως σε μια ταβέρνα (ή ψαροταβέρνα!), αρμόνια, μπουζούκι, μικρόφωνα για φωνητικά, ακούγονται όλα μαζί από 2 ηχεία? Αυτό θέλω να κάνω!!

Τι θα χρειαστώ και πως τα συνδέω;

Εντάξει θα πάω σε ένα μαγαζί να ρωτήσω απλά είπα να πάω κάπως διαβασμένος μην φανώ και τελείως άσχετος (όχι ότι δεν είμαι!) και μου πουλήσουν ότι νάναι!! Να ξέρω τουλάχιστον τι να ζητήσω. Να ζητήσω μίκτη?κονσόλα?ενισχυτή? τι επιλογές έχω; χρειάζονται όλα αυτά; Όλα αυτά θα ζητήσω;

Δημοσιευμένο

Γνωμη μου θα ηταν να παρεις μια κοσνολα με ενισχυση η χωρις, στην περιπτωση που θα ειναι ενας απλος μικτης χωρις ενισχυση θα χρειαστεις και εναν τελικο ενισχυτη. Θα σου ελεγα καλυτερα μια κονσολα (μικτη) με ενισχυση με αριθμο εισοδων που να σε καλυπτει αλλα και κανα δυο παραπανω γιατι θα σου χρειαστουν σιγουρα. Κατι τετοιο πιστευω θα σου κανει τη δουλεια και με το παραπανω http://www.thomann.de/gr/behringer_pmp_3000.htm .

Και αν θελεις να γραψεις οταν παιζεται ολοι μαζι βαζεις σε μια εξοδο απο τις αρκετες που εχει την υπολογιστη σου η οπου αλλου θελεις να γραψεις και κομπλε. Φυσικα μπορεις να ψαξεις και για κατι πιο φθηνο. αλλα σε γενικες γραμμες αυτο που θελεις ετσι οπως τα λες ειναι μι κονσολα. Παντως σε περιπτωση που παρεις μια χωρις ενισχυση (στο ξαναλεω) θα χρειαστεις και εναν εξτρα τελεικο ενισχυτη. αυτη η κονσολα που σου ειπα εχει 8 εισοδους που σε καλυπτουν και αλλες 4 stereo (στην ουσια 2). Αυτα απο μενα. Ελπιζω εστω και λιγο να σε βοηθησα. ;D ;D

Δημοσιευμένο

ενα απλο σχηματακι βρηκα εδω

http://www.dolphinmusic.co.uk/article/19-tascam-us122-application-guide.html

θελεις κατι με περισσοτερες θεσεις αντι για την καρτα (tascam) αυτο εδω

http://www.dolphinmusic.co.uk/product/8544-behringer-xenyx-1002.html

κεραυνοπουλο εν δραση!!!

Δημοσιευμένο

Συνονόματε vasil_io όχι απλά με βοήθησες λιγάκι αλλά ξεστραβώθηκα μπορώ να πω!

Βέβαια αυτό που μου πρότεινες είναι λίγο ακριβούτσικο!!

Να υποθέσω ότι και τα ηχεία συνδέονται πάνω στην κονσόλα αυτή ε;

Μπορώ να συνδέσω και ένα κασσετόφωνο πάνω στην κονσόλα και να γράψω σε κασέτα;

Vasil_io βλέπω μου τονίζεις το γεγονός ότι αν δεν είναι αυτοενισχυόμενη η κονσόλα θα χρειαστώ ενισχυτή. Αυτό λόγω των μικροφώνων και της κιθάρας ε; Γιατί το αρμόνιο έχει ενισχυτή από μόνο του ε; Δηλαδή αν βάλω μόνο αρμόνια (και όχι μικρόφωνα και κιθάρες) τότε δεν θα έχω πρόβλημα ε? Καλά τα λέω ή λέω μ@κιε$$?

Iliasbass σε ευχαριστώ πολύ για τα links. Είσαι θεός! Να σε ρωτήσω: το Behringer Xenyx 1002 που μου έστειλες είναι αυτοενισχυόμενο; Δηλαδή με αυτό και μόνο κάνω την δουλειά μου; Βάζω πάνω αρμόνια, κιθάρες, μικρόφωνα, ηχεία και thats it?

ή πρέπει να αγοράσω και ενισχυτή;

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!!

Δημοσιευμένο

Καλά θα ήταν να θέσεις και ένα ποσό για να σου δώσουμε και πιθανές λύσεις.Δε ζητάς κάτι ιδαίτερο πάντως.Μια κονσόλα με αντίστοιχες υποδοχές θέλεις και ηχεία.Αρκεί η κονσόλα να έχει δεύτερη έξοδο για να την ηχογραφήσεις.

Δημοσιευμένο

Μέχρι 100 ευρώ τα διαθέτω!

Τα ηχεία, τα όργανα, και τα μικρόφωνα φυσικά τα έχω ήδη

Παρεπιπτόντως, τι είναι τα equalizers? (απλά τα πήρε το μάτι μου ψάχνοντας τα παραπάνω)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...