Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΟΙΖ ΘΑ ΘΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΖ?

ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΛΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΗΣ Η ΧΟΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΣΟ ΤΗΣ Η ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΕΤΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΥΜΠΑΝΑ Κ.Ο.Κ?

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΓΚΡΟΥΠ ΜΠΑΣΣΟ ΚΙΘΑΡΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΦΩΝΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ THE DONNAS ΠΧ?

ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ?

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

H αναλογία πιστευω ειναι 1 γυναικα στους 500 αντρες. Εγω προσωπικα εχω δει γυναικα σε μουσικο καταστημα και ντραμερ κι'ολας, αλλα απο τοτε καμια αλλη. Εδω στην Ελλαδα ειναι καθαρα αντρικο σπορ, δεν νομιζω οτι συμβαινει το ιδιο κι εξω, απ'οτι εχω δει στην Αγγλια τουλαχιστον που στα μεγαλα καταστηματα παντα πετυχενα και θηλικο γενος. Και απο Live κινηση ολο και καπου εβλεπες, αν οχι ολοκληρο γκρουπ, καποια μελη. Εδω μονο φωνητικα και η μια στις δυο το κανει επιδη δεν μπορεσε να εκπληρωσει τα μπουζουκικα ονειρα της και ειπε να το ριξει στο ροκ γιατι τωρα ειναι μοδα. Δεν ξερω ισως στην Αθηνα να ειναι καπως διαφορετικα, παντως εδω πανω τα πραγματα ειναι καπως ετσι...

Δημοσιευμένο

Ειδικά στο θέμα των κρουστών το θυλυκό γένος απουσιάζει δραματικά.

Πριν από κάνα δύμηνο όταν είχα πάει στο Διαμαντόπουλο για να πάρω τιμή για τύμπανα για το γιόκα μου, ηταν μια κοπέλα που ενδιαφερόταν να πάρει τύμπανα και πηγαινε σε ώδειο το όποιο δεν θυμάμαι ( μην βαρατε, δεν είμαι ελεφαντας να τα θυμάμαι όλα :wink: ) και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση.

Η γυναίκα μου ασχολείται με κρουστά αλλά έχει πορωθεί από μενα.

Πάντως σε γενικές γραμμές απουσιάζουν οι γυναίκες από αυτό το σπόρ. Ασε δέ απο το σπόρ της ηχοληψίας που δεν είδα ούτε μία τόσα χρόνια που τρυγυρνάω στα διάφορα προβάδικα ( δεν ξέρω για Αθήνα αλλά αναφέρωμαι για το όσο διάστημα ήμουν Θεσσ/νίκη ).

Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό;

Δημοσιευμένο

Για μένα το ζήτημα οφείλεται κυρίως στις μουσικές επιρροές/προτιμήσεις/επιλογές των γυναικών. Εννοώ ότι όταν μια κοπέλα πάει να μάθει μουσική, είναι πιθανότερο για μένα ν' ασχοληθεί με κάποιο όργανο όχι και τόσο ροκάδικο (τύμπανα, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα) αλλά με πιάνο, με κάποια πνευστά (φλάουτο, φλογέρα), με βιολί ίσως, πάντως κάτι πιο εκλεπτυσμένο! Αναπόφευκτα, μπορεί να υπάρχουν πολύ καλές γυναίκες-μουσικοί αλλά δεν ασχολούνται με τα μοντέρνα είδη μουσικής αλλά με κλασσικά ή κανένα τζαζ στην καλύτερη! Και βέβαια, υπάρχουν και οι λίγες που ενώ ασχολούνται με τη μουσική, ακούνε σκυλάδικα οπότε μάλλον δεν συνάδουν αυτές οι δύο επιλογές και καταλήγουν να μην ασχολούνται με τη μουσική μετά από λίγο... Για το θέμα των καταστημάτων, νομίζω ότι δεν ψάχνονται και πολύ με εξοπλισμούς και τέτοια, αρκούνται στο να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους και αφήνουν το ψάξιμο για μας τους τρελαμένους!

Yes it is!!!

Δημοσιευμένο
ASRAEL= ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ. ΣΤΑ ΦΤΗΝΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΜΠΕΛΕΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΑΚΙΑ' date=' ΝΤΕΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΙΛΟΛΟΓΙΑ.

ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΚΡΟΥΣΤΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΛΕΚΙ ΕΙΤΕ ΓΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΡΕΜΠΕΤΟΚΟΜΠΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΒ1.

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΗ ΜΕ ΠΧ ΔΙΚΑΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΙΑΤΙΝΙΩΝ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΧ ΤΟΝ WECKL Κ.Α.

[/quote']

Μα κι εγώ όταν αναφέρομαι στα κρουστά μιλάω και για congas, τιμπάλες κτλ, κτλ. Κρουστά δεν είναι μόνο η δικασση. Αλλά αν ξερει ασ πούμε και τον Walfreddo Rayes είναι σαν να ξέρει τον Dave Weckl ή τον Steve Gad.

Επίσης κρουστά είναι και τα μελωδικά κρουστα ( ξυλόφωνο, μαρίμπα, βιμπραφονο, μεταλλόφωνο ) τα οποία και πάλι κρουστά είναι.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ. ΦΩΝΕΣ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝΕ.

Μπα μην το λες!! Εχω ακούσει φάλτσα και φάλτσα να προσπαθούν να το παιξουν Barbara Straisant!!!

[quote

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ΕΣΤΩ....ΠΟΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑ ΜΕ ΤΟ PREAMP ΦΩΝΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ?

Εχω δεί κάποιες κοπέλες να φρενουν δικό τους μικρόφωνο στην πρόβα ή τη συναυλία αλλά μεμονομένες περιπτώσεις my friend.

Δημοσιευμένο
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ?

Εγώ είμαι γυναίκα.

Fleamail' date=' shocking ε?

Φιλικά,

Terumi[/quote']

:roll: 4 posts πάνω από το δικό σου, φίλε interpaul...

Από την άλλη... ρε συ terumi... στο κειμενάκι σου που είναι στην πρώτη σελίδα του noiz, λες "...Προχθές το πρωί, καθισμένος στο καναπέ ενός φιλικού σπιτιού...". Γιατί;;;

Δημοσιευμένο

Συγνώμη αλλά έχω χάσει την μπάλα...

Ποιος είναι ποια και ποια είναι ποιος?

Γυναίκες μουσικοί υπάρχουν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξαίρετοι μουσικοί. Τουλαχιστων εγω έχω τυχει σε δύο τρείς περιπτώσεις όπου έχω μείνει χαζός απο την παρουσία τους πάνω στη σκηνή με παραδείγματα από βιολίστρια σε cantry-rock σχήμα μέχρί jam-night στο Jazz στην Κιφησιά με μία πιανίστρια που είχε αφήσει ένα μαγάζί χαζό (Αν δεν κανω λάθος Μαρω την λενε).

Σαφώς είναι λιγότερες από τους άντρες αλλά νομίζω εξίσου δυναμικές.

Φιλικά

Πάνος

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...