Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια χαρα!Θελω να ρωτισω αν γνωριζει καποιος το Noise Suppressor της Boss  σε ποια σειρα το βαζουμε σε σχεση μετα υπολοιπα πεταλια?

Δημοσιευμένο

Ως χρήστης του θα σου πρότεινα να περάσεις όλα τα βαβουρόκουτα στη λούπα του NS. Μόνο έτσι θα ελαχιστοποιήσεις τους θορύβους και θα μεγιστοποιήσεις τη χρηστικότητα του.

InfluenSir!

Δημοσιευμένο

Επειδη και γω χρησιμοποιω αυτο το πεταλακι,οταν ειχα κανει την ιδια ερωτηση μου ειπαν οτι το βαζεις μετα απο κουρδιστιρι και wah,και εφφε τυπου delay και reverb τα συνδεεις μετα απο αυτο.Αν χρησιμοποιεις distortion,overdrive κτλ τα βαζεις στη λουπα του,και ετσι πιστευω γλιτωνεις πολυ θορυβο....το κακο ειναι οτι αν θελεις το σημα σου να μην ειναι "πετσοκομενο" πρεπει αναγκαστικα να αφησεις λιγο θορυβο να ακουγεται.

Προσωπικα σκεφτομαι να το αντικαταστησω με καποιο αλλο αντιστοιχο...

Αυτα...ελπιζω να βοηθησα.

;D

Δημοσιευμένο

Το Boss noise suppressor, όπως και τα άλλα πεντάλια της κατηγορίας του (noise suspension) λειτουργούν ως gates, δηλαδή ή αφήνουν το σήμα να περάσει, από μία ένταση και πάνω ή όχι. Αυτό σημαίνει, ότι όταν δεν παίζεις, όλα καλά... Όταν όμως βαράς, το gate ανοίγει και μαζί με το σήμα, περνάει ο χαμός! και όλα τα προβλήματα που είχες. Μία διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, υπάρχει από συσκευές, που διαθέτουν φίλτρα άλλης σχεδίασης και επεμβαίνουν μόνο στο διακριτό φύσημα και στον θόρυβο, τα οποία με την σειρά τους, δεν εξαλείφουν και όλα τα άλλα θέματα όπως DC hum, ground loops και άλλου τύπου θορύβους, feedbacks. Η καλύτερη λύση είναι μία συσκευή που συνδιάζει και τις 2 τεχνικές. Πρέπει όμως να καταλάβουμε, ότι ΔΕΝ γίνεται, να πάρουμε και το σήμα μας ακέραιο. Αναλόγως την επέμβαση που θα κάνουμε, θα υποστούμε και την αντίστοιχη "χασούρα" στον ήχο και αυτό πρέπει να το θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ, στην αναζήτηση τέτοιων λύσεων. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι αποδεκτό ή και εξαιρετικό. Δίνω link για την "γνωριμία" συσκευής "άλλου τύπου" από το παραδοσιακό gate boss. Φυσικά και άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν κάτι αντίστοιχα εξελιγμένο (?).

 

http://www.doctorvmusic.com/EquipManuals/manuals/Behringer_SNR2000.pdf

 

http://www.behringer.de/EN/Products/SNR2000.aspx

 

Το συγκεκριμένο, αποτελεί αποθορυβοποιητή, μικτής τεχνικής (gate/expander + filter), αλλά για DC hum, και single coils hum θα πρέπει να προσθέσουμε και ακόμη μία άλλη συσκευή.

'Ολα είναι ατμός...

Δημοσιευμένο

Aν και ο συνφορουμίτης ζήτησε απλά να μάθει πού πάει το Noise Supressor, πιστεύω προφανώς ότι δεν βλάπτει η συζήτηση επ'αυτού... αρκεί να αναφέρουμε όλες τις λύσεις.

 

Εγώ έχω δοκιμάσει εκτενώς (κι έχω ακόμη) το Electroharmonix Hum Debugger και το noise gate της TC Electronic (στο πετάλι Nova Dynamics). Kαι τα δυο κάνουν εξαιρετική δουλειά, το πρώτο αφαιρώντας το hum αλλά με μια απειροελάχιστη αλλαγή στον καθαρό ήχο - πολλές φορές μη διακριτέα -  και το δεύτερο ως το καλύτερο και πιο "ευγενικό" noise gate που έχω δει μέχρι σήμερα. Όταν όμως βρίσκεται μετά από τα delay, ακόμη και σε πολύ ήπιες ρυθμίσεις που κόβει μόνο το τέλος του sustain της νότας, ανιχνεύει τις τελευταίες "ουρές" του delay ως κάτω από το ορισμένο threshold και τις κόβει. Επομένως θα συνιστούσα σε κάποιον που χρησιμοποιεί gate να το έχει στο τέλος μεν, πριν το delay δε.

 

Πέρα από τα σχετικά θέματα που εμφανίζονται πιο κάτω, περάστε μια βόλτα κι από δω: http://www.noiz.gr/index.php?topic=169981.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=160206.0

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Aν ρωτάς για το Electroharmonix Hum Debugger ή για το noise gate του TC, και βέβαια! Όταν τα χρησιμοποιώ, τα τοποθετώ εκεί. Αν ρωτάς για το Boss, πιστεύω πως ναι...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...